Šta je novo?

Problem sa temperaturom 2600+

zaxxon

Čuven
Učlanjen(a)
30.07.2004
Poena
630
Prijatelj mi ima velikih problema sa temperaturom cpu-a rec je o 2600+ temp na idle je 60 a penje se u radu na 70 i kusur ,sumnjivo mi je sto easytune pokazuje vcore 1.830 sto mi se cini skroz nestandardno pa me zanima da li je u pitanju remarkiranje posto nisam nista sumnjivo primetio na procesoru bar ne golim okom
inace probano je radi sa fsb 133 i na 165 ploca ne dozvoljava vise . Ploca radi samo je problem temp. posto zna da se zakuca preko 70 C kako da proverim sta je u pitanju posto je menjao vec par kulera i nista nije postigao cak ni neki bakarni zelman nije uspeo da ga ohladi..
Ploca je neki gigabyte ako je to vazno .

Kuciste je stalno otvoreno cak je na kraju stavio i stoni ventilator da duva unutra medjutim ispod 60 ne ide....

Da li ste proverili da li u BIOS-u pokazuje istu temperaturu ?

i u biosu je 1.8nesto... a kontam da nema amd koji radi default na toj voltazi

Mislio sam koju temperaturu vam pokazuje u BIOS-u ?

isto 60+

Predajem štafetu, ne znam. Moj 2500+ radi na 40-42 C.

Koja je ploca? koje napajanje? koliko je cooler ???? ja imam 2600+ i ne ide preko 46C.

ne znam tacno model neki gigabyte kuler je 3. po redu mislim da je neki spire kazi mi koliko je kod tebe voltaza procesora(ako je bitno videcu koji je model ploce)

default mi je sve... sve napisi ... tacno koji cooler imas... koja ploca .. koje napajanje!

Pogledaj prvi post nije moj racunar kontaktiracu ga pa cu staviti sve. Koliko je default voltaza za ovaj cpu (jel moguce da je 1.830 previse pa se zato greje)

Pa taj CPU treba da radi na 1.5 V

Jel to znaci da je remarkiran tj. da je cackano po mostovima, ako je tacno kako to otkriti
posto nista nisam primetio da je brljano po procesoru a na njemu pise na plocici 2600 koliko se secam...

NE
ja sam 5 puta vec pisao o tome... pise i napolju po forumima
gigabajt ploce, jeftinije, su krs... daju svakve voltaze procesoru i ocitavaju svakakve temperature (i voltaze bogami), resenje ne postoji... najbolje sto mozes je da stavis najveci kuler koji uspes da nataknes, par ventialtora u kuciste i najnoviji bios... ako nadjes tacan model ploce mozda postoji i bolji bios (modovan)
uz to temp koju ploca ocita NE treba porediti sa temp na nf7 ili bilo kojom drugom plocom, jer one citaju temperaturu ISPOD procesora, a ga cita temp IZ procesora, koja je uvek bar 5c veca...
i ovo bi moglo u sticky naprimer

Najgore sto i ovaj sadasnji kuler smo morali malo seci posto smetaju kondezatori prilikom montaze nije problem samo ocitavanje temp. nego sto dodje do zakucavanja kad presisa 70C (da je sistem stabilan nebitno da pise i 100C samo da radi)da dodam ploca je ga-7vt600 1394

Poslednja izmena:
cisto radi uporedjenja,imam 2600+ box varijanta evo vec godinu dana i na idle je 43.5C, a nakon farcry-a popne se na 62C, medjutim nema zakucavanja sistema, ploca je epox rda+, CPU voltage je 1.63V

Jedno Off-topic pitanje. Koja je radna temperatura 2600+?

1.65v najcesce, ali zavisi da li je DLTC , DUTC itd... Moze biti i na 1.6V i na 1.55V (jako retko)

A vi proverite da li ste dobro namestili kuler na proc, da li se klati nanjemu, da li je previse opusten, stegnut itd. Da li ste stavili paste...

Poslednja izmena:
ja lepo kazem kako je, a niko mi ne veruje...

ja sam problem sa mojom plocom ublazio sa chief kucistem, 4 ventilatora, i whisperrock IV, sto je najveci kuler koji sam uspeo da uglavnim na istu...

Pogledaj na toj plocici na procesoru koja je voltaza, gx-x je pomenuo one oznake koje su na plocici posle broja 2600 npr DLTC, DUTC ili slicno, gde je L=1.60V a U=1.65V i onda u BIOS-u namesti pravu voltazu, naravno ako ploca podrzava promenu voltaze i probaj. Ako tada bude pravio probleme ili nestabilno radi mozes biti uveren da je procesor neispravan ili remarkiran.

Jos nesto, ukoliko mozes probaj taj procesor na nekoj drugoj ploci, mozda je ona neispravna!

Vuk je napisao(la):
... 2600 npr DLTC, DUTC ili slicno, gde je L=1.60V a U=1.65V i ...

L=1.5V, ne postoji kod Bartona. I oznake kod njega su DKV...
Obican 2600+(fsb333, 256k) ima radni napon od 1.85V! Bar kod vecine primeraka kojji su mi prosli kod ruke. Mada se i ne greje previse s'obzirom na tu cinjenicu.

Stavljaj noviji BIOS, mada najverovatnije ces morati da menjas plocu. GA ima jako lose serije odredjenih modela.

nije covek rekao da je barton, samo xp2600 :) 1.85V je pogresno detektovanje voltaze od strane ploce ili je remarkiran procesor, AMD ne pravi XP seriju sa 1.85V. Ima : L= 1.5V, U=1.6V i K=1.65V (primer DUT3C je procesor sa default voltazom od 1.6V sto nam govori drugo slovo u navedenom nizu).

E sad ako na tom gigabajtu kt600 ima da se namesta voltaza za proc stavite je na 1.65V, ako nema u biosu valjda ima na ploci ?!

zasto niko ne cita moje postove!?!

lepo sam rekao da je to problem do ploce i NE samo te, vec mnogih ga ploca
i da resenja nema i kraj... da moze iz biosa da se namesti, svima bi zivot bio laksi |>

Kao sto rece danijel ne moze da se podesava voltaza samo da se jos podigne za koji dan cemo probati da osvezimo bios pa cemo videti...

Ja sam pre mesec dana imao slican problem sa 8rda+,
ploca dodeljuje procesoru napon 1.85, ali sam imao
mogucnost da rucno postavim napon na 1.65 na Bartonu
2500. No, ispostavilo se da je(kako tada rece gx-x) u
pitanju los primerak ploce, odnosno problem je bio u
chipsetu. U stvari, takvi primeci koji prave problem sa
naponom procesora obicno imaju jos neku falinku, tako
da nemoj odmah da pucas na procesor( kao sto sam i ja
u startu mislio, a onda se ispostavlo da je procesor odlican,
a da je ploca krs), nego sve dobro proveri.

Vrh Dno