Šta je novo?

Problem sa trojancima!

• Začetnik teme Začetnik teme bakiba
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bakiba

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2004
Poena
319
Trazio sam "djavola" na netu i dobio nekog trojanca (`em Simse). XsoftSpy ne moze da ukloni Emcodec - Registry - Trojan - a objekat je software\microsoft\windows\currentversion\policies\explorer\run\pmsngr.exe - Severe risk. Ne mogu da ga obrisem (prosao sam registry). Sada me internet explorer stalno navodi na neke sajtove koji "shatro" prijavljuju virus i navlace me na free proveru i ciscenje kompa. Molim za pomoc.
P.S. Sad me stalno navodi na sajtove kao idnserror.com, malwarewipe.com, safeiepage.com...:wall:

ja sam probao milion cleanera, ali kad tako nesto napravis jedino sto zaista pomaze je clean install windowsa.

mozes da probas da ga obrises u safe modu, ili koristeci unlocker, zatim obavezno vidi koji je proces, ubij ga, pa uradi scan i sve pobrisi. sa tim sto imas pa spybot, pa adaware, pa kav

moras da ga nadjes i obrises iz startup-a, zatim sve fajlove, i opet moze
meni se to desilo kad sam koristio kaazu, i po pravilu ostanu defekti cak i kad uspes.

=>kao sto rekoh reinstall je najbolje resenje- sipas i ne mislis.

Izbrisao sam folder u kome je bio proces, koristeci safe mod cmd. Ostao je samo jedan sitan trag koji mi ne smeta. Hvala u svakom slucaju.:banana:

bakiba, potrebna su dva programa i bićeš miran zauvek.

1. Spybot Search & Destroy (http://www.spybot.info/en/home/index.html)
2. Ad-Aware SE Professional (http://www.lavasoftusa.com/products/ad-aware_se_professional.php)

Instaliraj. Update vrši svaki put kada se konektuješ (iako nema potrebe). Skeniraj posle svakog masovnog surfa i ... To je to. Garantujem da nikada nećeš imati spyware i ostale gluposti. I naravno, izbegavaj da koristiš Internet Explorer kao browser.

Dokle vise ovakve gluposti!?!?! :smash: Sta bre ti garantujes?? Mozes da kazes coveku da TI nisi nikad pofafao nista, ali nemoj da lozis ljude bezveze. To jesu odlicni programi, ali su besplatni, i nisu dovoljni! Posebno ne za trojance sa "djavoljih" sajtova. Bar 5 puta sam imao situaciju da koristeci navedene programe NISAM uspeo da pocistim izvesne trojance a to mi je poslo za rukom sa SpywareDoctor-om, sto, opet, ni njega ne svrstava u "bićeš miran zauvek" kategoriju.

Slazem se sa dekom, ad-aware i spybot nisu ni do koljena Spyware Doctoru ili SpySweeper-u. Ali ni oni nisu savrseni, tako nesto ne postoji.

Ovaj Prevx sto ga Kokos pomenu ne izgleda lose. Startovao mu je "test period" kod mene 🙂

@deka: Ne znam kakve sajtove ti posećuješ... Ja nikada nisam imao problema sa spyware i ostalim stvarčicama... Nema potrebe da budeš nervozan. 😉

Pa sad da li je pametan ili nije... Nije mi relevantno ako ti ocenjuješ... Ali da ti nedostaje elementarno obrazovanje, kvalitetniji način komunikacije... U to nema sumnje. 😉

Ronnie, problem sa ad-aware i spybot-om je u tome sto me tu i tamo neko od rodbine/prijatelja/etc. (koji naravno ne pazi kuda ide i gdje klikce OK) cimne da mu malo "ocistim" komp, a onda se to ne moze rijesiti sa ad-aware + spybot, vec mora "teska artiljerija" u vidu SpySweeper-a ili Spyware Doctor-a. Dakle, napredniji korisnici se lakse odbrane, ali ovi drugi su problem, njih bas briga sto im kazes nemoj raditi to i to, nemoj ici na te i te sajtove i sl, ipak urade sto ne treba. Posle taj nered treba pocistiti.

Slazem se sa dekom, ad-aware i spybot nisu ni do koljena Spyware Doctoru ili SpySweeper-u. Ali ni oni nisu savrseni, tako nesto ne postoji.

Zar nije jedan od ta dva (a placa se) ukradena "ljuska" od spybota, i prilikom skeniranja spybot kaze, ovi momci su nam chapili proizvod i sada ga naplacuju? Ili se mozda varam 🙂

Pa sad da li je pametan ili nije... Nije mi relevantno ako ti ocenjuješ... Ali da ti nedostaje elementarno obrazovanje, kvalitetniji način komunikacije... U to nema sumnje. 😉

Mali, bolje prestani da vredjas, sa sve tim glupim smajlijem. Ja tebe ni jednog trenutka nisam uvredio, a ti to radis vec drugi put! To sto sam rekao da pricas gluposti nema veze sa tvojim "elementarnim obrazovanjem", vec da dajes los primer drugima na osnovu svog iskustva, koje je ocigledno mizerno kada nikad nisi morao da koristis nista osim ta 2 programa.
Good bye vilage boy.

Zar nije jedan od ta dva (a placa se) ukradena "ljuska" od spybota, i prilikom skeniranja spybot kaze, ovi momci su nam chapili proizvod i sada ga naplacuju? Ili se mozda varam 🙂
Upravo je to slucaj sa SpySweeper, ali ne i sa Spyware Doctor-om, koji je po meni najbolji.

@BlackNeo: Slažem se sa tobom. Ja sam izneo ono što je moj način i rešenje. A reakcija posle je usledila nakon dekine opservacije: "Dokle više sa tim glupostima?"... Ako neko ima drugačije mišljenje ili stav to ne znači da treba da mu kažem da lupa gluposti ili slično... Ali dobro, kao što već rekoh, to je stvar obrazovanja i inteligencije... Sposobnosti da se razume drugačije mišljenje...

@deka: To što ti percepiraš moju konstataciju kao uvredu je tvoj problem. Nije mi bila namera da ikoga uvredim kao što nikada i nisam na ovom forumu. Izrazi "bre", "pofafao" tvoj location Čuka mi odaju utisak da si upravo ti vilage boy...

Mir bozji, aman ljudi. Koristicu i ove teskase od programa koji su neki pomenuli. Inace koristio sam XsoftSpy i Ad-Aware SE Pro i posecivao samo jedan rizican sajt. Jednostavno sam skidao c...k za Simse 2 i usput instalirao neku video kompresiju koja ide uz njega sto je bila fatalna greska. Padao sam u sve dublje probleme ali sam se sa svojim skromnim znanjem iscupao i sve obrisao (sto u registryu, sto kroz cmd u safe modu). Dok mi nije nedavno "riknuo" hard nisam imao nikakav problem vise od godinu dana. Sada jos da resim problem sa spamovanjem koje ranije nisam imao, a sada je ludilo. Stigne mi pet mailova svaki drugi dan. Laku noc.:wave:

5 mailova svaki drugi dan - nista ti je to, uzivaj dok ih je samo toliko :wave:

Kokos i zoni su jedini dali pametne predloge.

Dakle:

1. Očisti sve sa updateovanim prevx1
2. Imunizuj sa updateovanim Spyware Blasterom
3. Pamet u glavu

Ovo zadnje je za neke malo teže. Pogotovo za one kojima je primarna odbrana ad aware i spybot.

ja necu se pro**ravam sa brdom samo-sam-ja-chuo-za-njih programa....meni je, svima poznat nod32 zavrsio posao.....

ja necu se pro**ravam sa brdom samo-sam-ja-chuo-za-njih programa....meni je, svima poznat nod32 zavrsio posao.....
I ja ga koristim ali do sada nikad nije uspeo da izbrishe(citaj pronadje) spyware, malware ili nesto slicno jer je program jos samo av(po meni i najbolji) ali jos nije pustena verzija(u najavi je kao ver. 3.0) sa firewal-om i spyware zastitom!

Evo probao sam PREVX1, Sweeper, Doctor-a i Ad Aware.
PREVX1 radi pouzdano, jedna od boljih zastita koje sam koristio, ali me bas zanima koje su to "velike prednosti" Sweeper-a i Doctor-a u odnosu na Ad Aware.
Zanima me da mi objasni neko ko je iskusniji korisnik gore dva pomenuta (najbolja Spy killer-a?).
Jedna od stvari koja mi se posebno "svidjala" kod SpySweeper-a je da posle deinstalacije istog jedva "ubih" proces(jedino u safe mod-u).
Inache Ad Aware mi je pronashao par komada "spijuncica" preko u odnosu na sweep. i Doctora.

Poslednja izmena od urednika:
Koliko sam ja primijetio, SpySweeper i Spyware Doctor imaju veci stepen detekcije stetocina nego Ad-Aware (probano na dosta kompjutera, nesto kod rodjaka, nesto kod prijatelja). Ovaj Prevx1 je odlican za sada, ali vidjecu kako ce da radi kad istekne trial.

Koliko sam ja primijetio, SpySweeper i Spyware Doctor imaju veci stepen detekcije stetocina nego Ad-Aware (probano na dosta kompjutera, nesto kod rodjaka, nesto kod prijatelja). Ovaj Prevx1 je odlican za sada, ali vidjecu kako ce da radi kad istekne trial.

Kada istekne trial period ostaje samo detekcija, odklanjanje ne radi.

Veci problem sto ne radi prevencija, nego otklanjanje, kad istekne trial, a to je najbitnije. Ako se ne snadjem, bice opet da tu ulogu preuzme SpySweeper.

:wall: :wall: :wall:

shit..... lazem.... ja sam ga skinuo sa SysMehanic-om 6............
***..... Izvin'te......

Evo mogu i ja da posvedocim da ovaj PrevX nije tako los, ima intuitivan interfejs, jednostavan je za koriscenje... Mislim da bi mu dobro dosla malo bolja lista aktivnih procesa, jer to je najvaznija stvar - 90% tih gluposti se samo od sebe upisuje u bazu i dize kao proces koji pripada services.exe

Al' ni on nije sprecio Kokosa da zapati neku gamad 😀

Mislim da bi mu dobro dosla malo bolja lista aktivnih procesa, jer to je najvaznija stvar - 90% tih gluposti se samo od sebe upisuje u bazu i dize kao proces koji pripada services.exe

To ne bi bilo lose, mada se to moze vidjeti i pomocu Process Explorera, od najnovije verzije prikazuje koji su servisi pokrenuti pod kojim procesom:

Prilozi

• procesi.webp
    procesi.webp
    93.8 KB · Pregleda: 59
Nazad
Vrh Dno