Šta je novo?

Problem sa učitavanjem stranice www.faststone.org

zexoni70

Slavan
Učlanjen(a)
30.10.2007
Poena
475
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 9700X & DeepCool AK620 ZERO DARK ZORIA
Matična ploča
Gigabyte X870E AORUS PRO
RAM
Kingston FURY KF568C34BBEK2-32GB DDR5-6800 CL34
GPU
Gigabyte RTX 4060 Ti WINDFORCE OC 16G
Storage
Samsung 990 PRO PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD 1TB i WDC WD4005FZBX 4TB
Zvuk
On board Realtek ALC1220 HD Audio, Altec Lansing 5100, Denon AVC-X6700H
PSU
CORSAIR RMx Series RM850x Fully Modular Power Supply ATX 3.1 & PCIe 5.1 (CP-9020270-EU)
Kućište
NZXT H7 Flow Black
Monitor
Dell UltraSharp U2724D
Miš & tastatura
Logitech G502 SE Hero, Gigabyte FORCE K83
Ostale periferije
EPSON EcoTank L6290
Mobilni telefon
Samsung Galaxy A54 5G 8 GB/256 GB
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav svima,

Imam problem sa učitavanjem web starnice www.faststone.org kod kuće već danima.
Kod kuće mi je provajder Kopernikus i kada hoću da pristupim toj stranici nikako mi ne uspeva, dok na poslu gde imam Telekomov ADSL stranica se normalno učitava.

Da napomenem da i na poslu a i kod kuće imam identičan brouzer Firefox x64 najnovija verzija (v56.02) ali iz nekog razloga kod kuće ne mogu da pristupim toj stranici!
Takođe kada probam i preko nekog drugog brouzera isto se dešava, ne mogu da otvorim stranicu!

Pozz!

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    75.5 KB · Pregleda: 88
Poslednja izmena:
Na sbb unifi se otvara, mts 4g net takođe...

Sent from my P8 lite using Tapatalk

Evo sada probah na mts 3g i normalno ga otvara dok kada idem preko Wi-Fi neće da otvori, verovatno je nešto do Kopernikus provajdera!?

Poslednja izmena:

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    60.9 KB · Pregleda: 63
  • 2.jpg
    2.jpg
    376.4 KB · Pregleda: 59
Možda da smanjiš MTU na routeru?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Upravo to, tako je i meni na RV odjednom bio zabranjen pristup na ebay, na bilo koji ebay i jednim pozivom korisnickom servisu RV-a sam resio problem...
Do NAT-a je sigurno.
Trazi da te skinu sa nata i navedi zasto.

Jer si verovatno pod CGNAT-om tj. tvoja ip adresa i izgleda da je blacklist-ovana na tom sajtu/serveru.

Iza CGNAT-a sam definitivno i to sam znao još od početka, nego me samo bunilo to što je ovo prva adresa koju ne mogu da otvorim!
Inače sve radi normalno, a od skidanja sa CGNATA nema ništa pošto gotovo da nema korisnika kod mog provajdera koji nije iza CGNAT-a.
Sem naravno onih sa statičkom IP.

Poslednja izmena:
Ili je ip bleklistovan, ili treba da se flashuje sajt sa kopernikovog dns-a, ali kako ti ne radi ni sa guglovim dnsovima, verovatno je ovo prvo...

Vidis to je onda "do provajdera" koji nece ili "ne moze" da te skine sa "necega" (cgnat) sto ti onemogucava koristenje interneta... a onda se moze "raspravljati" s njima...
Eto ti razloga za raskidanje ugovora (ako si pod ugovorom), cim dodje telekom s optikom... :d

Vidis to je onda "do provajdera" koji nece ili "ne moze" da te skine sa "necega" (cgnat) sto ti onemogucava koristenje interneta... a onda se moze "raspravljati" s njima...
Eto ti razloga za raskidanje ugovora (ako si pod ugovorom), cim dodje telekom s optikom... :d

Uh, ne staj mi na muku.

Uvođenje optike je u mom karaju tako daleko i skoro da se ne nadam da će do 2030-te stići!:trust:
Kopernikus nije loš samo me ovo kopkalo zašto se dešava, jer sve ostalo mi radi OK!;)

Vrh Dno