Šta je novo?

problem sa TEAC CD-W540E

vradakovic

Čuven
Učlanjen(a)
10.02.2003
Poena
604
imam nov rezac TEAC CD-W540E ali kako pocne da narezuje (koristim Nero 5.5.9.9) posle 20 do 100 narezanih MB samo javi "Error comunicating with device" i odustane :-(
ima li neko ideju?
(btw, masina je celeron 400, 256M Ram, chaintech 6BTM M/B)

a koji operativni sistem?

Neko ce vec ovde vec reci da je na ovaj model rezaca bilo previse reklamacija, ali pre nego se definitivno zakljuci da je rezac neispravan, bilo bi dobro da promenis nesto u konfiguraciji, i probas
Npr, verziju nero-a, verziju ASPI, iskljuc/ukljuc DMA, probas sa nekim drugim kablovima , firmware (koji je?).

Da li si obezbedio odgovarajucu ventilaciju za rezac?? Laser disipira toplotu i ako se nalazi u "sendvicu" ili nema odgovarajucu ventilaciju oce da se pregreje narocito posle xxx narezanih cd-ova,a onda je moguce da odbija snimanje!

update...

sto se operativnog sistema tice, u pitanju je Windows98, ali je vrlo stabilan nikada nisam imao nikakvih problema sa njim.

i ja sam cuo da je bilo dosta reklamacija pogotovo na ovu seriju koju ja imam koja nema na masci nista odstampano...

problem pregrevanja ne bi trebalo ovde da se javi jer se problem javlja nakon najvise 30 sekundi od pocetka narezivanja, svaki put, tako da on ni ne stigne da se zagreje.

To da li na masci pise nesto ili ne nema veze sa tim kako pisac radi. Teac 40 je stizao naizmenicno sa plavim natpisom 40x i bez njega, i to nema veze sa kvalitetom i reklamacijama. Probaj pisac na drugoj masini i vidi da li radi ili ne.

pozdrav!cheers

Meni se to desilo i kad sam promenio ide kabal sve je proradilo.

Stavi obavezno udma 66 kabl sa 80 zica na rezac

Imam isti rezac i imao sam isti problem. Radi se o lose podesenom PIO i DMA modu. Zato uzmi jedan RW disk i isprobavaj sve moguce kombinacije dok ne nadjes najbolju.

PROBLEM RESEN!!!

U pravu ste (DS9 i Danilo ;-) bio je problem u DMA. Naime sve vreme je bio ukljucen. Trebalo je samo da se iskljuci, ali nije hteo sam ;-)
Kako sam ga iskljucio sada radi normalno...

Eto, hvala svima...

BigBoy je napisao(la):
Da li si obezbedio odgovarajucu ventilaciju za rezac?? Laser disipira toplotu i ako se nalazi u "sendvicu" ili nema odgovarajucu ventilaciju oce da se pregreje narocito posle xxx narezanih cd-ova,a onda je moguce da odbija snimanje!

Moj kucni 40X se uopste ne greje pa cak i posle vise cd-ova narezanih za razlicite tipove iz komsiluka ili sestrine peripetije za audio diskovima...

Vrh Dno