Šta je novo?

Problem sa slikom na TV

Johnny B.

Slavan
Učlanjen(a)
26.05.2005
Poena
380
Nekad mi je radilo sve to jako lepo. Sada kao da se nesto na izvinete s.....
Nisam ni siguran vise sta sam radio. Imam graficku asus6200.

Ima li neke cake ili dodatnih programcica?

U cemu je problem? Nema boje? Nema slike uopste?
Nisi bas bio deskriptivan...

Da li si kacio karticu na TV dok je bio ukljucen? Dosta ljudi je sprzilo TV-out na taj nacin.

Nema boje? Proveri da li ti je podeseno da izlaz bude po PAL standardu (PAL B/G).

TV out radi dok se ne udje u Win, a tad prestaje? Ukljuci opciju "force display detection" za sekundarni monitor (tj TV).

Prikacio sam i nije hteo da radi. Tacnije, kada sam pokusao da ga podesim, imao sam desktop na monitoru, a na TV-u nista. Poludeo sam. Nisam imao izbora nego da reinstaliram WIN. DO toga je doslo.
Kada sam reinstalirao WIN, tajac, ni da cuje. Probao sam in PAL i NTFS, ne mogu tacno da se setim kako sam ga podesio, ali nista nije htelo.
Mozda sam bas sprzio taj OUT kao sto kazes.

mislis da je otisao scart na TV-u, a da je graficka u redu?

Meni su na Philips TV:u otishla 2(!) scart prikljuchka ! :wall: Tj. daju katastrofa sliku...

Sad sam prikljuchio na preostali chinch konektor sa strane TV:a i slika je malte ne kao S-video preko scarta ranije tj. odlichna. Ali plashim se da i taj konektor nerikne uskoro...

Zasto ne pogledate da nije hladan lem na tim skartovima ili obican prekid.
Tako mi je bilo na Loeve pa je vruca lemilica sve resila.
Video sam dosta postova gde se olako kaze "crk'o skart/chinch i gotovo!"
Pa sta je tu crklo?
Zar niko nije pogledao ili odneo do servisa?
Bilo bi fino kad bi dr.Tiristor svratio do ovog threda pa da strucno objasni neke stvari tipa "VGA mi sprzila TV" i obrnuto. Ne lete tu jake struje na sve strane:hair:

Is there a doctor in the house!?😉

Ne bih da zapocinjem novu temu posto je i moje pitanje dosta povezano...
Udaljenost TV-a od PC-a je negde oko 30m (PC: s-video -- TV: cinc ili scart), koji kabel mi treba za tu razdaljinu i da li bi to uopste radilo??

(dosad je kabel bio duzine 10m i slika na tv-u je bila odlicna ali posto je doslo do drugog rasporeda 🙁...)

Poz!

Lale je napisao(la):
Ne bih da zapocinjem novu temu posto je i moje pitanje dosta povezano...
Udaljenost TV-a od PC-a je negde oko 30m (PC: s-video -- TV: cinc ili scart), koji kabel mi treba za tu razdaljinu i da li bi to uopste radilo??

(dosad je kabel bio duzine 10m i slika na tv-u je bila odlicna ali posto je doslo do drugog rasporeda 🙁...)

Poz!
Probaj da to uradis sa koaksijalnim kablom i kvalitetnim cincevima i neces imati problema.

Nazad
Vrh Dno