Šta je novo?

Problem sa Teac CD-ROM 540E

markokg

Čuven
Učlanjen(a)
26.12.2001
Poena
609
Cao,
Od pre par dana sam kupio rezach i od tada imam sitnije problemcice sa gore pomenutim CD-ROM-om.Ploca je ABIT KT7A, procesor Thunderbird 850, primary master je Maxtor 30GB, secondary master je Ricoh 7200A(20X10X40), i secondary slave je Teac 540E.Operativni sistem je Widows 2000Server, i na sva tri uredjaja je ukljucen DMA mod.Elem, kada iz Nero-a startujem CDCopy cela stvar dodje do Analyzing CD... i tu bloikra(nikako ne mogu da ubijem aplikaciju, a vrata na CD-ROM-u nece da se otvore ni na pritisak tastera).Ako radim standardnu proceduru kopiranja sa diska na disk onda nema zaglavljivanja i sve prodje OK.Slican problem se ponekad javi i pri startovanju testa CD-ROM-a iz NeroCDSpeed-a.Znaci aplikacija se blokira i ne mogu nikako da je ubijem.Takodje sam sistem mnogo sporije detektuje da nema CD u CD-ROM-u nego u pisacu.Za pisac detekcija traje par sekundi a za CD 20-30 sekundi( i to samo prvi put-mislim na prvo otvaranje eksplorera).
Ima li neko kakvu ideju ili savet?

Unapred hvala Marko

Pokusaj da na primary slave stavis CD-Rom , posto mislim
da ide pisaci zahtevaju da sami budu na svojoj ide grani.
To bi trebalo da ti resi sve probleme :cool: :cool: :cool:

Hvala probacu danas popodne pa cu javiti kako je proslo
Pozdrav Marko

Kao sto rekoh probao sam i ima poboljsanja:).Salim se mislim da je OK.Kada u eksloreru kliknem na CD a u njemu nema diska odmah mi izbaci poruku da nema CD-a(doduse u WinCommander-u i dalje to prepoznavanje traje minut ali mislim da je to do Commander-a).Nisam imao juce CD da probam CDCopy u Nero-u ali javicu se cim probam.
Pozdrav Marko

Ja drzim Ricoh-a,tog istog, kao secondary master i pioneer 105s kao secondary slave i sve radi bez ikakvih problema, jedino sto ne moze da se kopira sa oba uredjaja u isto vreme na hdd.

Drago mi je da je pomoglo;) ;)

Nazad
Vrh Dno