Šta je novo?

Problem sa ucitavanjem YOUTUBE

markovski

Slavan
Učlanjen(a)
28.03.2007
Poena
319
Ne znam kako se do sada niko nije zalio na ovaj problem jer prosto ne verujem da se samo meni to desava.

Korisnik sam Telekomovog adsl sa brzinom od 4 mbita. Kad pustim bilo sta na youtube on mi taj prvi udar ucitava pravom brzinom i ugrabi koliko ugrabi a posle odmah spusti na nekih 1 mbit otprilike i tako ucitava do kraja. Cak se desava da mi sustigne ono sto gledam i vec ucitano pa secka. A ako namerno kliknem na pola snimka koji jos nije ucitan on ce isto brzinom od 1 mbit da ucitava?!?!

Da li neko zna kako da resim ovo cudo jer je jako iritantno?

Da li si probao speedtest.net da proveris brzine,mozda ti i tamo opadaju 🙂

Meni jutjub radi očajno na telekomu već više od pola godine. Odnosno, često mi i sve ostalo radi očajno. Zvao ih sto puta do sad, i svaki put kao reše problem.

Da li si probao speedtest.net da proveris brzine,mozda ti i tamo opadaju 🙂
Naravno to sam prvo proverio. Dobijam rezultat od oko 3.86 cini mi se sto je ok.
Probao sam sve moguce browsere i uvek isto. Imam neki merac protoka i tacno se vidi da u prvom mahu uzme 390 kbita a posle spusti na 100-120 ???

Koji windows koristis , koji ti je ruter od Telekoma i da li koristis nesto od zastita tipa AV ili neki firewall

Na desktopu sam sa XP a na netbooku sam sa win7. Na jednom je Avira a na drugom Nod32. Jedino sto im je zajednicko je ovaj ruter telekomov onaj huawei novi bez antenice(ne znam tacan naziv). Dal mozda treba da podesim neso u ruterovom interfejsu?

Verovatno ti je ruter Huawei hg520c . Ne bi trebalo da imas problema sa njim .
Nadam se da ne koristis oba kompa istovremeno da skidas na jednom a na drugom probavas youtube :d

Verovatno ti je ruter Huawei hg520c . Ne bi trebalo da imas problema sa njim .
Nadam se da ne koristis oba kompa istovremeno da skidas na jednom a na drugom probavas youtube :d

HAHAHA s obzirom da se svima nama desi da pokusamo da upalimo komp bez ukljucivanja u struju pitanje je na mestu 🙂)

Uvek je samo jedan upaljen i nemam nezvanih gostiju jer dl ide full brzinom.

Da li ti se ista situacija desava na XP-u i na Win 7

Aj da se uverimo instaliraj neki gadget za net i prati koliko vuce kad si na youtube.
Licno koristim network traffic gadget 😉

Instalirao odavno netvue tako i znam koliko mi vuce i u kom trenutku. Situacija je cista samo mi treba resenje.

Evo i ja da potvrdim da se i meni ovo desava u zadnjih par nedelja

Adsl telekom 1mbit
Asus eee pc 4g
Win xp
Mozilla verzija stara dva meseca preko autoupdatea

Takodje kada ugasim youtube stranicu vidim kako jos ucitava modem i ucitavanje drugih stranica mi je nenormalno sporo
Moram da ugasim mozillu pa da je upalim da bi dobio protok nazad

Adsl telekom 1mbit
Asus eee pc 4g
Win xp

Takodje kada ugasim youtube stranicu vidim kako jos ucitava modem i ucitavanje drugih stranica mi je nenormalno sporo

Ja nemam takvih problema samo sa youtube!

Adsl telekom 1mbit
Asus eee pc 4g
Win xp

Ja nemam problema sa ucitavanjem kao markovski, ali mi se ovo desava sa Operom i youtubom. Iako se iskljuci tab i dalje ucitava nesto, dok se ne iskljuci Opera. Dakle, samo youtube. Mada to nije tako cesto.

Da nije virus ?
Mrzi me da reinstaliram OS ili da instaliram neki antivirus koji ce sve da mi pobrise

Vidite ovo. Otisao sam na faks gde je jaka konekcija i youtube se ponasa isto. Ucita u prvom "udaru" mnogo i kad krene pesma onda ga drzi od 0.6 mbita do 1mbit tokom ucitavanja. Izgleda da je ovo normalno bez neke personalizacije. Da li neko zna kako to da se namesti posto smeta?

Vidite ovo. Otisao sam na faks gde je jaka konekcija i youtube se ponasa isto. Ucita u prvom "udaru" mnogo i kad krene pesma onda ga drzi od 0.6 mbita do 1mbit tokom ucitavanja. Izgleda da je ovo normalno bez neke personalizacije. Da li neko zna kako to da se namesti posto smeta?

Postavi link od tih pesama ili sta vec probavas pa ne radi da probamo i mi 😉
Mozda se i nama isto ponasa kao i tebi .

Postavi link od tih pesama ili sta vec probavas pa ne radi da probamo i mi 😉
Mozda se i nama isto ponasa kao i tebi .

Bilo koji link. Aj probaj da odes na neki snimak a pri tom skini netvue ili bilo koji net analyser i gledaj kako se ponasa.

Prosto nemoguce. Kad kliknes na link on ti ucitava sve vreme istom brzinom npr 2mbita ili kolika ti je vec brzina? Ja kad kliknem ucita mi do 43 sekunde u trenutku a posle toga ide dosta dosta sporije. Ako dodjem do ivice ucitanog on ce i dalje ucitavati tom sporom varijantom. Ali ako kliknem na neucitano on ce opet da pojede jedan veci deo u trenutku i posle da nastavi.

Ne znam da li si me razumeo najbolje al ovo je najprostije sto sam mogao. Koji net imas i kod koga? Da li si dirao nesto kod podesavanja?

Prosto nemoguce. Kad kliknes na link on ti ucitava sve vreme istom brzinom npr 2mbita ili kolika ti je vec brzina? Ja kad kliknem ucita mi do 43 sekunde u trenutku a posle toga ide dosta dosta sporije. Ako dodjem do ivice ucitanog on ce i dalje ucitavati tom sporom varijantom. Ali ako kliknem na neucitano on ce opet da pojede jedan veci deo u trenutku i posle da nastavi.

Ne znam da li si me razumeo najbolje al ovo je najprostije sto sam mogao. Koji net imas i kod koga? Da li si dirao nesto kod podesavanja?

Imam ADSL Telekom 1Mb protok 😛
Ide mi konstantno kad pustim bez ikakvih prekida i to naravno na 360p

Mislim da je to neki feature YT zbog raznih leech programa za preuzimanje... nego ne bi trebao da koci, meni isto grune pa onda obori ali tako da moze da se gleda bez problema i stajanja do kraja... mada nekad ne radi nikako.

Mislim da je to neki feature YT zbog raznih leech programa za preuzimanje... nego ne bi trebao da koci, meni isto grune pa onda obori ali tako da moze da se gleda bez problema i stajanja do kraja... mada nekad ne radi nikako.

I meni tako grune i moze da se gleda do kraja ali se nekada desi da ga sustigne.
Mislis da ne moze da se namesti nekako (prevari YT) da ucitava punom brzinom sve vreme?

Ma jok, ja to lecim old school sa tabovima... dok gledam jedan nekoliko baferuje u pozadini i cao... dzaba brz link kad to i dalje ne moze real time...

Nazad
Vrh Dno