Šta je novo?

Problem sa Teac CD W540E 40x12x48 ?

grozda

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
620
Presao sam sa Teac CDW 58E 8 x 8 x 32 na ovaj 40X sa natpisom sa prednje strane ako ima ikakve veze :)

Masina ista:
Celeron 300A na 374
256 MB RAM
Windows XP
WinON CD 5.03

Medijume koristim 90% Verbatim Color, Crystal,
8% TDK D View, po koji noname.

Prilikom zadnjeg kopiranja jednog CD-a u 2 kopije na Verbatim color 24X, program odradi sve, zavrsi kopiranje, zatvori diskove i izbaci poruku o uspesnom snimanju = OK

Medjutim kad sam igrom slucaja proverio, jedan od 2 CD-a nije nikako mogao da se procita. Probao sam kasnije i na nekoliko CD citaca i isto. CD je bio neupotrebljiv iako je WinON CD izbacio poruku da je sve OK. Cak nikad ne koristim maksimalne brzine snimanja. Uvek spustim od one deklarisane za CD pa nekad i upola od toga. Kasnije mi se to ponovilo jos jednom i to bas kod kopiranja.

Ako je do programa ??? to mi se nikada nije desavalo sa 8 x 8 x 32 iako
za vreme snimanja surfujem i otvaram manje zahtevne aplikacije. CD mi je pucao kad se zaboravim pa pokusam da otvorim disketu za vreme snimanja ali onda i izbaci poruku o neuspesnom snimanju.

Nista mi nije jasno. CD RW ima i burn proof i uspeo je da zavrsi CD i kad mi se sve blokiralo pa sam cak morao 2 min. da cekam da izabci por. da je aplikacija ukocena i za to vreme nije mogao da reze i stajao tako i mirno cekao na 30%, kasnije je nastavio i CD je testiran i sve je OK. A ovo da izbaci da je OK a da ni on ne moze da ga provcita nije mi jasno?

Kasnije sam kopiranje radio iz Nero-a za probu i nije se desavalo da CD bude necitljiv.

Je li neko imao slicne probleme.

Razbicu ga ako mi se ovo opet desi :)

Pa ako ti radi pod Nero-om zasto dalje rezes sa WinOnCD-om?

Udari search na forumu, bilo je dosta problema sa ovim rezacima na VIA i BX plocama.

Forum je pun thread-ova na temu: TEAC 40 - KRSH ( uslovno )od rezacha FX

a taj narezani cd - da li ti je citljiv u teac-u??
to i jeste problem do teac-a - posto se (koliko smo uspeli da zakljucimo) ne slaze sa pojedinim plocama daje snimke koji se teze (ili uopste) ne citaju na drugim cd rom uredjajima.

Najgore je to sto ni on sam ne moze da ga cita a kaze OK snimljeno i ne izbaci bas nikakvu gresku.

Imam isti rezac i gotovo istu konfiguraciju sa intel 440bx plocom.
Rezac mi jos nije prijavio ni jedan problem i svi su diskovi citljivi, samo sam
jedan no name greskom narezao na 32x ali je i on citljiv samo je sporiji za
inicializaciju na nekim cd romovima.
Vozim win 98 i win2k i na oba koristim Easy cd creator sa najnovijim upgrade-om.
Imao sam slicnih problema na modelu 4x 4x 32x iste firme, ali se na kraju ispostavilo
da je softverske prirode bila je neka lose krekovana verzija Nera(4.x), posto mi je
pucao svaki treci-cetvrti disk. Posle toga sam stavio Easy, i bilo je frke samo kada nestane
struje ili u jednom slucaju kada sam slucajno sutnuo kuciste pri rezanju.

Posto je Teac 40x noviji CD, vidi da li tvoj program za rezanje ima podrsku za njega. U prevodu skini zadnju verziju softwera za rezanje pa probaj sa njom.

Tako ti i treba.
Koliko se pisalo o tom krshnom modelu... i ti nisi shvatio. Tako ti i treba...

Amon_Ra je napisao(la):
Tako ti i treba.

Cekamo Lite-On, zar ne ??:D :D
Nisi jedini...cheers

danas sam resio d unistim nekoliko diskova i malo probam :)

WinOn CD 5.00 i 5.03 - najnovija verzija.

Oba snimaju data diskove OK ali kod kopiranja drugi disk uvek necitljiv, ponekad i prvi :(

Isto sa nnerom 5.5.9.9 radi bez problema.

Moracu da predjem na Nero iako sam se navikao na WinON :(

Malo mi komplikovano u Nerou i nikad neznam da li da izaberem
ISO Level 1 ili 2 , mode 1 ili 2, Labelu kao ISO ili Joliet ... nekako se jos nisam navikao pa mi sve nesigurno i ne znam sta ce da ispadne :)

Malo uputstvo za Nero

ISO 1, Mode 1 ili 2 svejedno, Joliet, one restrikcije kako hoćeš, Label svejedno.
Onda odeš na write, disc at once, finalize i to je to :)

Heinz, tebe bi trebalo postaviti da pises Help za Nero :D Tako koncizno, tako jednostavno...

hahaha, stvarno izgleda da je sve svejedno u Nerou :) sto li su uopste stavljali te opcije :)

Amon_Ra je napisao(la):
Tako ti i treba.

Tako je Amone, tako je............FX

Kako sam ja skont'o ako pises na CD neke programe koji se pokrecu iz DOS-a onda OBAVEZNO ISO Level 1, Mode 2 / XA, ISO 9660 Characters, (za Joilet ne znam) i nista vise. ALI, ako pises nesto sto se instalira iz Windows-a ili mp3, video, slike slobodno mozes ISO Level 2, Mode 2 / XA, Joilet, ISO 9660 i od Relax ISO Restriction prva dva iscekiraj, tu nece biti problema posto se one pokrecu samo iz Windows-u.

septimus je napisao(la):
Tako je Amone, tako je..........

U ovom slučaju možda i nije do TEAC-a, jer se radi o problemu koji se javlja samo prilikom kopiranja diskova i to iz određenog software-a (WinOnCD-a).

Za kopiranje CDa iskljucivo Clone CD, jer zaobilazi sve zastite, a za klasicno rezanje biraj sta hoces.

Gedza je napisao(la):
Za kopiranje CDa iskljucivo Clone CD, jer zaobilazi sve zastite, a za klasicno rezanje biraj sta hoces.

Zaobilazi zaštite ako čitači podržavaju razne modove čitanja, a inače za kopiranje onih diskova što nemaju zaštitu (kod nas 99%) nisam primetio da nešto fali Nero-u i opciji CD-Copy.

pSiHo je napisao(la):
Kako sam ja skont'o ako pises na CD neke programe koji se pokrecu iz DOS-a onda OBAVEZNO ISO Level 1, Mode 2 / XA, ISO 9660 Characters, (za Joilet ne znam) i nista vise. ALI, ako pises nesto sto se instalira iz Windows-a ili mp3, video, slike slobodno mozes ISO Level 2, Mode 2 / XA, Joilet, ISO 9660 i od Relax ISO Restriction prva dva iscekiraj, tu nece biti problema posto se one pokrecu samo iz Windows-u.

Imam nero 5564 i nema tri nego dve kvachice kod ISO Restriction i nisam mogao da sabijem bootABILAN DISK. Koja je to verzija NERO-akoju imash?

Ja imam Nero 5.5.9.9 i njime sam napravio Bootabilan WindowsXp sa integrisanim SP1 bez problema. Sve vise uvidjam da je Nero izvrstan program.

Inace Clone CD koristim retko, jer jos nisam naisao na zasiceni disk :)

grozda je napisao(la):
Ja imam Nero 5.5.9.9 i njime sam napravio Bootabilan WindowsXp sa integrisanim SP1 bez problema. Sve vise uvidjam da je Nero izvrstan program.

E zemljak, radis samo sa piratima:D
Meni su prijatelji donosili neke originale koje nikako drugacije nisi mogao da iskopiras, samo sa ClCD-om.
A Nero jeste odlican program, a od skora podrzava i pirateriju(opcija: Disk@once/96). I radi overburn sto opet ne funkcionise sa WinON-om.

grozda je napisao(la):

Trazi ntldr.... Prokleta kvachicaFX FX FX FX

Imam isti rezac - nemam problema

Imam isti rezac i nikakvih problema do sada. Najveci problem u pocetku bio mi je sto ga ne podrzavaju stariji programi. Nero ga podrzava od verzije 5.5.7.2.

Ja radim na NoName CD medijumima (srebrnim) od 32X do 40X, bez ikakvih problema se cita bilo gde. To sto se tebi desava sumnjam da potice od rezaca, tipujem na IDE kontroler.

Nazad
Vrh Dno