Šta je novo?

problem sa TVout-om

mmstojke

Slavan
Učlanjen(a)
18.11.2004
Poena
304
Da li neko zna kako da resim problem sa graf.kartom i TVout0om-Kartica je ASUS Ati 9200SE i povezana je sa TV-om preko SVideo kabla(sa strane racunara) i Skartom (na strani monitora) . Problem je sto dobijem sliku na TV-u ali NEMA BOJE-inace stavljen mi je PAL B system po defaultu kada izaberem Yugoslavia-cak sam i probao sa svim ostalim sistemima i opet nista(PAL H, PAL K,NTSC!!!) i nista.Da li je neko imao slicnih problema i ako moze da mi pomogne.
Thnx

Ja sam uz moju 9550 dobio adapter sa s-videa na cinc, prvo sam probao sa kablom sa cincom preko adaptera a na tv-u skart ali nemam sliku na tv-u. Posle sam probao s-video kabl u graficku a u tv skart ali onda je stavio rezoluciju izlaza na 1024*768 i dobio sam sliku ali nekako slova trepere i uopste bode u oci ne moze da se gleda a kada stavim na ntsc onda je slika ok samo nema boju. Stavio sam najnovije drajvere i nista ne pomaze.

I ja imam isti problem sa 9600SE imam sliku i zvuk,nemam boju :D

i isto trazim pomoc ako neko zna!

Hvala

Momci sa ATI-jevog sajta sledi:

Black and White signal using SCART adapter with an S-Video jack

The information in this article applies to the following system configurations:

* TV OUT using 3rd party S-VIDEO to SCART adapter
* PAL or MULTISYSTEM TVs (most often found in European countries)

The symptoms described are not specific to ATI products. This Infobase is provided for the convenience of users especially in Europe. The signal on the TV set may show up black and white using a 3rd party S-VIDEO to SCART adapter.

A SCART connector only supports composite video. If you connect an S-VIDEO cable directly into a SCART adapter, the result will be a black and white signal, regardless of the type of graphics card being used.

There are preferred S-VIDEO to SCART adapters from 3rd party vendors that will properly give you colour display.

mmstojke je napisao(la):
A SCART connector only supports composite video. If you connect an S-VIDEO cable directly into a SCART adapter, the result will be a black and white signal, regardless of the type of graphics card being used.
Ovo nije tačno. SCART sam po sebi podržava S-VIDEO (ima pinove i za chroma i luma linije), ali većina televizora (pogotovu onih jeftinijih) znaju da koriste samo luma pa dobiješ crno-belu sliku.

I koje je reshenje sa tim? Bash mi se ta situacija desila kod drugara pre neki dan...

Problem sam ipak resio sa chinchevima i to po sledecem rasporedu:
ako imate chinch izlaz na graf.kart. verovatno ce i vama pomoci:znaci chinch u komp i chinch u scart prikkljucak(u TV) i dobija se boja tj. bar sam ja dobio a za S-video cu videti da li postoji neka fora da se otvori scart i kontakti da se premeste da bi vrsilo funkciju.

JA imam boju na skartu sa s-video kabla ali mi trepere slova a na njoj nema chinch

Nazad
Vrh Dno