Šta je novo?

problem sa spajanjem avi fajlova.

mIlAnO

Slavan
Učlanjen(a)
16.10.2004
Poena
309
prvo da kazem da sam bio na pretragi vec....imam film Man on Fire.avi i podeljen na dva dela,sa Gspot-om sam video da koristi xvid-za video a MPEG 1-Layer za audio....i imam instaliran k-lite codec pack...kada hocu da spojim ta dva fajla koja su podeljena javlja mi se problem sa tonom...tona u bsplayeru nema dok sa vlc playerom ton skripi i skroz je za nizasta.....
koristio sam virtualdub i easy video joiner ali rezultati su isti=kriticni....
jel neko zna sta moze biti problem??????

pozdrav...

A da probaš da to odradiš iz Windows Movie Maker-a? Do sada je sasvim lepo uspevao da mi spoji različite tipove fajlova enkodirane različitim kodecima.

neznam ni sam dal bi radilo.zanimljivo je kada ta dva avi.fajla otvorim pomoci vlc ili bsplayera radi odlicno al kada zelim da se spoji u jedan slika ide medjutim ton skripi i posle par minuta filma cak ga ni nema......
probavao sam sa vise codec-a al nije upalilo

Jesi li probao bez rekompresije (direct stream copy)?

Hm, probaj i iz NanDub-a, u slucaju da je zvuk mp3 vbr, to ume da zbuni VDub.

momci hvala na pomoci,problem resen sa nandub-om....
cudno,sa nandub-om hoce a sa virtualdub-om nece....a programi dosta slicni....

uglavnom hvala na pomoci....

pozdrav...

nandub je u stvari modifikovani virtualdub, a jedna od modifikacija je i mogucnost rada sa vbr mp3 zvukom, koji obican vdub ne ume da proguta.

zato se koristi VdubMOD

momci opet nevalja kod spajanja filma...mislio sam da je sve u redu jer sam ga bio na brzinu pogledao(onako na tren)medjutim drugi deo filma koji je spojen ne valja nesto...
slika nekada pozuri sa tonom,nekada zatrzava sa tonom,a na trenutke sve bude ok...
vise ni sam neznam sta bi mogo biti problem....prvi put da me ovako mucki zeza...poradovao sam se da je sve ok kad oni sipak.....

Probaj da raskompresujes zvuk u .WAV.
Znaci otvoris film u VDub i File/Save WAV...
Prilikom spajanja kada otvoris film izaberes Audio/WAV Audio... i otvoris kreirani *.wav
Naravno onda mozes da kompresujes ponovo zvuk da ti file ne bi bio veliki

Poslednja izmena:
Ovo sto kaze vukx ti je izgleda jedina ispravna opcija, izgubices malo i na kvalitetu usled rekompresije.

Ocigledno je da su dve polovine posebno kompresovane pa se razlikuju headeri ili su lose podeljene tako da za zvuk nije zadrzan polozaj na key-framu, vec samo za video. Otuda i problemi koji nisu nesvakidasnji za filmove koji "dolaze" na 2 CDa.

Nazad
Vrh Dno