Šta je novo?

Problem sa stampom

Učlanjen(a)
04.02.2007
Poena
935
Vec pet meseci koristim multifunkcionalni uredjaj Lexmark Pro901 i sluzio me je vise nego odlicno.
Od juce imam jedan problem za koji niti imam pojma zbog cega se javio niti kako da ga resim. :S:
Naime sta god mu zadao da stampa (word, excel, pdf dokumenta etc.) nece da stampa crnu boju vec odstampa samo ono sto je u boji dok tamo gde bi trebala da bude crna boja ostane prazan/beo prostor.
Kertridz sa crnom bojom je vise od pola pun sto pokazuju indikatori i na samom stampacu i na devices and printers manager za navedeni stampac.
Vadio sam i vracao kertridz tako da lepo stoji, zadao ciscenje glave sto je stampac odradio, probao da promenim podesavanja u settings ali nema pomoci...
Zna li neko o cemu se radi i kako da resim navedeni problem?

EDIT: Isto se desava i kada kopiram - nece da iskopira nista od crnog.

Poslednja izmena:
Zapušila se "dizna" na kertridžu sa crnom bojom, ili zameni kertridž ili pokušaj da ga očistiš nekako sam ili ga nosi u servis, mislim da neće biti skupo, tj. ako ga koristiš tek 5.meseci onda je još u garanciji.

Poslednja izmena:
Jeste u garanciji ali ne znam da li da ga saljem posto mozda nije nista strasno/ozbiljno a ne bih da stampac bez veze zvrji u Altiju 45 radnih dana.

Probacu sa novim kertridzom - ako nista drugo znacu da li je do kertridza ili stampaca.

Btw. jer si mislio na diznu bas na kertridzu ili...

Stavio novi kertridz, pokazuje da je pun do kraja i stampa perfektno.

Vratio stari kertridz, pokazuje da je pun do pola i ... nece da stampa uopste. Znaci do kertridza je ali mi i dalje nije jasno zasto nece da stampa nakon tek oko manje od 200 stranica sigurno i ako je vec pun do pola kao sto pokazuje indikator.

Nece da stampa jel je zapekao. Da bi ti kertridzi radili dobro moraju da stampaju bar 2-3 x nedeljno.

Tozo, crni radi bar toliko ako ne i cesce dok ova tri u boji rade jednom u 2-3 nedelje pa opet oni rade bez problema a crni ne radi. Logicnije bi bilo da je obrnuto, ovako...

A i da je zapekao ne bi ostavljao mastilo na prstu ka dodirnem otvor, a ovaj sasvim pristojno to radi.

Poslednja izmena:
znam da je logicnije al eto desilo ti se.
Ako ti je otisak na papiru dobar a pri stampi ne radi. Obrisi gumicom kontakte bakarne na kertridzu. Negde ti je zastoj sa informacijama.

Desi se da se potkrade fals kertridz.
Ukoliko nije prazan, a nisi ga otvarao, imas prava da ga zamenis kod prodavca.
Ja prodajem neoriginalne kertridze i desava se da hp 22 kertridz jednostavno crkne posle mesec ili dva. Prihvatim reklamaciju, odnesem kod uvoznika i dobijem drugi. Samo je bitno da nije kertridz diran i da nije ispraznjen. Cimanje jeste al se ljudi raduju kad dobiju novi.

Poslednja izmena:
Ne znam da li ces da verujes ali nigde nema bakarnih kontakta a da se vide!
Sa zadnje strane gde bi trebao da je cip je pokriveno (zalepljeno trakom) i pise "Do not remove label" sto ja nisam uradio ninajednom kertridzu ukljucujuci novi i svi rade osim tog jednog.

Teraj ti to u alti da se oni pate. Moze da se desi da imas problem sa elektronikom koja te zeza i sto pre odneses makinu to bolje za tebe.

Videcu - nemam nesto ni vremena niti volje da se sledeca dva meseca bakcem sa njima posto nisu bas poznati kao neko ko se pretrgne da udovolji korisniku. To cu u svakom slucaju da ostavim kao krajnju opciju, ali hvala na savetu.

Nazad
Vrh Dno