Šta je novo?

problem sa surround zvukom sa Genius SW-HF 5.1 4000

MilosZ

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
06.10.2011
Poena
169
Imam Genius SW-HF 5.1 4000 zvucnike ( http://www.itsvet.com/proizvod/genius-sw-hf-5.1-4000/comp_tehn_speakers/41/565 ) , i nakon instalacije drivera za zvuk, i ukljucivanja 5.1, najjace i najvise se cuje centralni zvucnik , dok se sateliti jedva cuju...Naravno, subwoofer je odlican, ali me nervira sto se u igrama i filmovima najvise cuje centralni zvucnik dok sateliti praktivcno da i ne...ista je stvar i sa mp3 muzikom....
Kad sam ubacio externu zvucnu kartu (Asus Xonar DX), u nekim igrama se cak nista nije culo sem dva prednja zvucnika, dok pozadinski zvucnici, subwoofer, i centralni se ne cuju i jako je los i ruzan zvuk...

Da li ovo ima neka veze sa kvalitetom zvucnika ili to sto su napravljeni pre svega za kucne bioscope a ne kompjuter....

Molim za savet

Ako si dobro povezao, ne, nema veze sa cenom zvucnika.
Ja imam stariji model tih zvucnika, doduse jacu varijantu, ali vec skoro 10 godina radi posao kad zatreba neki surround. Nije neki kvalitet zvuka, ali dobro za tu specificnu namenu su mi ok. Znaci, rade svi zvucnici i rade kako treba.
U filmovima kad ima dijaloga uglavnom ces samo centralni zvucnik cuti, nista vise. Tek kad ima nekih brzis scena onda ces cuti i ostale zvucnike.

Vrh Dno