Šta je novo?

Problem sa tastaturom ili Win-om

toxicm

Slavan
Učlanjen(a)
25.01.2012
Poena
275
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 7700 / LC-CC-120
Matična ploča
Asus H110M-C
RAM
Kingston HyperX HX424C15FB/8 8GB DDR4 2400MHz CL15
GPU
XFX RX470 4GB RS Triple X
Storage
SSD CT250GB BX100 + HD WD500GB + 320GB
PSU
Chieftec ELP-700S 700W
Kućište
Chieftec LF-02B
Monitor
Samsung T220
Ostale periferije
WF TV2000XPG, P217D
Laptop
Asus ROG Strix G15
Mobilni telefon
Pixel 6a
Pristup internetu
  1. ADSL
  2. Mobilni internet
Pre par dana mi se pojavio jedan problem sa tastaturom. Na prvi pogled, taster 0 ()) je prestao da radi. Medjutim, sam taster ipak radi, radi sa shift kao ), ali kad pretisnem samo 0 onda se kao nesto pokrene, ali ne otkuca 0. 0 na numerickom delu radi, a i tastatura radi na drugom kompu.

Kao da je 0 postavljena da radi nesto drugo (pokrene nesto), ali ne znam kako da vidim sta. Malwarebytes i Avast ne prijavljuju nista, a u Sedmici se tasteri ne mogu lako da menjaju.

Ima neko ideju sta bi moglo da bude?

Probao to vec, ne biva. Skenirao komp, nema nista.

Fora je sto kad stisnem 0 deselektuje se program (nije vise aktivan prozor) i pojavi se na trenutak (ne uvek) kruzic (zauzece), kao da se pokrece nesto. Kao da je nesto bind-ovano na 0.

Skeniraj i sa nečim drugim, Kasperski rescue disc na primer.
Spontano teško da je nastalo tako nešto a ne verujem da bi ijedan regularan program to učinio.
Nemam ideju šta je tačno u pitanju ako nije "vražićak", i kako da dijagnostikuješ, ali ako ništa ne bude upalilo pa budeš radio reinstal windowsa uradi pre toga test sa bilo kojim butabilnim diskom.
Neki live linux ili Hirens, čisto da utvrdiš pouzdano da jeste do softverske strane.

Softverski problem je sigurno, tastatura radi na drugom kompu, a radi i na Mint-u na ovom.

Probao sam i sa Kaspersky skenerom ali je sve cisto. Ne verujem da je malware, Avas i Malwarebytes bi najverovatnije nasli nesto.

Kolko se secam, u to vreme, kada je nastao problem, sam petljao sa Bloody5 softverom za misa i PVR2 za TV kartu, jos jedino i njih da eliminisem pa ostaje samo reinstall Win-a.

Ukljucen je, ali sam u medjuvremenu obrisao starije tacke.

Zbog gluposti cu na kraju da reinstaliram sistem, radi mi 0 na numerickom delu, ali sam naviko na ovu gore.

Interesantno je da u Command prompt-u kuca 0, ako stisnem alt+0. Definitivno je nesto bind-ovano za 0, samo ne znam sta. :)

Reseno! :)

Problem je bio u PVR2 softveru. Naime, pre par dana, kada se Avast update-ovao, prestao je da radi switcher program (menjajnje profila) za daljinski TV karte (Leadtek WinFast TV2000 XP Global). Avast ga je video kao malware. Stavio sam najnovije drajvere, stavio Exception u Avastu na WinFast folder i od tad je radilo. LM, u poslednjim drajverima ima mali bug, na shortcut iz Start menija za pokretanje WinFast wizard-a (u Notification Area-i) postoji bind na 0.

Za malo da za dzabe reinstaliram Win. :)

Poslednja izmena:
svrsishodnije bi bilo da prosto pucas avastu u glavu,moze i maceta,kad je vec rick u nedelju/ponedeljak ujutru empirijski dokazao da je manje/vise isti efekat. :d

Vrh Dno