Šta je novo?

Problem sa Temperaturom HD4890 Saphire...

mifapfc

Cenjen
Učlanjen(a)
27.04.2009
Poena
154
Imam navedenu Grafu,i pored toga...Q9550 procesor,MSI neo-3F mb,i napajanje 500w Cooler Master,
I imam problem sa temperaturom,naime kada je bez opterecenja temperatura mi je oko 70 stepeni,auto-fan, a kada pokrenem neku malo zahtevniju igru onda mi temperatura odmah skoci na 110 stepeni i fan mi se vrti na 100%, a to me izludjuje...Buka mi je u sobi kao da uzlece hilihopter... Da li je moguce da je problem u napajanju ili ploci...?

Ma tu ti je problem vjerovatno u grafickoj. Takve temperature uopste nisu normalne, naprotiv. 110C u loadu je previse. Moguce da ti je graficka puna prasine ili hladjnjak iz nekog razloga fino ne naleze na GPU... vent je ispravan, cim se tako cuje kad je 100%, ali ako je nesto od ovo dvoje sto sam ti naveo, onda ne moze ni pri toj brzini da je ohladi. Kakvo ti je kuciste? Da li je dovoljno provjetreno? Moras imati bar dva dodatna ventilatora, jedan naprijed da ubacuje vazduh i jedan nazad da izvlaci... to je neki minimum...

Poslednja izmena:
Ne gine skidanje coolera i hladnjaka, ciscenje i stavljanje nove paste. Ja sam imao 4870 i ta grafa se grejala ludacki, a 4890 je jos jaca. U svakom slucaju ta grafa je stara bar 1,5-2god tako da je logicno da je zaribala do sad.:exploder::exploder:

Otvarao sam kuler,cistio sam sve...nije ni bilo prasnjavo...Grafa je stara oko godinu dana, pre oko 2 meseca sam promenio procesor...imao sa E8400, sa njim je temperatura bila manja oko 10 stepeni,(u principu briga me za temp) samo od kada sam stavio q9550 fan se vrti na 100% konstantno i to me zivcira...I jos jedna stvar...U poslednjih nekoliko dana 20 sekundi nakon sto upalim komp,znaci kada je na pola podizanja windows-a ekran pocrni, i svo vreme dok se podize sistem fan vrti na 100%!?! Primetio sam da tada svetli crvena lampica na grafi...3 od 4 gledajuci sa leva na desno...

mozda si trebao ubacivanjem tog quada odraditi update bios-a,mada nevidim zasto bi to imalo ikakve veze....obicno zamena paste i ciscenje kulera pomaze....si mozda probao reinstal drivera?

Daj sliku unitrasnjosti kucista, ne bi bilo lose i grafu da slikas sa posebnim osvrtom na fan na grafi.

Vrh Dno