Šta je novo?

Problem sa updateovanjem Catalysta.

• Začetnik teme Začetnik teme Xenon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Xenon

Čuven
Učlanjen(a)
14.09.2000
Poena
619
Hteo sam da zamenim 4.3 sa 4.5. Uninstallirao sam 4.3, i kad sam pokrenuo setup za 4.5, dobih sledeći error:

"Setup was unable to complete the installation. Try to setup your display adapter with a standard VGA driver before running setup."

Mislim, ali ne mora da znači, da je problem što WinXP SP1 sad tvrdi da imam "PnP monitor on", tj. ne postoji ime adaptera. U svakom slučaju, ne znam kako da rešim stvar, a bez drajvera za grafičku mogu da bacim komp 🙂

e, da, problem se dešava i sa drugim Catalystima, i baš bi valjalo da izbegnem reinstalaciju Wina.

Hvala!

Kao sto ti i kaze, uninstaliraj stare, namesti prvo standard VGA, pa restart, pa onda probaj setup novih drajvera. Dogadja se jako retko da tako "brlja", ali hoce... :smash:
P.S. ako ni to ne pomogne, vrati restore point pre uninstala cat 4.3 i pokusaj sa nekim novijim 😉

Poslednja izmena:
Kako da namestim prvo standard VGA? Win mi neda, daje mi samo ATIjeve kartice za izbor kad pokušam da ručno instaliram karticu.
A ne verujem da bi noviji katalisti prošli, kada 3 različite verzije (3.2, 4.3 i 4.5) prijavljuju istu grešku...mada, i to ću probati ako nešto lakše ne uspe 🙂

Potraži preko googla "Driver Cleaner", deinstaliraj stare drivere, pokreni DC pa nam javi pomaže li. 😉

skinuo Driver Cleaner, očistio ATI, ista stvar 🙁

Restore point, pre deinstalacije 4.3, pa ih nemoj ni deinstalirati vec odmah preko njih preinstaliraj 4.10 ili novije.

Uninstaliraj stare, restartuj racunar. Prilikom podizanja racunara, racunar ce ti traziti drajvere za graficku, roknes CANCEL za oba "adaptera" (primary i secondary). Kad se to zavrsi, pokrenes lepo setup za nove drajvere.

Eventualno da sa DriverCleaner-om ocistis od prethodnih drajvera, mada meni nikad nije pravio ovakve probleme dok sam imao ATI-ja.

PS. Aktuelna verzija Catalyst-a je 5.2, kad vec stavljas novije drajvere...

Restore point, pre deinstalacije 4.3, pa ih nemoj ni deinstalirati vec odmah preko njih preinstaliraj 4.10 ili novije.

Ovo ću probati, pa ću javiti šta je ispalo.

Uninstaliraj stare, restartuj racunar. Prilikom podizanja racunara, racunar ce ti traziti drajvere za graficku, roknes CANCEL za oba "adaptera" (primary i secondary). Kad se to zavrsi, pokrenes lepo setup za nove drajvere.

Ovo sam probao, ništa, ista stvar. Probao sam čak i dok je taj prozor gde treba da roknem CANCEL još uvek aktivan, ali isto. Izluđuje me!

P.S. Imam 9000Pro. Neko mi reče da su za njega najbolji 4.5, da su noviji više predviđeni za novije čipove.

Poslednja izmena:
Kod (skoro) svih drajvera važi "što novije to bolje". Ja imam 9600Pro sa Catalystima 5.2 i radi odlično.

Xenon je napisao(la):
...P.S. Imam 9000Pro. Neko mi reče da su za njega najbolji 4.5, da su noviji više predviđeni za novije čipove.

Ja sam koristio njih na R9000 i ubedljivo najmanje problema sa VPU Recover-om sam ima sa njima. Tačnije, problema sam ima jedino u igri PES3 gde je morao 1x da prijavi VPU Recover i posle toga je radila normalno satima. Sa novijim (tada 4.7) i starijim nije bilo podnošljivo...

Uspelo je preko restore pointa, vratio sam sistem par dana unazad, pokušao ponovo, s tim što sada nisam skinuo stare, i prošlo je bez problema. I, što je još bolje, KotOR2 sada radi 😀 .

kole, grešiš silno. Možda su 5.2 ok za 9600Pro, ali moj čip je mator, više mu odgovaraju stariji drajveri.

U svakom slučaju, hvala svima!

Ako bi mogao neko da mi objasni kako to stariji drajveri više odgovaraju za stariju grafičku - dok sam imao GeForce 4 MX440SE uvek sam držao najnovije drajvere i sve je radilo kao i sa starim (možda malo brže), samo što su nu novima ispravljeni bagovi.

Moj drug ima Radeon 7000 (ne, nije Radeon 8000) i instalirao je Omega 5.1 drajvere i igre mu rade primetno bolje nego sa prethodnim (Catalyst 3.9).

Nazad
Vrh Dno