Šta je novo?

Problem sa SP2!!!!

• Začetnik teme Začetnik teme risa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

risa

Čuven
Učlanjen(a)
27.04.2003
Poena
675
Uradio sam upgrade sa SP1 na SP2 i sve mi lepo sljaka sem jedne vrlo bitne stvari. Ne radi mi smart card citac koji me je potreban zbog poslovanja moje firme. Imam racun u Komercijalnoj banci i sve transakcije obavljam preko neta. Kad startujem softver za transakcije javlja mi da kartica nije u citacu(a naravno da jeste). Pokusao sam ponovno instaliranje smart card citaca ali ne vredi. Ne smem da brisem softver jer su mi tu svi podaci o poslovanju... Iskljucim Firewall ali ne vredi...Koristim Kerio Personal Firewall
Sta da radim?
Risa :wall:

Na internetu moze da se nadje spisak nekompatibilnih programa sa SP2 tako da mozes da proveris za svaki slucaj.
Drugo, FW ti je isklucen ali ne mora da znaci da su iskljuceni i njegovi servisi, pa zato otvori TaskManager i proveri i to a ako ne mogu da se iskljuce, un-instaliraj FW pa probaj onda. p0z!

Ne mogu naci spisak nekompatibilnih programa na netu... neki link bi bio super:

Slučaj u mojoj firmi:

Odmah nakon instalacije SP2 na mašini za online banking, otišao sam na Windows Update, i ponudio je novi driver za Smart Card Reader. Nisam proveravao da li radi odmah nakon instalacije SP2. Pustio sam ga da skine ovaj driver, tek posle toga probao vezu, i sve radi bez greške.

U pitanju je JUbanka, tip Card Readera ne znam, ako ti znači mogu da pogledam.

Svejedno, ja bih na tvom mestu pozvao teh. podršku Komercijalne banke. Sigurno nisi prvi sa ovim problemom. Moraju imati rešenje, ne verujem da će tražiti uninstall SP2.

Ako je na serijskom portu, SP2 ne podrzava vise takve SmartCard citace.
Ako je na USB, morao bi da radi, stoga cenim da je u pitanju neki od modela koji idu na "COM" port.

Vracaj na SP1, nemas drugog izbora.

Pozdrav!

na serijskom portu je 🙁
srecom sam ostavio na drugoj particiji dobri stari Windows ME...

Star jeste ali ovo prvo.. 🙂)))

A da li mogu da kupim neki drugi citac kartica? Tipa USB...
Ne znam ni koji tip kartice je ovo. Izgleda kao Halo kartica...
Posto su ti citaci?
Necu li valjda morati da reinstaliram softver Komercijalne banke? (onda gubim podatke...)

E moram da pohvalim tehnicku podrsku Komercijalne banke
Danas sam ih zvao i bili su vrlo ljubazni. Mislio sam da ce mi traziti neku lovu za nov citac jer me niko nije terao da instaliram SP2. A oni su mi lepo rekli da dodjem do njih, napisem dopis i zamenice mi citac. I to sam uradio, dobio sam nov citac koji je opet sa serijskim portom ali novijim cipom u sebi. I sve lepo radi sa SP2...
Svaka cast

To sam i očekivao. I to je jedino moguće.
jer me niko nije terao da instaliram SP2
Kako nije, terao te Microsoft. Banka je ta koja se mora prilagoditi, na ti (a ni Billy 😉 )

kibicer je napisao(la):
To sam i očekivao. I to je jedino moguće.

Kako nije, terao te Microsoft. Banka je ta koja se mora prilagoditi, na ti (a ni Billy 😉 )

Sve ja to znam ali ovo je ipak Srbija
Mogli su ladno reci da nemaju nista sa tim i da se vratim na SP1...

U firmi koristimo e-banking Nacionalne Stedionice a A-Banke. Do prekljuce smo koristili ilegalan WinXP SP2, i programi su funkcionisali besprekorno. Kupismo WinXP SP2 ( isti build kao ilegalac ), postupak instalacije je je bio potpuno identican kao i pre, sve readi perfektno, osim programa za e-banking. Pri sinhronizaciji, program odradi autorizaciju, posalje jednu poruku, i primi jednu, a zatim u delu gde bi trebalo da se vide izmene na racunu ne vidi se nista. Sve stare izvode mogu da pogledam, ali nista novo ne stize ...

Obrisali smo legalca, vratili ilegalca ( da ne pominjem da je postupak instalacije bio potpuno isti ) i gle cuda sve radi. Tehnicka podrska banke nije bas bila od pomoci sa pitanjima tipa " jeste li instalirali DU Metar, to bi trebalo da pomogne ... " 🙂

Nazad
Vrh Dno