Šta je novo?

Problem sa TP-Link Wi-Fi USB adapterom i Targo netom

psihodel

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
805
Konfiguracija je sledeća:

Dell Studio Hybrid sa TP-Link Wi-Fi adapterom TL-WN821N (N standard) koji se povezuje na ONT Targo Telekoma (paket 40/20 Mb/s). Instalirao sam najnovije drajvere sa sajta TP-Linka.

Problem je u tome što nikako ne mogu da dobijem punu brzinu, koju inače bez problema dobijam na svim drugim uređajima koji se bežično kače na ONT. U najboljem slučaju dobijam oko 8 Mb download i 12/13 Mb upload i nikako ne mogu da utvrdim u čemu je problem :( Pokušao sam da pronađem odgovor putem Google pretrage, ali bezuspešno. Studio Hybrid je poprilično udaljen od ONT-a, ali kvalitet veze ne pada ispod dve crtice (mada je skoro uvek na tri).

Pomislio bih da je adapter neispravan da to već nisam pomislio za stari G adapter (TP-Link TL-WN321G) koji sam do sada koristio i umesto kojeg sam uzeo ovaj novi. Identičan problem je postojao i kod njega.

Sve sugestije su dobrodošle :)

ostaje ti da probas neki drugi brend N standarda

Taj Tp-link i većina drugih ima ˝Lite N˝ standard koji treba teorijski da ide do 15o mipsa a pun standard do 300 ali nije još izašao oficijelni. Ipak bi trebalo da bude brže. Moraš da pogledaš u obadva uređaja da bude namešteno na to, sam od sebe verovatno neće.

Druze te "dve crtice" ti nisu dovoljne da izvuces protok od 40/20 pa makar bio i pun N standard. Taj tp link adapter je isuvise nejak, ima slabe antene i sl... jedino da probas sa TP-Link TL-WN822N, to je jedini wifi adapter od Tp linka sa kojim sam uspeo da izvucem iole pristojne N brzine.

Imam 821N rev 3 usb uredjaj...ako je signal dobar kopiranje izmedju racunara u mrezi ide 20-25MB....to je pravih N300 i to je mnogo vise nego tih targovih 4MB/s koje bi postigao skidajuci neki fajl....treba proveriti ostale stavke jer ako je signal ok onda nije do 821N adaptera.

Svi njihovi uredjaji sa x21 na kraju, su "osnovni" modeli...Svi znaju da je onaj 54Mbs /321 model, ocajan i radi koliko-toliko, maltene samo u prostoriji gde je i router.
Sa Telekomovim wirelesom, je vec i jedan zid dovoljan za probleme, variranje brzine,itd
Isto vazi i za 721, a i za 821 modele.
Model 422 radi extra, kao da nisu ista firma, tako da su u pravu kad ti pominju da probas 822 ili jaci.
pozz

Kod mene tl-wn821n ubija sa dometom. Dole mi je ruter a gore na spratu komp sa adapterom, sve brzo radi i nikad pucanje konekcije. Odlicno mi radi i pod linuxom. Brzine su mu inace N300 standarda.

Nazad
Vrh Dno