Šta je novo?

problem sa titlom na DVD-u (tmpgenc dvd author)

centaur

Slavan
Učlanjen(a)
08.05.2005
Poena
319
Ukratko: posle kreiranja menija sa doticnim programom izgubim subtitle na filmu. Da li se ovo jos nekome desava, i do cega moze biti ?

Opsirnije: Imam film u trajanju od 1:36 (oko 4gb), zvuk 5.1, subtitl srpski.Napakovao sam jos par avi sekvenci (pretvorivsi ih u dvd sa doticnim programom, a onda sa dvd shrinkom spakovao sve u jedan dvd).
Takav dvd pusta normalno subtitl -- sve radi ok (nekoliko titlova sa nekoliko chapter itd). Medjutim, kada sa tmpgenc dvd-author otvorim taj dvd i kreiram menije, krajnji ishod -> nema subtitla ? :wall:

U principu mi ne treba za ovaj film meni, vise sam hteo da isprobam kako to sve radi. Ako treba snimicu ga bez menija i zavrsicu posao, ali me zanima da li negde gresim u podesavanju ili treba da probam sa drugim dvd-autor programom. Koji preporucujete ?

Da li je moguce da niko ne koristi tmpgenc author ?

U TMPGEnc DVD Author-u kada importujes DVD-Video (sto si uradio) nema opcije za selektovanje titla koji bi da importujes. Samo se bira audio i to samo jedan. Dakle u slucaju da film o kom govoris ima vise audio (npr. engleski 5.1 i engleski 2.0) mozes samo jedan odabrati i NIJEDAN titl. Najjednostavniji software za ovu operaciju bi mogao da bude MuxMan (koji vise nije besplatan) ali on nije bas user-frendly kao TMPGEnc i ostali komercijalni programi

Nazad
Vrh Dno