Šta je novo?

problem sa skype-om

Učlanjen(a)
14.04.2010
Poena
170
Situacija je sledeca: na plocu biostar nf560 (tj na njenu integrisanu rt zvucnu) je prikljucen mikrofon koji radi u svemu sem skype-u ali i to je veoma cudno.

U audio settingsu skype-a je podesen tip ulaza i onaj potenciometar za nivo zvuka normalno registruje sve sto mikrofon "cuje", skype-ov interni test lepo snimi sve sa mikrofona ali nas niko necuje preko video call-a, slika normalno radi, ali tona nema, sagovornici nas necuju, :sceptic:dali se neko susretao sa ovom anomalijom???

U Audio settings-u Skype-a dečekirаti stаvku... Automatically adjust microphone settings i ručno pomeriti slаjder zа jаčinu mikrofonа (pojаčаti). Tаkođe proveriti, koji uređаj je izаbrаn zа "podrаzumevаni uređаj" i što se mikrofonа tiče а i zvučnikа.

Hajde da ne otvaram novu temu, kad je naziv ove više nego prikladan za sledeće pitanje - ima li još ko krucijalnih problema sa skype-om ovih dana? Evo, danas mi je počelo, tako što izbaci sistemsku poruku o grešci i daje opciju da se restartuje program ili da se traži rešenje na mreži. OK, pokušam da ga otvorim ponovo, on se uloguje i za nekoliko sekundi/minuta opet isto. OK, probam da se izlogujem i ponovo ulogujem - neće. Posle više pokušaja i podužeg čekanja, konačno se uloguje. Ali, opet isto, Skype puca i restartuje se. Prilično sam siguran da mi je juče-prekjuče uradio avtomacki apdejt, a do tada nikakvog problema nije bilo. Takođe, pre par dana mi se ortak žalio da ne može da se loguje i da je reinstalirao Skype i da ne vredi, a ja ga ondak bledo gledao... Dakle, ima li neko kakvu informaciju?

I meni puca... grrr....

Bacite oko na post u kojem sam rekao sta sam uradio...

S obzirom da mi ne radi neki noviji skajp u Win7 64bit (radi chat, ali katastrofalno blokira pri ukljucivanju videa), koristim verziju 3.6.0.248, koja odlicno radi, ali ne podrzava moju kameru. Instalirao sam SplitCam i sad ponovo imam funkcionalni skajp...
Pokusajte tako nekako... Inace, vidim da mi je vecina kontakata online.

Hahahahaa, sad u kontaktima imam samo jednu online osobu, koja najverovatnije nije apdejtovala verziju od prve instalacije.. :D

Ali meni radi!

Poslednja izmena:
E sad mi je lakše, u društvu se muka lakše podnosi...:party: Valjda će uskoro to regulisati...

jel ima resenja za win 7 64bit i novi skype ... sve sam prevrnuo i dalje puca pri logovanju

Pogledaj moj post iznad, samo.. To nije novi skajp, nego neki stari, ali radi.

ma znam ... i meni radi stari, ali se i dalje sam update-uje, pa instaliram stariju verziju i tako vec par nedelja
poz

nisam nasao ... trebalo bi da bude u advanced opcijama, ali izgleda da nema u ver 5.0

naravno da nema ;) jer bi onda mogao da kontrolišeš šta ti novi vlasnik Skypa Microsoft 'potura'

Sad Microsoft može sa Skypetom da proveri legalnost softwarea na tvom PC-eju i da sa tvojim Skypom nazove 'murju' da se 'samodenuciras' zbog eventualnih ne licenciranih Microsoftovih proizvoda

kakav scenario za novi srpski sf-horor film ;)

btw posle više pokušaja sa raznim fixevima sa neta ostavio sinoć ortaku na win7/64bit Skype verziju 4.2.0.169 sa isključenim automatskim apdejtom

da bre ... bas sam skoro komentarisao kako je skype pukao cim ga je kupio ms

Ja sam se na mom sistemuo pomucio dok mi jedan lik nije rekao sta da odradim (u pitanju je w7 64bit-na) ode se fino u run i napise %appdata%\skype nakon toga se obrise shared.xml , i samo se pokrene skype radi ko da sam ga ja popravio :D

ma to nije radilo kod mene ... brisao sam 5 puta taj shared.xml ...

pa verovatno nisi pre toga ubio skype proces , odi u task manager , odi u procese i tamo nadji skype.exe idi desni klik i end proces tree , a onda pokusaj to sto sam napisao u predohodnom postu.

ma jok ... procesi mrtvi, obrisan shared.xml, a skype 5.3 ne radi ...
nije ni bitno ... resio sam sa 4.2 i iskljucenim update-om :p

ma od kako je microsoft umesao prste , skype vise nije ono sto je bio .. .

Ima li alternative ?

Mislis da nije , sto je do sada skype radio bez ikakvih gresaka i problema? Posle kratkog vremena od kako je microsoft odkupio skype za cak 8.5 milijardi skype su unistili za nekoliko dana dok se on pre toga razvijao bez nekih vecih gresaka godinama .

Mislis da nije , sto je do sada skype radio bez ikakvih gresaka i problema? Posle kratkog vremena od kako je microsoft odkupio skype za cak 8.5 milijardi skype su unistili za nekoliko dana dok se on pre toga razvijao bez nekih vecih gresaka godinama .

bez ikakvih greska i problema? pa pre samo nekoliko nedelja(neces mi reci da je MS preuzeo firmu odmah 2 dana posle kupovine !?!? -.- ) su imali problema sa 1/3 korisnika, da ne pricam kako skype radi na Macu, do pre 2 meseca nisi mogao sharescreen funkciju da koristis ako nemas onu kamericu....(na windowsu radilo), automatsko regulisanje mikrofona je sam radio iako si u opcijama unchekiro...mora da se menja .xml fajl da bi se otarasio toga, i jos dosta sitnica ne radi od davnina...ortak ima toliko problema sa skypom da bi mi trebalo pola sata da se nakuckam ovde...

sada mi objasni, kako je MS unistio skype, PA NI JEDNA VERZIJA SKYPE NIJE IZASLA, razvijali su ga godinama, i godinama lose radili, pogledaj samo skype za linux, strasno....jedino skype za windows bi mogao da prodje, mada je on i jedini koji ima reklame na onom home page.

mozda ga MS i unisti jednog dana, ali to da je skype poceo da zeza sad kad ih je MS kupio? gluposti....

Ja vidis nemam takvo iskustvo ... za mene je besprekorno radio skype na svim microsoftovim sistemima na kojima ja radim , tek su problemi nastalii nakon sto ga je microsoft odkupio ..

Meni je isto bagovao i pre nego što su ih kupili. Svakodnevno su kasnile tekstualne poruke, koje neretko budu isporučene sutradan :S:

@stefan1km
Čoveče, shvati da ga MS još nije kupio. Tek pre 2, 3 dana je FTC odobrio kupovinu. To što si ti čuo bila je najava kupovine i dogovor 2 kompanije. Neće oni "ući" bar još koju nedelju.

@dulsrules
Postoje alternative, u vidu drugih voip protokola, ali oni ne rade sa skype, jer je skype zatvorena platforma. ali možeš da ih koristiš da zoveš fiksne, šalješ sms itd.

I kod mene je bagovalo sto se poruka tice, pa sam se na twitteru njihovom informisao gde je pisalo da imaju problem serverske prirode...

TT Pro by SGS

Vrh Dno