Šta je novo?

Problem sa torentom i surfovanjem !!

hejvule

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2004
Poena
319
Imam BitComet 0.57 verziju.Kada je torent ukljucen posle odredjenog vremena,nekad vise nekad manje,ne mogu da surfujem ( Firefox i IE ne mogu da otvaraju sajtove ).
Probao sam da iskljucim torent,da resetujem ADSL modem -ne vredi.Pali samo reset kompa.Da li postoji neko resenje ??

Hmmmm, zaista neverovatno jer je bitcomet jedini koji meni NE radi to o cemu ti govoris. Meni je eMule ubijao vezu skroz a epilog je bio isti kao kod tebe, posle odredjenog vremena a najcaesce kad ostavim komp preko noci...
Jedino sto mogu da ti kazem je da probas nekog drugog klijenta i da nadjes onog koji tebi najvise odgovara.

zato korisi Operu 8.5 i uzivaj u pesmi interneta :type: ;)

Poslednja izmena:
Torrent svaki ubija link jer otvara ogroman broj konekcija i poluotvorenih konekcija. Istra stvar se desava i sa operom. Meni jedino NEWS ne gusi link.

LUC1FER je napisao(la):
Torrent svaki ubija link jer otvara ogroman broj konekcija i poluotvorenih konekcija. Istra stvar se desava i sa operom. Meni jedino NEWS ne gusi link.

meni uspori net kao da sam na PCM-u, a ne na ADSL-u 256/64 tako da ne ubija bas :-devil-:

isti problem, sa BitCometom 0.60 i adsl 512/128. Nekad je dovoljno samo da upalim BC, bez ikakvog downloada, i dobijam non-stop "timed out" u FireFoxu. Samo sto ne moram da resetujem comp da bi proradilo, ugasim BC, nekad sacekam par minuta i proradi sve OK. Glupi torrenti! :d

Takodje problem sa torrentom(BitComet)...jedino sljaka bench, ostalo "timed out" :)!

a iskustva sa ovim Azureusom (il kako se vec zove)?

Meni Azureus ne ubija surf, inache jedino njega koristim vec osam meseci i zadovoljan sam. Trenutno otvaram fotke sa dpreview i skidam neshto, a bench stranice se otvaraju za dve sekunde otprilike.

a sta koristis za surf, koji tip konekcije?

Ja koristim utorrent, uz njega sljaka emule i savrseno normalno surfujem.

Bitcomet, bittornado, emule, i surf radi. Mislim i ja da je problem sa previse otvorenih konekcija. Znam, da kad ugasim emule u firewallu mi se vidi da desetine ljudi i dalje pokusava da se konektuje kod mene :d Ali, naravno, nista od toga ne prolazi. Mozda, da probate da malo bolje podesite firewall. Ja koristim outpost pro...

Da, moram da napomenem da sam na nivou rutera zacepio sve zivo i da mi sljaka samo BitComet. Mislim da je Bad MF u pravu za portove jer kad sam imao eMule imao sam osecaj kao da me cela Kina pinguje i to me zagusilo skroz.

Koristim Azureus i nemam nikakvih problema. Malo usporava ali nije nista strasno, to je zato sto sam preko wireless-a. Kod vas koji koristite ADSL ne bi trebalo da se vidi razlika.
Meni non-stop radi Azureus, vec sam navikao.

Bad MF je napisao(la):
Bitcomet, bittornado, emule, i surf radi. Mislim i ja da je problem sa previse otvorenih konekcija. Znam, da kad ugasim emule u firewallu mi se vidi da desetine ljudi i dalje pokusava da se konektuje kod mene :d Ali, naravno, nista od toga ne prolazi. Mozda, da probate da malo bolje podesite firewall. Ja koristim outpost pro...
kod mene se outpost pro nesto i ne moze instalirati kako treba, po rebootu sistema prijavljuje da ne moze da ucita drajver. ZAP mi je takodje blokirao vise stvari nego sto bi trebalo (mada, mozda je to upravo zbog torrenta, al tad nisam znao za ovaj problem), tako da sam preshao na Kerio personal. O detaljnom podesavanju firewalla pojma nemam :d

winxp pro sp1, azureus 24/7, adsl 768/192
svaka 2 dana moram da restart win!

Broz je napisao(la):
kad sam imao eMule imao sam osecaj kao da me cela Kina pinguje i to me zagusilo skroz.

zamolicu pisca citiranih redova, da ubuduce obrati paznju sta pise, jer ovo citaju i osobe slabijeg srca pa moze neko da rikne :)

(umal' da padnem sa stolice od smeha... kao da ga cela Khina pinguje :) )

sve zavisi kako si podesio bitcomet pricam o verziji 0.60 imas pod max half open tcp connecton ne znam koji je default ali recimo kada stoji na 5 surf ide ok, a recimo kada stavim vise 7, 8 onda vec slabije mislim da na 10 i ne radi nisam siguran. Pogledaj sta ti je u tom podesavanju

default je 10 :d OK, podesio na 5, ne vidim nikakve anomalije za sad, a da vidimo surf... (ako vidite ovaj post, onda radi! :D )

ja sam zaboravio koji je bio def. ali sam odmah stavio na 5 i sigurno radi, program je odlican samo ga treba podesiti. za 512 download unlimited, a upload 9 kb/s. tako se najbolje pokazao

stavicemo upload na 9 kad i nama u CG uvedu flat. Ovako, drzim se 4-orke :)
Inace, ovo sa stavljanjem max half open tcp connecton na 5 daje rezultata, ali nije savrsheno (imao sam 3 timed out-a od proslog posta, al prije prakticno nije radilo nikako). Jos kad bi znao sta "max half open tcp connecton" radi i cemu sluzi, eee... :)

PS Ovo "timed out" sam mozda dobijao jer sam odjednom pokrenuo previse downloada. Nastavljam sa experimentima sjutra (eh, gladna godino, dovatio si se ADSL-a, pa svaki dan do 04h zaglavish :rupa: ) :S:

Poslednja izmena:
Evo ponovo-Izgleda da kada skidam samo jedan fajl surf radi,
a kada imam vise simultanih downloada dolazi do blokiranja.
Mada nekad ide random bez pravila.Pre neko vece sam skidao jedan fajl
a neke sajtove sam otvarao, neke ne !!

sta da ti kazem sem da ne pretjerujes sa simultanim downloadima. Ja sad imam mizerni protok od ~2-3kbs (samo 1 seed-er), ali bar surf radi normalno. Prije nije ni tako htio! Misho, lafe! :wave: 8)

Dzaba bandwidth. Problem je XP-u jer ima ogranicen broj konekcija, a ne znam kako to moze da se poveca osim bilo kojim linux-om koji nema taj problem.

_kiza_ je napisao(la):
Dzaba bandwidth. Problem je XP-u jer ima ogranicen broj konekcija, a ne znam kako to moze da se poveca osim bilo kojim linux-om koji nema taj problem.

Ovo je onda odgovor na sva moja pitanja.

Ogranicenje od 10 konekcija je stiglo sa XP SP2 i to moze da se sredi sa patcherom odavde http://www.lvllord.de/ sa kojim moze da se stavi bilo koji broj konekcija, ja sam stavio 100.
Instruction:
Just download the patcher and execute it. It will automatically find the windows directory and ask, if it should increase/decrease. For higher values, please check the help with parameter /?.
After a successful patch, the new TCPIP.SYS will be automatically installed. After that, the computer should be restarted.

Poslednja izmena:
Ja sam ranije patchovao sa time, otprilike kad sam i instalirao sp2. Medjutim, neki od updatova od windows-a u medjuvremenu je to vratio na 10 (inace ne radi se ukupnom broju konekcija, vec o maximalnom broju poluotvorenih konekcija). I sad patch odbija da se izvrsi, ima li neko resenje za ovo?

Mada meni surf radi ok i sa emule i sa torrentima...

Nazad
Vrh Dno