Šta je novo?

Problem sa torentom i surfovanjem !!

ja sam skinuo gore pomenuti patch i evo sta kaze...

a pre toga sam naravno instalirao zvanicni SP2 connection patch i sve dosadasnje critical-e

...znaci, ne raditi nista posle standardnog update-a :p

huh, malo sam se pogubio... Dakle, instalirati ili ne pomenuti patch? Ma, nek ide zivot, ja cu ga sad instalirati (btw, sad pokrenuh prog, i meni pishe 10, a ne 200, a ne znam za taj zvanicni SP2 connection patch??).

Znaci, od same pojave SP2 ja koristim ovaj patch i zato imam 200 half-opened conn.

Sto se tice patcha koji se nalazi na http://www.lvllord.de/ mislim da ga ne treba stavljati...vidi se iz prilozene slike :wave:

:type:

Samo jos da napomenem da nisam pokusavao da povecam broj tih konekcija na 200+ jer mi je vec dosta experimentisanja sa internet-speed varijantama...vise puta me skupo kostalo u smislu izgubljenog vremena da se sve vrati u normalu :wall:
Ovako imam proverenu varijantu za 200 i to mi je u odnosu na default 10 vise nego dovoljno...

Pozdrav,
Svetislav !!!

:wave:

StevaMan je napisao(la):
Samo jos da napomenem da nisam pokusavao da povecam broj tih konekcija na 200+ jer mi je vec dosta experimentisanja sa internet-speed varijantama...vise puta me skupo kostalo u smislu izgubljenog vremena da se sve vrati u normalu :wall:
Ovako imam proverenu varijantu za 200 i to mi je u odnosu na default 10 vise nego dovoljno...

Pozdrav,
Svetislav !!!

hm, ti pomenu da je to "zvanicni" SP2 patch, samo otkad se oficijelni patchevi distribuiarju preko rapidshare-a?? :D OK, skinuo sam ga, probacemo i to. Uffff... Treca sreca
:S:

emaniac je napisao(la):
winxp pro sp1, azureus 24/7, adsl 768/192
svaka 2 dana moram da restart win!

Ja imam XP SP1, za torrent koristim BitLord 1.1, link je 256kpbs Sezam.

To sto pricate o zaglavljivanju veze i meni se desavalo ranije dok sam imao Conexant router. Jedino sto je pomagalo je da ga iskljucim iz struje i ponovo ukljucim posle 30-tak sekundi. Onda bi neko vreme download isao dobro, nekad sat vremena nekad nekoliko sati i opet PRC!
Inace svo vreme su HTTP i FTP radili normalno punom brzinom.
E sad dolazimo do zanimljivog dela...
Dok su radili eMule ili BitLord NISTA DRUGO nije moglo da se otvori!
Onda sam zamenio router i uzeo drugi model pa sad vise nemam nikakvih problema, a evo trenutno ide download vec citavih 37 sati a necu ga ni nocas gasiti.

Znaci svi vasi problemi najverovatnije poticu od losih routera koji nisu u stanju da se izbore sa velikim brojem konekcija koje su neophodne za efikasan rad p2p programa. Najverovatnije im "curi" memorija zbog bagovitog firmware-a pa se u neke zaglave i onda pomaze samo cupanje kabla.

Ako zaista morate da restartujete Windows onda je to verovatno zbog nekog programa ili drajvera kome takodje "curka" RAM i resursi (npr. GDI handles).

joriq je napisao(la):
hm, ti pomenu da je to "zvanicni" SP2 patch, samo otkad se oficijelni patchevi distribuiarju preko rapidshare-a?? :D OK, skinuo sam ga, probacemo i to. Uffff... Treca sreca
:S:
:D

...a sto se tice problema resetovanja router-a...slazem se sa intel-om, pardon-audiofreakom :D
Mene tako smara STLab switch, jer preko njega ja i komsija delimo wless i neki put radi fenomenalno a neki put jednostavno mora da se resetuje da bi se uopste konektovao :wall:

Evo skinuh i Azureusa. I sad, jedno (pretpostavljam vrlo glupo i pocetnicko) pitanje:

kad me pita da podesim "incoming TCP listen port" (a koritim Kerio firewall), sta streba da unesem? BitComet nema ovo podesavanje...

StevaMan je napisao(la):
Znaci, od same pojave SP2 ja koristim ovaj patch i zato imam 200 half-opened conn.

Sto se tice patcha koji se nalazi na http://www.lvllord.de/ mislim da ga ne treba stavljati...vidi se iz prilozene slike :wave:

:type:

Ne znam šta se tačno dešava... Instalirao sam tvoj patch, ali pogledaj install log iz priloga. Kaže da je 'file already patched' iako sam ga sada prvi put instalirao. Win je XP SP2 sa par standardnih security patch-eva.

Videćemo šta će se dešavati posle restarta...

BTW, kako da proverim kako je Windows trenutno podešen, odnosno gde vidim koliko otvorenih polukenekcija mogu trenutno da imam?

Prilozi

• inst.log.txt
    381 bajta · Pregleda: 51
Poslednja izmena:
pa samo pokrenes ovaj lvllord, ali ga ne instaliras, i on ti kaze koliko ih imash. Mada, meni ni sa 200 bitcomet ne radi OK :(

A zasto mora azureus ???
Meni je prozdirao resurse a najgore od svega je rubbish...isao je i do 300MB za neke fajlove :wall:
Sa cometom toga nema :p

Probajte ljudi BitLord, odlican je. Kakav Azureus.

Sto se tice broja odlaznih konekcija, imate u Event Viewer-u (desnim mishem na My Computer pa Manage pa Event Viewer), ako se pojavljuje poruka "EventID 4226: TCP/IP has reached the security limit imposed on the number of concurrent TCP connect attempts" onda imate limit, ako je nema onda ste ok.

Nazad
Vrh Dno