Šta je novo?

Problem sa torrentima

mickotomic

Slavan
Učlanjen(a)
11.03.2008
Poena
309
Evo ovako imam problem sa torrentima tj. kad downloadujem neki torrent zakrci mi se veza i posle downloada nemam net otprilike 2-3 sata... Da li postoji nesto sto bi mogao da uradim da rijesim taj problem, strasno me nervira!! :))

Koju vrstu internet konekcije imas? (adsl, bezicni, kablovski...)
Kod kojeg si provajdera?
Da li si pokusa "kad se zakrci veza" da restartujes modem (ili ga iskljucis iz struje na 15 sekundi)?

Imam bezicni internet... nemam, modem, nego sa antene kabal ide u karticu...
Provajder tarranet.

Moguce je da te provajder iskljuci sa neta na po par sati kad vide da pocnes mnogo da downloadujes. Jel se isto desava i kad mnogo skidas sa rapidshare-a na primer?

Ne desava se... Eto prosli mjesec sam imao download oko 120 GB sve sa rapidshare, hotfile itd...
Sve radi normalno dok ne ukljucim torente!!!

A jesi probao neki drugi torent klijent?
Daj malo vise informacija, sta si sve probao? Tesko je ovako..ne gata ovde niko u pasulj :)

OK, probao sam utorrent i Vuze... Znaci kad "nemam net", ne mogu da otvaram ni jednu stranicu, ne mogu da surfujem ali radi mi download!!!! Stopiram torent, opet nece da surfuje ali kad pokrenem torent on ga nastavi skidati normalno kao da je sve ok!!!!

Ok. Jesi probao da ogranicis upload na neku skroz malu velicinu? Ajde pokreni recimo vuze (posto ovaj najnoviji utorrent zna da zeza) i ogranici upload na recimo 2 kbps za pocetak, i prepolovi broj globalnih konekcija koje su dozvoljene. Btw nisi rekao koja ti je brzina neta (down i up). Ako i dalje ne bude radilo opet prepolovi broj globalnih konekcija, a up smanji na 1 kbps...i nastavi tako da smanjujes broj konekcija dok eventualno ne proradi.
Jedino sto mi pada na pamet kao uzrok tvog problema je da usled velikog broja konekcija zatrpash NAT tabelu svog provajdera (verovatno se radi o nekom slabijem provajderu sa krsh opremom), pa ti posle ne ostane nista za surf.

Dakle, mislim da su problem najverovatnije konekcije, a mozda i to sto nisi ogranicio upload na neku razumnu meru (ovo je manje verovatno). Probaj ovo pa javi da li funkcionise.

Protok mi je 2222/333 i probao sam, ogranicio i sad sve radi kako treba!!! :)) Hvala puno!! :))

Nema na cemu. Samo nemoj ostaviti upload na tako maloj velicini, jer poenta torenta je upravo da delis sa drugima :)
Sad kad znas u cemu je problem, polako podizi upload do maksimalne velicine koja ti ne pravi probleme u radu.

Nazad
Vrh Dno