Šta je novo?

Problem sa starim maxtor 40GB- vadjenje podataka

weber

Cenjen
Učlanjen(a)
10.02.2012
Poena
169
Imam problem sa starim maxtor 40GB diskom. Otisao mu SMART. Osposobio sam ga privremeno da zadrzi podatke, radio je, dok ne zamenim hard sa drugim, ali kad sam ubacio drugi i odradio sistem, ovaj kao sekundarni vise nije hteo da radi. Tacnije, trazi mi da formatiram particiju (samo jedna na hardu od ~40GB), kako bi mogla da se koristi. Neki podaci, slike, itd su ostali na tom hardu.
Treba mi neko resenje ili programce, da nekako povadim podatke sa njega, da da ne formatiram particiju.

Hvala unapred.

Probaj sa programom Zero Assumption Recovery. Imao sam problem sa formatiranim hdd-om i pomocu njega izvukao sve podatke.
Dobio sam preporuku od clanova sa foruma. Evo linka
http://www.z-a-recovery.com/download.htm

Uuu, hvala. :) Ajd, sad cu da probam, pa javljam sta se desava.

Sad sam probao. "unable to proces this volume. Make sure the volume is accessible (no disk in drive?)" izbacuje.
Prikazuje particiju kao RAW, sa 0MB...

Ok. Sve mi frka da ne pogubim podatke... Sad cu da je formatiram.

Da li se hard vidi kao zasebna particija u nekom drugom sistemu?
Jesi probao da ga nakacis na drugi setup?

1.Format diska.
2.GetDataBack (vadi sve zivo i mrtvo :D )

Ako ovo ne pomogne nista nece ;)
Ziv bio :)

Nista ne sporim..Znam samo da sam sa GDB vracao ono sto ni jedan program nije mogao da iscupa pa cak kad si diskovi bili vec polu crknuti..
GDB vrati i ono sto ne zelis ,tipa od 40 GB napravi ti 60-80 GB-a zapremine povracenog sadrzaja ;)

ZAR pokazuje da je prazan hard, a GDB nalazi nesto bzv. Cackao sam podesavanja razna i opcije, ali to je izgleda to. Matora mrcina odradila svoje. Probao sam hard na tri racunara, svuda isto...

GDB pokreni iz NTFS-a!Ako nalazi znaci da moze da skenira..
Ako disk radi pazi kad sam ubedjen da bih ti povratio podatke jer sam se nalazio
u situacijama da ne poverujes ;)
P.S.Moras da pratis i imena file-va jer izbacuje malo cudno pa tamo gde mislis da je bez veze bude bas tu..

Jesam iz NTFS-a. Ajd prekopacu bas sve sutra opet, pa javljam. Hvala na odgovorima. :)

I meni je GDB pomogao više puta, ali nije svemoguć, naravno.
Ako su ti podaci bitni, vredi se pomučiti sa opcijama.
Ajde pošalji slike ekrana, šta ti GDB nađe i ponudi i reci šta si ti birao.

Ne znam zasto bi formatirao disk, pa onda trazio sta je bilo na njemu?
Formatiranjem disku upisuju se novi podaci... Taj disk vrlo verovatno ima mnogo bad sektora, formatiranje mu ne moze nista pomoci..

Može li neko neki link ka pojašnjenjem da je formatiranje korak ka spašavanju podataka. Nedeluje baš preterano logično

Vrh Dno