Šta je novo?

Problem sa slikom na TV-u

Hybit

Cenjen
Učlanjen(a)
12.10.2012
Poena
195
Pozdrav svima, srećna Vam nova godina i Božić.

Imam dva televizora LG 42LN575S kupljeni su krajem 2013 tako da nisu više u garanciji.

Jedan radi isto kao prvog dana, drugi od juče nema "osvetljenje". Kad kažem nema osvetljenje, upravo na to i mislim, jer se slika "nazire" kada se malo udubiš u gledanje TV-a vide se obrisi, tako da mi je prva pomisao da je riknuo LED ili nešto slično. Sve ostalo radi mislim na audio izlaze, zvučnike itd samo nema slike.

Koji servisi su pouzdani (u Beogradu) i šta mogu da očekujem (u parama) za ovaj problem ako uopšte možete da naslutite iz moje priča, šta se zapravo desilo sa TV-om!?

Hvala unapred.

Koliko je realno da mi na ovakav usmeni opis putem telefona u jednom BG servisu traže (njihove reči) "oko 14.000rsd"... za popravku LED osvetljenja?

Realno je jer je to najčešći kvar kod LED TV-a. Ukoliko menjaju sve led diode pozadinskog osvetljenja onda je cena ta uzimaju otprilike oko 100e za 42" ali ukoliko menjaju samo neispravne u nizu onda je previše.

Odradio u Surcinu za 60 evra, i dobio god dana garanciju, isti problem imao.

Koliko je realno da mi na ovakav usmeni opis putem telefona u jednom BG servisu traže (njihove reči) "oko 14.000rsd"... za popravku LED osvetljenja?

Oni menjaju u paketu ceo panel pozadinske rasvete. A to kod njih toliko košta, pa i znaju koliko da traže.

Može biti i da ti je crkao deo napajanja koji je zadužen za panel pozadinskog osvetljenja, ali verovatno iz iskustva znaju da je to vrlo redak kvar u odnosu na upokojeno osvetljenje.

Ovi savremeni televizori se u principu popravalju zamenom tih par modula što ima. Dal' panel, dal' osvetljenje, dal' matična ploča, dal' napajanje. I to je sve što se menja. Retko ko se upušta u popravljanje određenog dela. To eventualno može sa napajanjem. Ostali delovi se vrlo retko popravljaju, već se menjaju 1:1.

Poslednja izmena:
Menjaju se trake sa led diodama i sočivima u kompletu i to je otprilike cena koju je @Hybit napisao. Mogu se menjati i zasebno samo neispravne diode na tim trakama i takav zahvat košta dosta manje.

Prilozi

• LED.jpg
    LED.jpg
    14.2 KB · Pregleda: 116
U redu, hvala svima na odgovorima dosta ste mi pomogli.

Nazad
Vrh Dno