Šta je novo?

problem sa startovanjem pc-ja

Del Boy

Slavan
Učlanjen(a)
20.02.2005
Poena
319
situacija je sledeca:
prilikom startovanja pc-ja ne pojavljuje se slika na monitoru,sve u kucistu radi(ventilatori cpu,vga,usisni,izduvni) ali slike nema.kad izvadim kabal (od graficke do monitora) prijavljuje da je izvadjen,sve registruje ok ali ipak ne daje sliku.probao sam da resetujem,ali bez uspeha.probao sam da stavim graficku u drugi slot,takodje nista.ovo mi se desavalo i ranije ali bi posle reseta na kucistu proradilo.ovoga puta ni da mrdne. ima li neko ideju o cemu se radi?svaka sugestija je dobrodosla
monitor je lg1900bf,graficka palit 8600gt,ploca je asus p5k pro.
da zlo bude vece cela konfiguracija je kupljena u komponentama kod eurolinka:S:

a jel se podigne windows?

koje napajanje? jesi menjao bios?

apsolutno nista nije dirano na compu,prethodno je normalno ugasen i vise nemam sliku.monitor stoji u standby rezimu i ceka startovanje compa.moja pretpostavka je da podozanje sistema dodje do tacke kad treba da se ulogujem pod svojim imenom jer sve radi u kucistu..napajanje je takodje novo cm 460w...neznam sta da mislim..grafa ili maticna...

ne pisti,sve odradi kako treba(cuje se kad startuju hdd,dvd i sl) i dodje do do tacke kad ja treba da kliknem na svoje ime(log on) ali posto nema slike na monitoru on tako moze do beskonacnosti da ceka.sumnjam na graficku,mada se i njen ventilator okrece...ko bi ga znao.

a kako ti molim te znas da on dodje do te tacke???? gatash u pasulj?
to sto se cuje da radi, ne znaci da funkcionise......
Ako ti ploca ne pisti, a povezan je sistemski biper ili je integrisan na ploci, znaci da je mrtva ili ploca ili ploca i procesor ili (redak slucaj) napajanje.

Prvo sto treba da uradis je da "clear CMOS".
Ako to ne reshi stvar, onda:
Skini graficku, takodje otkaci sve drajvove sa ploce, neka ostane samo memorija i procesor.
Ukljuci komp, pa ako i tad ne pisti, ogromne su sanse da je otisla ploca.

Javi rezultate, a ako pishti, zapamti kako, pa opishi ovde..

I ja tipujem na plocu. Probaj graficku na nekom drugom kompu, cisto da budes siguran da nije do nje.

@spinner ne,nisam gledao u pasulj.negde na pocetku sam napisao da je to samo moja pretpostavka;) na osnovu zvuka koji se cuju prilikom podizanja sistema..bilo kako bilo probao sam neke stvari koje ste predlozili i izgleda da je stvarno otisla ploca.sad sam u fazi jurnjave sa kimtecom,posto su oni uvoznici.javicu sta je bilo.izgleda da je to najmalerozniji model asusa(ili bar imaju neku tesku falinku)..ovo je drugi komad koji crkava. :trust:

posle cimanja sa kimtecom,njihova dijagnoza je da je sa plocom sve ok(poslao sam im samo plocu u servis).e sad je pitanje sta dalje? bio sam skoro 100% siguran da je ploca,a sad ....:mad:

widi sa nekim prijateljem da isprobash grafiku, proc i memoriju kod njega.

Probaj da zamenis slotove memoriji!

hvala na predlozima,probacu cim stigne ploca-u toku ove nedelje,pa javljam sta je bilo.

kako??

pokvario mi se komp, kada ga palim pojavi se izbor: da li hocu da udjem u

obican windows ili u safe mode...kada kliknem na bilo koju opciju od te

dve...ponovo me preusmeri na odabir te dve, gore pomenute opcije..

jel zna neko da resi ovaj problem??

hvala puno !

Marko

pokvario mi se komp, kada ga palim pojavi se izbor: da li hocu da udjem u

obican windows ili u safe mode...kada kliknem na bilo koju opciju od te

dve...ponovo me preusmeri na odabir te dve, gore pomenute opcije..

jel zna neko da resi ovaj problem??

hvala puno !

Marko

Reinstall-repair windowsa, ako radish reinstall, pre toga vidi da sachuvash neke bitnije stvari koje su ti ostale na sistemskoj particiji.

@Del boy - ako se secash i ja imam tu plochu radi kao zmija, da kucnem u drvo, jedino sam imao muke oko kablova zbog pozicije konektora za napajanje :D.

E sad ili je palit otishao, dalje kabal od monitora, dalje monitor.
Prvi korak: Proveri ti taj kabal, uzmi od nekog pa probaj, imao sam raznoraznih iskustava sa ******im kablovima, konektor se s**** malo ne radi par onih pinova i eto ti muke.

Poslednja izmena:
ovako,

kada sam ubacio cd sa instalacijom win wp, pitao me je da li hocu da odradim instalaciju ili repair...

kliknuo na instalaciju, i pojavilo mi se da li ocete da instlirate win xp ili repair da odradite i kliknuo sam na repair.....e sad hoce li mi se sacuvati podaci na c particiji???

ovako,

kada sam ubacio cd sa instalacijom win wp, pitao me je da li hocu da odradim instalaciju ili repair...

kliknuo na instalaciju, i pojavilo mi se da li ocete da instlirate win xp ili repair da odradite i kliknuo sam na repair.....e sad hoce li mi se sacuvati podaci na c particiji???

Koliko se ja sećam, hoće, ali nije 100% garantovano da će ti repair rešiti problem, ali probaj, uspe vrlo često.

@Boris
secam se,jedino si mi ti asocijacija kad pomenem plocu:D
probacu sve kombinacije,jedino mi nije jasno sto su isti simptomi kao kad su mi poslali crknutu plocu(iz eurolinka ako se secas) a sad mi iz kimteca vracaju i kazu da je sa plocom sve ok.na palitu se vrti fan-e sad mozda je i crko neznam.u svakom slucaju probacu jos neke varijante pa vam javljam sta je bilo.hvala na javljanju:wave:

Ako vec kazu da je ploca ok proveri memoriju i napajanje

Resen problem zamenom slotova memoriji !!! :) Hvala Coola-i na predlogu i svima koji su davali predloge za resenje muka.
da li ovo znaci da su slotovi crkli ili sta?

ma jock, da su ti slotovi crkli ne bi ti ni sada radilo. deshawa se jednostawno nekada da se izgubi kontak ... iz kojeg razloga ne znam ^_^

Nazad
Vrh Dno