Šta je novo?

Problem sa TV-outom (mislim da je kvar na televizoru)

radar

Čuven
Učlanjen(a)
01.10.2001
Poena
619
Pre neki dan mi je crkla graficka FX5200 samo tako. Juce sam kupio novu FX5500 Pro TV/DVI 256 MB, i radi bez problema osim sto ne mogu da podesim TV-out. Imam relativno nov Samsung TV i na njemu je AV2 kanal bio rezervisan za prijem signala sa kompjutera i drugih uredjaja. Medjutim sada kada ukljucim AV2, slika uopste nije crna kako ranije, vec se javljaju smetnje od drugih TV kanala, a kada pustim sliku sa kompjutera mesa mi se neki TV kanal i DivX film na primer. Pokusao sam sa iskljucivanjem kablovske antene iz televizora i tada nema mesanja TV programa, ali opet je slika koja stize sa kompjutera veoma losa, to jest negledljiva. Da problem nije do graficke kartice, zakljucio sam kada sam prikljucio digitalnu kameru i fotoaparat i rezultati su isti, tj. smetnje postoje u istom intenzitetu, a kada kompjuter prikljucim na drugi TV sve takodje radi OK. Sve ovo se desava kada kompjuter i ostale uredjaje prikljucujem preko kompozitnog ulaza u TV. Da li je moguce da on crkao istovremeno kada i prethodna graficka kartica? Inace na TV-u imam tri prikljucka i to: kompozitni, SCART i RGB. Kompozitni i SCART su dodeljeni na AV2, a RGB na AV1 koji radi bez smetnji. Da li je moje jedino resenje da nadjem kabl za RGB prikljucak i da TV prima signal na AV1 ili postoji neko drugo resenje. Sve sam napisao i konstatovao prilicno laicki, jer se ne razumem u TV tehniku toliko koliko u kompjutere, pa molim nekog iskusnijeg da mi pomogne.
PS. Iz graficke je izlaz S-Video sa kompozitnim adapterom, ukoliko je to bitno.

Mislim da nije jedino resenje da stavis na rgb ali mislim da je najjeftinije.
Moguce da je ulaz na tv-u zveknuo i da imas problema.
Ako ti na rgb radi ok i tv uopste nemoj davati pare alavim serviserima jer za najsitniji kvar uzimaju 10-20 evrica za ruke.

Upravo sam to uradio i sada sve sljaka OK. Adapter me je kostao 150 din.

Pametan izbor!Ustedeo si ~20 evra.
Poz

Eh da je servis tako jeftin....Meni su skoro na Samsung televizoru zbog loseg kabla (koji se izvukao iz skart prikljucka i izazvao kratak spoj) crkli svi AV ulazi. Popravka TV-a me je klostala 50e, zamenjen je neki veliki integralac ( na internetu samo on kosta oko 20e), i to sada kao radi ali sve je ok ako je slika bez boje ali kada se pusti preko kompozitnog signala i kada je u boji onda preko ekrana, odozgo nanize, ide jedno svetlije polje koje se ne primecuje toliko na svetlim podloga ali zato na tamnijim scenama....uzas. Primecujem da kada se antena iskljuci iz TV-a ovih smetnji nema.

Kako izgleda taj RGB adapter, ima li negde sema za njegovo pravljenje ili gde ga kupiti?

Poslednja izmena:
Pa najverovatnije ti je u televizoru crklo kolo koje "prespaja" compozitni ulaz i tuner televizora i zato imas smetnje i mesanje signala.To kolo ne bi trebalo da puno kosta ali bi servis prilicno kostao jer majstori nakarikaju sve zivo i naplacuju kvar ne po obimu posla vec u zavisnosti od cene uredjaja koji popravljaju.

Vuk je napisao(la):
Popravka TV-a me je klostala 50e, zamenjen je neki veliki integralac ( na internetu samo on kosta oko 20e
Posten neki covek...
KBD je napisao(la):
majstori nakarikaju sve zivo i naplacuju kvar ne po obimu posla vec u zavisnosti od cene uredjaja koji popravljaju
Pa naravno kada vide da imas neki skuplji uredjaj kontaju da mogu da ti uzmu vecu kintu za servis, kad se ti ne razumes!!!
:mad:

Kako izgleda taj RGB adapter, ima li negde sema za njegovo pravljenje ili gde ga kupiti?

Nazad
Vrh Dno