Šta je novo?

Problem sa Subwooferom

chessmaster

Cenjen
Učlanjen(a)
28.01.2014
Poena
180
Pozdrav svima. Kupio sam od nekog lika polovni JBL SCS 138-178 aktivni woofer i povezao sam ga sa DENON AVRom i radilo je sve ok jedno godinu dana medjutim sada ima problema da se aktivira kad upalim TV, nece da krene da radi iako dolazi napajanje do njega, ide mi muzika na ostalim zvucnicima al ne ide iz njega. Npr hoce da proradi ako ga ugasim i upalim na dugme ili kada izvucem pa vratim kabl na njegovom ulazu. Nekad hoce da radi 5 min i samo stane, nekad radi pa pauzira bas pa opet krene, ne radi konstantno. Meni on stoji stalno u standbyu, jel moguce da je crkla neka elektronika u njemu?

Jeste, moguće je.
Ne samo da je moguće, nego je verovatnoća velika...
A možda ti ne valja kabl od risivera do vufera...
A možda risiver ne šalje signal...

Pa iz AVRa imam 2 izlaza, na oba je ista situacija, sumnjam da mu oba izlaza ne salju signal. Sto se tice kabla i on je nov ima godinu dana, woofer kabl od 3m sa pozlacenim konektorima, nije bas neki najjace klase da sad ima nekoliko omotaca zastite od interferencije al kapiram da je dovoljno dobar. Kapiram da je woofer problem i neka elektronika u njemu, samo ne znam da li se isplati to servisirati, koliko bi kostalo to nemam predstavu...

Ono sto je isto zanimljivo je da dok radi, ako pustim neku bassovitu pesmu ako pojacavam volume na wooferu tj jacinu signala na line in samo prestane da radi odjednom...

Ima nekih preporuka? Nasao sam nekog lika koji je na 10min od mene u Zemunu, Branko, on kaze da popravlja zvucnike ali ne elektroniku, nisam ga bas najbolje razumeo al odnecu mu svakako woofer pa cu videti.

Jeste, on je, onda moracu da nadjem nekog drugog, ako znate nekog adekvatnog preporucite.

Nazad
Vrh Dno