Šta je novo?

Problem sa torrentima na tabletu

Pablo

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2006
Poena
500
Sad ovo mozda nekome zvuci glupo da neko skida torrente na tabletu ali imam 30GB protoka koje zelim da potrosim ako ih vec moram platiti a nemogu ih potrositi obicnom surfom i youtube-om. A i 3G brzina je puno veca od ADSL-a koji imam kuci.

Problem je sledeci: imam Samsung Galaxy Tab 10.1 i koji got torrent client probam kad pocne da skida torrent zapuca mi ceo tablet i jedino dugacak pritisak na power dugme pomaze da resetujem tablet. Probao sam tTorrent, atorrent, aDownloader. Sa svakim je isti rezultat - tablet zapuca i jedino reset pomaze. Sad nema pravila kad zapuca ali nekad treba samo desetak sekundi a nekad posle nekoliko minuta. File-ovi koje skidam su od 350 mb. Tablet se isto ponasa i sa Overcome romom i sa CM9 nightly. Danas sam uradio reStock preko odina i pokusao opet da instaliram costum rom i instalirao sam samo dva ili tri programa i torrent client i opet se ceo tab zakucao... tablet nije overclockovan a i da jeste to nemoze da bude problem posto je stabilan na 1.4 ghz testirano sat vremena stability testom. Pokusao sam i da dignem minamalnu frequenciju za jedan korak, za dva koraka i rezultat je uvek isti...

Sta moze da bude problem ?

Smanji broj konekcija koje ostvaruješ sa drugim korisnicima. One znaju da opterete procesor.

tTorrent nema tu opciju a pokusao sa u atorrentu da ogranicim na 16 shto je minimalan broj i dalje je rezultat isti.

Ja koristim tTorrent Pro i nemam problema...

Ja ne bih skidao torente na tablet jer flash memorija ima ograničen broj upisa (maksimalo 100.000). Zavisno od vrste fajl sistema, kostantno upisivanje na fajl sistem će degradirati performanse flash memorije, a potencijalno i dovesti do pojavljivanja loših sektora.

Ako možeš, podigni WiFi hotspot i skidaj torente na desktop-u.

Nije problem da podignem hotspot pa da net koristim na PC-u ali to nije resenje. To je samo zaobilazenje problema. I obicno kad treba da skinem neki torrent na tab nisam kod desktop racunara.
A to shto flash memorija ima ogranicen broj upisa nije neki problem poshto i sa skidanjem torrenta na tablet nema sanse da taj broj dostignem za recimo 5 godina kad taj tablet nece vredeti nista...

Probaj BitTorrent....jeste jos uvek beta ali meni radi skroz ok....

I ja sam imao identican problem sa mojim Prestigio 5080b, dok je bio na Androidu 2.3. Zakucavao se sa svakim torrent klijentom, dok nisam upgradeovao na ICS i instalirao najnoviji firmware. Do tada mi je svasta padalo na pamet,a ispostavilo se da je samo softverski problem.

^^
Da ali meni se ovo desava i sa modifikovanim HC3.2 i sa zadnjim buildom ICS-a. Vec sam prso... Pokusao sam i tri drugacija modema ( basebend-a ) i nista nepomaze...

Nazad
Vrh Dno