Šta je novo?

Problem sa slanjem e-mailova

Učlanjen(a)
04.02.2007
Poena
935
Imam problem sa e-mailom posto preko bilo kog e-mail klijenta mogu da primim e-mail ali kad probam da posaljem neki e-mail dobijem sledecu gresku:

554 5.7.1 <[email protected]>: Relay access denied

Znam da se radi o gresci u podesavanjima ali problem je u tome sto ne znam o kakvoj gresci se radi i kako da otklonim taj problem!?

Ako je od nekakve koristi (a verovatno jeste) sve to se desava otkad sam presao sa ADSL-a na kablovski internet.

Ima li neko nekakvu ideju o kakvom se problemu radi i sta raditi?

Btw. probao da saljem preko MS Outlooka 2010, IncrediMail-a i Thunderbirda i nema sanse da posalje.

Problem je sto tvoj provajder ne dozvoljava "relaying" tj isporuku maila na neki drugi mail server osim njihovog.

Najbolje je da ih nazoves i da vidis sta su moguca resenja. Ponekad pomaze da se ukljuci SSL (secure) konekcija u podesavanjima za SMTP server.

U stvari resio sam to tako sto sam samo za smtp stavio smtp.novi provajder dok mi je za pop3 ostalo pop3.stari provajder i to za sada sljaka.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

radilo bi verovatno i starim smtp serverom kada bi aktivirao smtp autentifikaciju i uneo username i pass (isti kao i za pop3) u podesavanjima naloga kod mail clienta.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno