Šta je novo?

Problem sa skinutim Nero trakama

• Začetnik teme Začetnik teme Raka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Raka

Čuven
Učlanjen(a)
21.02.2003
Poena
619
Interesuje me da li je neko imao slican problem.

Naime kod drugara smo skidali neke CD-ove tj. pravili smo Image trake od njih. CD-i koje smo skidali su bili OK kada se instaliraju normalno.

Kada smo skinute Image trake ubacili u Nero Image Drive i poterali instalaciju, posle odredjenog vremena instalacija se zaustavi i ispadne dialog da nesto ne valja sa nekim fajlom i da se instalacija ne moze nastaviti.

Kada smo iste te CD-ove probali da grabbujemo u VirtualCD programu, radili su OK i instalacija je prosla. Inace drugar je imao gomilu VirtualCD traka od v1 programa. Posto je on instalirao v4 program je trazio da konvertuje postojece trake. Posle te konverzije neki CD-i (tj. trake) mu nisu hteli da rade. Prijavljivao se slican problem.

Racunar koji on poseduje je AMD 1600XP, 256MB RAM, WinXP.

Inace kod mene to sve radi.

Zbog cega se ovo desava i da li je mozda to zato sto nema SP1 ili mu to memorija ne valja. Inace sve ostalo mu radi OK.

vidi malo stvari kao sto su raw i data mod zapisa na CD, raw citanje i error corection kod nera

sta da vidim. Sta tu ima da se gleda. Kod mene je isto tako namesteno tj. nije nista namestano. Sve stoji kako je podeseno po default-u i sve radi ok. Ali kod drugara pravi greske kada se napravi traka.

pa nemora svako da uvek crta svima kako sta radi

nemozes tako da kopiras disk kada su u pitanju podaci jer nema chech sum chekinga na kraju svakog bloka podataka od strane citaca

kopiraj disk kao cd-copy, stavi pre toga da ne brise image fajlu posle uspesnog kopiranja, a kada ti zatrazi da ubacis prazan disk ti cancel
u cd-copy opcijama mora da stoji unreadable data- abort copy- stiklirano
i iskljuceno ignore read errors (to je po defaultu obrnuto!!)

ili jednostavno koristi image recorder za snimanje
Kada smo iste te CD-ove probali da grabbujemo u VirtualCD programu

audio diskovi se grebuju, a data diskovi se kopiraju, mogu i oni da se grebuju na nacin koji se rekao ali imaces greske

ako kod tebe radi, ne mora da znaci da ce i kod njega
a ako ti i radi nemoj biti siguran su svi bitovi 100% isti kao na cd-u sa kojeg kopiras

jos kada se unreal pojavio kopirao sam tada disk i tek negde na predzadnjem nivou nakon par dana igranja, stalno mi pucala igra, ma sve sam ponovo isao i radio reinstall sistema, ali nije vredelo
al ok to mi je bio jedan od prvih kopiranih diskova, pa neke stvari se nauce s vremenom

O cemu ti pricas ???

Kakav error checking, kakav checksum kakvi bakraci.

Kako ti kopiras diskove kada nemas prazan cd a hoces da ih snimis kasnije. Kazes mu CD COPY ali sta mu stavis kao RECORDER. Stavis mu Image Recorder i onda mu odaberes opciju CD Copy. Zatim mu kazes tj. odaberes opciju Copy. Onda on proveri CD i pita te za ime fajla i mesto gde ce da ga snimi. Onda ga pocne grabbovat (tj. kopirati, izvinjavam se na mom neznanju posto se samo audio CD-ovi grebuju a data cd-ovi kopiraju a mogu se i grebovati ali nece raditi tj. imacu greske ako ih grabbujem a ako ih kopiram onda necu ??????????????????????????????). Kada zavrsi ti lepo otveris Nero Image Drive tj. program koji je ranije isao sa nerom i sluzi za pregled nerovih traka tj. .nrg fajlova.

Ja nemam potrebe da pocnem da kopiram CD kao da hocu da ga iskopiram na prazan CD pa onda kada mi ovaj napravi traku da prekinem proces. Mozda si sada naucio nesto novo o kopiranju diskova. Ovaj gore opisani nacin je mnogo laksi a postize se isti efekat. Inace opisana procedura radi kod mene vec 5 godina, kod mog najboljeg druga vec 4 godine , kod devojke vec 1 godinu i kod svih ostalih kod kojih sam obavljao slicnu proceduru. Kod ovog drugara mi se prvi put desilo da CD kada se grabbuje iliti kopira na image nece da radi. Za pretpostaviti je da taj CD kada bi se narezao na CD disk nebi radio tj. da bi pokazivo gresku na istom mestu.

Nema potrebe da mi objasnjavas sta je checksum i ostale termine jer se zaj****** sa racunarima mnogo dugo i sve mi je to poznato.

Mozda si pogodio da nerad ima veze sa greskama ali kod mene sve radi sa istim settingsima (podesavanjima) i na slicnom uredjaju. Mogu da ti kazem da je gore opisana procedura radila na bukvalno istom uredjaju jer sam mu ja taj CD-Rom prodao. CD-Rom uredjaj je inace LG-RW 16x10x40. U tom svetlu, bilo bi pravilno pretpostaviti da bi kod mene trebalo da bar jedan grebovani tj. kopirani cd ne radi. Meni su SVI KOPIRANI TJ. GREBOVANI CD-OVI RADILI. Bukvalno svi. Nije bilo ni jednog koji nije radio posle grebovanja tj. kopiranja.

Inace grebovanje (grabb) zanci dohvatiti, uhvatiti, pokupiti i sl. sto bi se u tom kontekstu moglo prevesti da zelim da prebacim ili uhvatim, pokupim sliku (image) tog CD diska na moj HD. Nije bitno kako ljudi sta nazovu, vazan je smisao. Nije grebovanje nego je kopiranje. Nije, nego.

Sa druge strane, kod mog komsije su se desavale slicne stvari, a u pitanju je bila memorija. Kad kazem slicne, mislim na to da on nije mogao da iskopira fajlove sa CD diska, diskete, sa jedne na drugu particiju HD-a. Kod ovog drugara samo CD diskovi koji si grebovane tj. kopirani sa nerom nece da se procitaju tj. ponasaju se kao da imaju gresku. Kada se kopira sa VirtualCD programom sve radi OK.

Po tvojoj logici, mnogi CD diskovi nisu isti kao i oni sa kojih kopiras. A po mojoj su dovoljno isti da bi sve radilo. Zamisli kada bi kupio CD sa shareware fajlovima i da 5 bitova nisu isti. Ukoliko su bitovi na odgovarajucim mestima moglo bi se desiti da program radi kao da je krekovan jer je ponekad dovoljno i dva do tri bita za krek (crack).

Tako da je moje pitanje zasto diskovi koji su grebovani tj. iskopirani sa nerom i onda ubaceni u nero image drive nemogu da se ispravno procitaju, dok kada se grebuju sa nekim drugim programom rade bez greske.

a sto ti ne procitas nesto do kraja kada ti se napise, ja sam ti lepo rekao da mozes da pravis track na dva nacina , prvo kao cd copy pa prekines, i lepo sam ti rekao da moze i preko image recordera i da je tada sve jednostavnije!

error checking ti spominjem jer si rekao da pravis image fajle, a za to postoje opcije prilikom kopiranja.
mislim sta hoces da kazes meni tako radilo a kod druga nece, pa jednom mora da negde pukne, pa da vidis da ti metod kopiranja nije dobar,

ako vec toliko znas onda bi trebao i da znas da koristeci nero ne mozes svaki cd da iskopiras, pa da ti radi, kada jos imas i LG rezac, ko ovo zna ima teac-a, ko nezna njemu je i LG i dalje najbolji.

neki diskovi imaju zastite pa nemogu da se kopiraju bas tako lako.

Inace grebovanje (grabb) zanci dohvatiti, uhvatiti, pokupiti i sl. sto bi se u tom kontekstu moglo prevesti da zelim da prebacim ili uhvatim, pokupim sliku (image) tog CD diska na moj HD. Nije bitno kako ljudi sta nazovu, vazan je smisao. Nije grebovanje nego je kopiranje. Nije, nego
Bitan je smisao, al se iz tvoga posta on nevidi , grebovanje je termin za kopiranje diskova bez check suma-a , dakle audio, VCD..

Po tvojoj logici, mnogi CD diskovi nisu isti kao i oni sa kojih kopiras. A po mojoj su dovoljno isti da bi sve radilo. Zamisli kada bi kupio CD sa shareware fajlovima i da 5 bitova nisu isti. Ukoliko su bitovi na odgovarajucim mestima moglo bi se desiti da program radi kao da je krekovan jer je ponekad dovoljno i dva do tri bita za krek (crack

nije to po nicijoj logici. Da mnogi diskovi nisu isti kao oni sa kojih ih kopiras , a to se odnosi na diskove bez checksuma kao sto je audio disk.
Isto vazi i za data diskove ako su kopirani kao save track(probaj bootabilan XP da kopiras tako(na LG-ju)
Verovatnoca da tako bude krekovan program je ravna nuli. Vecina self extracting programa ima check sum pa ti i prijavljuje greske da nece da se instalira. Ako program dolazi kao kao 10000 fajlova , pa i ako se desi neka greska u nekom fajlu , sto nebi on radio bez problema, jer ako je taj fajl neka biblioteka mozda nikada nece ni da je pozove.
Ili ako je u pitanju divx film pa sto njemu smeta greska u kopiranju,slika ce u najgorem slucaju da zastane na tom mestu kada se bude pustao film, a tebi to izgleda kao da sve radi ok, zato i postoji divx antifreeze programcic

Tako da je moje pitanje zasto diskovi koji su grebovani tj. iskopirani sa nerom i onda ubaceni u nero image drive nemogu da se ispravno procitaju, dok kada se grebuju sa nekim drugim programom rade bez greske.
Nero + LG nemoze da kopira svaki disk bez greske, drugi programi uspevaju a zasto je to tako nek ti objasni neko drugi.
Poveri check sum image fajle koju si dobio sa nerom i koja nece da ti radi sa onom koja radi pa ces da vidis razliku

do ove recenice neces ni doci kao sto nisi dosao ni u pretodnom postu[/quote]

Kako mi metod kopiranja nije dobar kada do sada nisam imao ni jedan disk koji nisam mogao da iskopiram. Koristio sam sve moguce verzije NERO programa i sve mi je uvek bilo u redu. Koristio sam i bukvalo ISTI uredjaj koji se sada nalazi kod driga i nikada nije bilo nikakvih problema. Uredjaj je isti jer sam mu ga ja prodao.

A sad odjednom nece da radi kod njega, na masini koju je kupio od nekog tipa koji je imao igraonicu.

Inace kada je kupio masinu na HD-u su se nalazile gomilu Virtual CD traka verzije 1.0. Posto on ima Virtual CD 4 program je trazio da konvertuje trake u Virtual CD 4 format. Kada je to uradio, take mu vise nisu radile tj. javljao se isti problem kao sto se javlja i sa nero skinutim trakama. Za pretpostaviti je da je tipu sve dobro radilo, jer u protivnom ne vidim sta ce mu 25 GB bespotrebnih traka, a jos ima i igraonicu.

Ovo je bio i primarni razlog mog prvog posta. Znam ja sta sve moze da se desi pri kopiranji disova. Nisam je bas laik u tome. Marka CD pisaca nema nikakve veze sa znanjem. To bi se moglo protumaciti tako da ko zna ima intela (ili amd-a) a ko nezna ima amd-a (ili intela). Marka samo prodaje proizvod, i nema veze sa znanjem rada na uredjaju u pitanju. To sto si ti ili neko drugi kupio skuplji uredjaj na znaci da je on i bolji, a pogotovo ne znaci da je bolji za svakoga. Ja licno volim jeftinije stvari. Nije mi zao kada crknu, a crci moraju. Uz to mogu i da ih popravljm do mile volje.

Inace ne znam da li sam napisao to ranije ali kada se fajlovi sa skinutog diska kopiraju na hard, nema problema. Ovo me je i dovelo do zakljucka da mozda nesto nije u redu sa hardverom.

Dalje, mesto na kojima instalacije staju nisu uvek isti sto iskljucuje mogucnost da CD nije dobro grebovan, Cini mi se da sam to pomenuo negde u postu ali ako nisam, izvinjavam se.

Inace ja citam cele postove, i trudim se da nista ne preskocim.

Ti si u pravu sto se tice raznih mogucnosti pri kopiranju i nije mi potrebno obavestenje o nicemu sto se kopiranja tice. Pro LG pisaca, imao sam SCSI Plextor 4X i sa njim sam imao mnogo problema dok nisam nasao gresku u kesu. Naime ako koristim program za podesavanje kesa u Windows-u pisac vise nece da kopira Audio CD-ove niti bilo kave drige sem standardnih ISO diskova. Takodje ako se instalira Easy CD Creator ili neki slican progam (zaporavio sam mu ime ali mislim da je bio Adaptec) SKENER NECE DA RADI. Koja je to tek frka bila. 14 puta sam reinstalirao Windows misleci da sam nesto ja lose uradio.

Ono sto hocu da kazem jeste da je kod mene sve uvek radilo ok i da nisam imao problema sa nerom nikada i ni sa jednim diskom koji sam sa njim narezao. Izuzimam diskove koji su radili pa crkli ili koje sam ja svojom nepaznjom unistio i to samo u pocetku.

Shvatam takodje da postoji raznih kombinacija kako iskopirati CD i da postoje varijante u kombinaciji programa i pisaca. Sto se butabilnog Windows XP CD-a tice...... probao odavno.....radi ko bog.....kombinacija....NERO+LG (i to onaj koji je sada kod tog druga).....

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno