Šta je novo?

Problem sa skidanjem harda

nikolaf7

Slavan
Učlanjen(a)
18.11.2005
Poena
405
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600, Lc cc 120
Matična ploča
Gigabyte B550m ds3h
RAM
2x8gb ddr4
GPU
GB Aorus 1080ti
Storage
WD i Samsung SSD, Toshiba HDD
Kućište
Bitfenix Shinobi
Miš & tastatura
G502 hero
Mobilni telefon
Samsung A34
Zapekao mi je saraf sto drzi hard u kucistu,i pojeo se o uzaludnih pokusaja skidanja....sto da radim,kako da ga skinem?wd sprej?kokakola?
Frka mi je da ga cupam,da ne s*ebem disk pred prodaju

Poslednja izmena:
Ako krstak ne pomaze, probaj da mu sa papagajkama zahvatis glavu i da ga okrenes samo za pola kruga. Ako nece, onda moras finom testericom da mu napravis novi zljeb na glavi pa probaj sa malo shirim srafcigerom. Prethodno zalepi neku foliju okolo, da ti neki opiljak nebi slucajno pao na negde plocu....

Pravljenje novog zhljeba ce teshko da uspe, imajuci u vidu kvalitet shrafova koji se ugradjuju. Mozhesh da probash. Ako to ne uspe uzmi i fiksiraj disk dobro, i otkini glavu shrafa i onda dobro zahvati motocanglama deo koji je ostao (trebalo bi da bude negde oko 2 mm) i okreci, a ako ni to ne uspe uvek ti ostaje mogucnost da razbushish shraf burgijom za pola milimetra manjom od velichine samog shrafa (ne znam tachno koja je velichina shrafa trebalo bi da je M3 ili mozhda M3.5, ocenicesh sam), uz oprez samo da bi to trebalo da se radi na stubnoj bushilici, kako ne bi doshlo do neke havarije i naravno trebalo bi sve dobro da se zashtiti od opiljaka. Tako sam ja reshio problem kad sam skidao moj hd, radio je posle :) nema brige. Nadam se da ce ti pomoci. Ajde pa javi shta si uradio.

Nazad
Vrh Dno