Šta je novo?

Problem sa SSD ili nesto drugo?

Rulermaster

Poštovan
Učlanjen(a)
21.12.2014
Poena
51
Pozdrav svima!
Imam problem takoreci od kako sam uzeo SSD SP 120gb s60, pa je zato moje pitanje na ovoj temi. Prebacio sam sa starog HDD-a na SSD OS pre nekoliko dana (pomocu programa AOMEI partition assistant) i sve je radilo ok na 3-4 dana. Onda je komp počeo da se koči i usporava kada radim nesto (internet, igre, programi), pa se nekad smrzne i zatim išara ekran nekim linijama. Nakon restartovanja boot-uje sistem sa starog HDD, jer ne prepoznaje SSD u BIOS. Tek posle gašenja i ponovnog paljenja prepoznaje SSD, ali kao drugi boot, pa se mora u BIOS ponovo podesiti kao prvi.Stari HDD sam ostavio iz razloga sto imam dosta programa na njemu i ne bih baš da instaliram sve iz početka na SSD. Pitanje je možda malo duže pa se izvinjavam. Da nije do napajanja?
Konfiguracija je sledeća: CPU-intel i5 4460 3,2ghz; MB-gigabyte b85m d3h; GPU-Powercolor r9 280x 3gb td oc; RAM- Kingston hyperX fury blue 8GB DDR3 1866MHz; Napajanje-Chieftec GPS 600A8; HDD-WD 1tb (skladište) i WD 160gb (programi i OS).

Vrlo slican problem imao drugar, samo sto se kod njega komp restartuje i pise nesto bood failed, kad je usao u bios video da se odjenom hdd stavio na prvom mestu a na drugom ssd iako je trebalo obrnutno da bude, svasta je pokusava od clear cmos,vadjena hdd i ssd i ponovnog povezivanja itd. Jedino je bio pomogao novi sistem.

Poslednja izmena:
Jeste podesili da se hdd-ovi (pa time i ssd) nikad ne gase, ne idu u hibernaciju i "na psavanje"...?

Problem zamrzavanja sam imao sa istim SSD-om. Nosi ga na reklamaiciju i po mogucstvu direktno u servis i odmah trazi uvazavanje reklamacije jer je to problematican SSD. Ja sam ga prvi put u servis poslao preko prodavnice, bio je mesec dana u servisu da bi ga vratili i napisali da je sve ispravno. Danas sam bio licno u servisu, objasnio im na koji se nacin problem manifestuje, istog momenta su napisali da je reklamacija uvazena. Nakon toga sam otisao u prodavnicu gde sam ga uzeo i mogao da biram, novac ili neku drugu robu.

Hvala na odgovorima!
Pretpostavljam da ni ja nisam imao srece pri kupovini.

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    91.7 KB · Pregleda: 114
Preko 200 TB (ako je to tačno) written, nov nikako nije onda !!!

Ovaj ssd-z nema pojma moj je kupljen sa 0-om komp se pali nedeljom vecinom radnim danima retko, iskljucen win search,indexing i ugasen pagefile.

Capture.JPG

Poslednja izmena:
Ajde obojica probajte SSDlife Pro i dajte parametre sve iz s.m.a.r.t ocitavanja u nekom od raznih programa.
Zanima me podatak "total host writes" iz cdi ili "wear leveling count" iz hd sentinel, odnosno ocitanje iz nekog drugog programa kolicine upisa...

Izduplirah post vise tabova, Mistake.

Poslednja izmena:
Capture3.JPG Capture4.JPG Capture1.JPG Capture2.JPG

Poslednja izmena:
Nov je ssd, "wear leveling count" je 0 jer nije jos ni jednom popunio citav ssd.
Ocito taj ssd-z (on ili samo ta verzija) nesto brljavi mnoooogo...

Poslednja izmena:
Samo je win na SSD-u njemu nista vise, a nisam se ni uzbudio pretpostavio sam jel se racunar malo koristi bas.

Vrh Dno