Šta je novo?

Problem sa TV karticom

Gavri

Čuven
Učlanjen(a)
16.09.2002
Poena
619
Danas sam kupio Tv karticu TV CARD KWORLD BT878 i kada sam stavio automatsko podesavanje kanala vecina od njih su bili crno beli .Kako to da popravim .Takodje i sa teletekstom imam problema jer u desnom donjem uglu postoji samo stotka koja se ne pomera.Softver je pvr plus.A kada su mi instalirali drajvere sistem koji je podesen je PAL BG.Da li je to dobro,ili treba da se stavi na prim. ntsc.
P.S. Izvinjavam se za vec postavljen topik na multimediji,jer nisam video ovu diskusiju.

Kod nas je PAL B/G tako da bi to trebalo da je u redu. Teletekst nemaš na svim kanalima a od naših TV stanica imaju ga samo Pink, BK i od skora B-92 (ne znam šta je sa 24 Sata). Što se tiče crno-belih kanala, oće to kada je slab signal (ako imaš kablovsku to ne bi trebalo da bude problem). Pokušaj da pronađeš u PVR-u fine tune pa pokušaj ručno da namestiš kanale sa lošijom slikom.

A pokušaj i sa drugim programima za gledanje TV-a: TV2000 ili DScaler (proveri da li podržavaju K-World) ili novom ver. drajvera...

Stvar je u tome sto je imam kablovsku.Da li mozda znas gde se obavljaju te fine rutine.

Ja sam vlasnik iste kartice i dosta sam pisao o njoj, stoga koristi pretragu i nadji moje postove o njoj.

Ukratko: ja sam disk sa drajverima i programima odmah stavio na stranu. Instalirao sam drajvere Ivana Uskova (koristi google), a od programa koristim dscaler i chris tv za gledanje tv-a (vise dscaler za koji i ne moras da instaliras drajvere a uz to je i besplatan), za radio koristim fairy radio ili flyds (flyds radi i kao tv program, s tim sto je fairy radio besplatan) i za daljinski koristim girder - takodje besplatan, kontrolisem winamp, player, tv i radio. Girder je malo teze nauciti podesiti ali pruza odlicne mogucnosti i daljinsku kontrolu svih mogucih stvari bna kompjuteru.

Linkove ka svim ovim programima mozes naci uz pomoc google ili pregledom mojih postova o ovoj kartici.

Verovatno je do drajvera.Ja sam mislio da mi stoji pal bg ono ntsc i promenim tj. vratim na pal bg i restartujem kompjuter kad ono opet ntsc.

Verovatno je do drajvera.Ja sam mislio da mi stoji pal bg ono ntsc i promenim tj. vratim na pal bg i restartujem kompjuter kad ono opet ntsc.

Namestio sam boju :happy: :happy: :happy: Ni sam ne znam kako.Cackao sam nesto,preinstalirao deset puta drajvere.E sada onaj teletekst.Kada otvorim program ima opciju open i na hardu trazi teletekst fajlova.Da li se to skida preko interneta ili samo upises broj.

Teletekst ti je "uglavljen" u neiskorišćeni deo TV signala (to je "rupa" u signalu kada se top u katodnoj cevi vraća iz donjeg desnog ugla u gornji levi). On se emituje tako što se 50 puta u sekundi šalju podaci (2 polu slike x 25 fps = 50) u tim praznim slotovima signala. Stranice na teletekstu se šalju u krug jedna za drugom: npr. 100. pa 101. pa 102.... pa 999. pa 100...., tako da ako hoćeš sa 250 da odeš na 100 moraš da sačekaš da se izvrte sve između.

Kao što sam već rekao, teletekst kod nas imaju samo neke TV stanice, tako da kada hoćeš da gledaš npr. teletekst sa B-92 moraš da prebaciš kanal na B-92. Teletekst koji "skineš" iz etra možeš da snimiš na hard u htm ili nekom drugom formatu radi kasnijeg pregleda.

Opcija OPEN služi baš za to: da otvoriš ono što si ranije "skinuo" i snimio na hard.

Hvala svima na pomoci,ali moracu jos malo da vas gnjavim.Kada snimam neki program i kada ga kasnije reprodukujem video zapis nema ton.Kako to da podesim.I da li je za daljinac poterban poseban softver da bi mogao da funkcionise,posto kod mene nece da radi.

vratio sam karticu misleci da mi je slab signal pa da je zato slika crno-bela :?
novi k-world moze da snima direktno u divx(tako pise nakutiji a ima i u opcijama) je li neko probao kako to radi?

Kada podešavaš parametre za snimanje, moraš da podesiš 2 stvari:
1. Video kodek: npr. DivX ili MPEG2 (ja na [email protected] držim XviD sa bitrateom od 900b/s što radi sasvim fino - za DivX ti treba mašina na bar ~1.8GHz)
2. Audio kodek: npr. MP3 ili WMA (ovde treba da podesiš sa kog ulaza će da se skida zvuk (Line In ili AUX) a to zavisi od toga kako ti je TV tuner vezan na zvučnu kartu kao i same parametre kodeka)

To što ti se ne čuje zvuk može biti posledica toga da ili ti je taj ulaz mute-ovan, ili je recording volume na 0 ili nisi uopšte podesio audio kodek...

Za daljinac treba softver. Trebalo bi da si dobio nešto zajedno sa karticom. Ako nisi probaj Girder (www.girder.nl) koji je freeware a mislim da radi sa K-Worldom.

Inače ja imam Leadtekov TV Tuner tako da ne znam baš kako te stvari rade kod K-Worlda, ali princip bi trebalo da je isti...

Nazad
Vrh Dno