Šta je novo?

Problem sa SSD-om

Iwgowy

Poštovan
Učlanjen(a)
11.08.2015
Poena
54
Pre svega, pozdrav dobri ljudi!

Uzeo sam ssd Kingston HyperX Fury 500/500MB/s i zaista leti sto se kaze u svim segmentima. Ali ipak dolazi do problema. Naime, kad tipa surfujem na netu u nebitno kojem browseru, ali ja sam trenutno na chrome-u i na primer otvorena su mi tri taba, jedan fejsbuk, drugi neka muzika na yt-u i treci neki random. Samo odjednom s vremena na vreme mi 'zabode' slika, zvuk od muzike na primer ide iako nisam na youtube tabu ali slika ne(osim misa) Ako me ne razumete, zamislite da je u tom momentu ta zamrznuta slika zapravo slika desktop-a, ako sam vam sada bolje pojasnio sta je moj problem xD strasno nervira i traje oko nekih 20 sekundi i nakon toga odradi sve komande koje sam na primer za vreme zarmznuca naredio(na primer 4 5 puta desni klik) i on 'ocita' te klikove nakon tih 20ak sekundi. A javlja se i to da nekad dok ucitava neku stranicu na netu krene da ucitava i stane tipa na 3/4 ucitavanja, kao da je u tom momentu nestalo interneta. Sve zivo sam pokusavao i hocu da izludim. Pored njega imam i WD od 500gb black edition. Proverio sam ih u hd sentinelu, sve pise da je perfektno. Povezani su ispravno, sa kablovima od 6gbps na plocu koja isto toliko i podrzava. Stavio sam sistem na hard, radi kao i pre ssda, perfektno, a cim je sistem na hardu, eto problema. Menjao sam paging u performansama za virtuelnu memoriju, postavio sam na D, da ne bih mucio ssd, indexovanje isto,defragmentaciju iskljucio takodje. Ne znam vise sta da radim. Ostale komponente su mi ispravne, nisam ih sada testirao, ali do pre 2 dana su perfektno radile.

Od konfiguracije imam ovo :

Amd Fx 6300 3.5ghz
Sapphie 7850 HD 1gb ddr5
Crucial B 2x4 gb rama
Gigabyte 970A-DS3P
Gore navedeni hard disk i ssd
I napajanje chifetecovo od 500w

Cak sam i pokusavao u biosu da podesavam razne stvari na koje sam naleteo po netu, ali apsolutno nista ne pomaze. A znam da ako odnesem u winwin(gde je i kupljen) da ce ga uzeti, i vratiti u istom stanju uz komentar da je ssd ispravan(a izgleda da nije! )

Pomagajte ljudi, ja vise ne znam sta da uradim!!!

kako znas da je ssd? meni je to napajanje slabo za tu masinu.
ako imas sanse probaj ssd na drugoj masini a ovde nam daj smart parametre.

Poslednja izmena:
@KodMeneJeRadilo Znam tako sto kad je pocelo da me zeza, instalirao sam cistu sedmicu na hdd i radilo je kao i pre, sporije od ssda naravno, ali bez ikakvih problema. Nekih dva sata sam ga 'jahao' i nista. A dok je sistem na ssd-u u 2 sata 3 4 puta zamrzne..

Evo smart parametara iz hd sentinela, moze?
smart1.png

@gorgilije Jeste, OS bio windows 7 cist, pa sam digao na w10, ali zabada svugde. Trenutno sam na w10. Mogu da pokusam to, ali moje pitanje je da li ce to vredeti, jer ja sam na AMD strukturi, i nemam taj softver za intel storage

I ja sam na AMD-u,pa mi je pomoglo.Probaj,nista te ne kosta.Ako ne uspe,ima jos mogucnosti.

@gorgilije uradio sam to, javim se kroz par sata da vidimo hoce li biti zabadanja, za ovih 20ak minuta nije ni jednom,sve perfektno za sada

Hoce to da zakucava i na 5 minuta,uzastopno,ili dva puta na dan.Nema pravila.Ja sam imao sa tim problema.Na jednom kompu mi je ova fora pomogla,a na drugom nije.Ali ima jos "fora" ako ti ovo ne pomogne.Samo javi sta je bilo.

Instalirao sam ahci drajvere i promenio da mi 0-3 port budu ahci(pre toga mi je samo restartovao komp jer sam ja ****** i mislio sam da vec imam ahci drajvere) a 4-5 ide(na kojem mi je i hdd) i za sada sve radi perfektno, pa necu da diram. Ako krene da zeza, nastavljam sa vasim savetima. U svakom slucaju hvala vam puno!!!

Nazad
Vrh Dno