Šta je novo?

Problem sa stampacem u domenu

mmilosh

Čuven
Učlanjen(a)
03.08.2003
Poena
604
Mreza sa 7-8 kompjutera, jednim domen kontrolerom koji radi na win2k serveru.
Ostali racunari rade na winxp pro. Kreirani useri na domen kontroleru. Instaliran stampac
na jednom od korisnickih racunara koji je bio sharovan i instalirani drajveri na svim racunarima da mogu da ga koriste preko mreze.
Stampac je bio na servisu neko vreme, obrisani su printeri na svakom pojedinacnom racunaru.
Stampac je ponovo sada tu, instalirao sam ga na racunar gde je bio i pre. Sada se pojavljuje problem kada pokusam da instaliram printer kroz mrezu na druge racunare, na 2 od 7 ostalih racunara mi se stalno javlja poruka priblizno ovakvog sadrzaja:
Could not complete requested operation, there is a computer policy in affect to this computer which prevents you from finishing this print queue".
Proverio sam polise na domen kontroleru, na jednom od ta dva racunara sam proverio koje sve restriktivne polise uticu na njega i koliko ja vidim sve mi se cini da je po defaultu. (not configured)
Da napomenem da nisam ja postavljao mrezu tako da ne znam bas sve kako je podeseno.
Kada se ulogujem kao administrator na neki od ova 2 racunara, instalacija prodje bez problema. Kada usera, kome treba da bude instaliran printer, stavim u administratorsku grupu, ista recenica se pojavljuje.
Da li iko ima ideju kako da resim problem?

A jesi li štikliro opciju da ti se štampač izlista u direktorijumu?

Kakve to veze ima? Ta opcija sluzi samo za pretragu stampaca u vecim domeskim mrezama. Mislim da je u domenu po defaultu stiklirana.
Ja vidim sharovan printer pri instalaciji na klijentskim racunarima. Problem je sto ne mogu da instaliram jer mi neka polisa ne dozvoljava da ga instaliram na ta dva konkretna racunara. Ponavljam, sa administratorkim nalogom nemam problema. ne pomaze ni dodeljivanje obicnim domain userima administratorske privilegije.

Vrh Dno