Šta je novo?

Problem sa slusalicama u filmovima i Skajpu.

Moca

Slavan
Učlanjen(a)
06.04.2008
Poena
375
Kada ukljucim slusalice realtek mi javi da su ukljucene i pita me kao sta ja stavim kao headphones i onda dolazi do problema kad pustim film ima pozadinskog zvuka dok se ono sto pricaju glumci uopste ne cuje. Na pojacalu se sve cuje normalno a ono je namesteno kao front speakers. Takodje u Skajpu mi se ne cuje nista bio sam ih namestao kao front speakers i onda se na slusalicama culo normalno ali se sad ni tamo ne cuje ni skajp ni glasovi u filmovima. Ploca je Gigabyte MA790X-UD4P.

Zavisi koji operativni sistem koristis, ako koristis Windows 7 tamo u Control Panel/sound imas opciju da izaberes koji od izlaza da ti bude default (zvucnici ili slusalice) ili koji od izlaza da bude default a koji da se koristi kao communication device...

Slusalice prikljuci na front panel audio (naravno ako isti imas na kucistu i ako je prikljucen na plocu). Tako bi trebalo da radi istovremeno i zvucnici i slusalice.
Za filmove prebaci u stereo (2.0) u panelu muzicke kartice (normalno ako imas dva zvucnika).

a gde prikljucujes slusalice u slucaju kada ne rade? rear ili front panel?
u podesavanjima zvucnika u panelu zvucne karte bi trebalo da imas opciju "spiker fill" ili "fill in" u slucaju da izaberes 4 ili vise kanala na izlazu. kada je to ukljuceno na svim kanalaima ce biti isti izlaz(dobijas max 4 dvokanalna izlaza). ti namesti da koriscenje 4 kanala i spiker fill. u jedan kanal ubaci slusalice u drugi zvucnike.(mislim da su crni i zeleni, ali mozes pogledati i u uputstvu)

Prikljucujem ih na front panel i kad pustim zvuk cuje se i na pojacalu i na njima. Sa tim sto se u filmovima cuje samo ambijentalni zvuk bez konverzacije dok se na pojacalu cuje normalno a na skajpu ne cujem nista. Bez obzira da li ih namesto kao headphones ili kao speakers.

Vrh Dno