Šta je novo?

problem sa TV out-om

Silverrider

Čuven
Učlanjen(a)
30.09.2003
Poena
619
Problem je sledece prirode: nikako ne mogu da dobijem sliku filma i na monitoru i na TV-u. Probao sam i sa TVtool-om i dalje isti problem. Ili imam sliku na monitoru ili na TV-u. Sta sam propustio i sta treba uraditi da bi resio problem.

Prvo napisi koji graficku imas tj. kom taboru pripada?

nvidia

Da u pitanju je GF4, ukljucena je opcija clone ali imam samo prevod na jednom a sliku i prevod na drugom ekranu. Da nije mozda problem u driverima kartice ili mozda u nekom od mnostva kodeca za divx filmove. I sa TVtool-om nisam imao srece i pored podesavanja da se i na monitoru i TV prikazuje isti sadrzaj. Da li mozda da skinem drivere pa da ih instaliram ponovo, mozda to resi problem.

Koristis sw koji treba, tako da ne znam sta je problem. Probaj neke druge drajvere,mada sumnjam...

ako ti je ukljucen clone onda pogledaj u "overlay controls" da ti je overlay podesen na secondary!

Idi tv-tool-u na NVIEW tab. Pritisni quick setup pa na novo otvorenom prozoru sa desne strane imas tri mogucnosti. Stavi desktop extension mode.

pozdrav

I ja sam imao isti problem ali sa leadtek WinFast a170 vivo. Tu je problem jer on na tv nemoze da pusta transparentne titlove. Ja sam taj problem resio ali nemam pojma kako. Probao sam to jos kod par prijatelja ali njima nisam mogao da namestim kako treba. Imas alternativu, instaliraj bs plejer (nemam pojma koja verzija) on ce prilikom instalacije da ti trazi da obrise sve kodeke koje vec imas i instalira svoje. Uradi to. Nakon instalacije u podesavanjima oko nView iskljuci klon. Idi u display properties i u settings klikni na onaj drugi monitor i aktiviraj da ti extend desktop i na tom monitoru. Potom startuj bs plejer pusti film ali u malom prozoru. Prenesi ga misem na prosireni desktop i dvoklikom ga prosiri preko celog tv-a. To ti je alternativa. A ako neko zna preko klona da se puste i titlovi i film neka javi.

Dejo23 je napisao(la):
I ja sam imao isti problem ali sa leadtek WinFast a170 vivo. Tu je problem jer on na tv nemoze da pusta transparentne titlove. Ja sam taj problem resio ali nemam pojma kako. Probao sam to jos kod par prijatelja ali njima nisam mogao da namestim kako treba. Imas alternativu, instaliraj bs plejer (nemam pojma koja verzija) on ce prilikom instalacije da ti trazi da obrise sve kodeke koje vec imas i instalira svoje. Uradi to. Nakon instalacije u podesavanjima oko nView iskljuci klon. Idi u display properties i u settings klikni na onaj drugi monitor i aktiviraj da ti extend desktop i na tom monitoru. Potom startuj bs plejer pusti film ali u malom prozoru. Prenesi ga misem na prosireni desktop i dvoklikom ga prosiri preko celog tv-a. To ti je alternativa. A ako neko zna preko klona da se puste i titlovi i film neka javi.
pa bre stavish preko klona primary TV, a secondary monitor i sve pici kako treba !!!!!!!!
kakav crni extended!? moze ... dobijesh sliku koja je uska i ne lici ni na shta ... dakle clone i vozi :banana: :banana: :banana: :banana:

Pa da, samo ti poslusaj njega. Pa kome jos trebaju titlovi kad svi znamo engleski ko maternji.

Dejo23 je napisao(la):
Pa da, samo ti poslusaj njega. Pa kome jos trebaju titlovi kad svi znamo engleski ko maternji.
pa ovo shto sam naveo radi sa titlovima, a ako tebi to nije jasno search forum pa cesh videti.

Vrh Dno