Šta je novo?

Problem sa skajpom

theemp

Cenjen
Učlanjen(a)
14.11.2009
Poena
169
Ovako, starija neka mašina Pentium dvatri, video sam samo da ima 256 rama. Kako se instalira skajp i pokrene odmah krešuje, ono skajp je naišao na problem i mora da se zatvori, send, don't send. Sistem je Win XP SP3, prvo sam instalirao neku stariju verziju, pa sam posle skinuo najnoviji i isti problem. Znam da je imala ona fora da se obriše Shared.XML, ali ovde ne pomaže tj. obrišem ga i čim pokrenem on se opet pojavi. Problem je i što računar nije moj i nije blizu, pa bi bilo dobro da skupim par potencijalnih rešenja i onda odem da probam. Hvala unapred. One love. :)

Pa nisi rekao koji je Windows u pitanju, koji Windows XP, SP1, SP2 ili SP3 ?

Daj malo vise podataka da bi mogli preciznije da ti odgovorimo, Koji je procesor u pitanju, da nije neki Celeron 1.7 GHz od pre 9 godina ?

Da si pazljivo citao sta je covek pisao procitao bi da je u pitanju XP SP3...
CPU ne bi trebalo da bude problem ako je u pitanju Pentium III.
Mislim da je problem u vrlo malo RAM-a...256Mb je minimum da bi XP uopste funkcionisao...jos kada neki program povuce sta mu je potrebno,eto stucanja...

System requirements for running Skype -
Windows
Version Windows XP
Windows Vista
Windows 7
(32-bit and 64-bit versions supported)

Processor At least 1GHz
RAM At least 256 MB
Additional software DirectX v9.0 or above

Aham u tom grmu leži zec, prošlo mi je u jednom trenutku kroz glavu da ne ispunjava minimalne zahteve, ali onda sam pomislio da bi možda pokrenulo pa zabadalo ili tako nešto. :S Starija je baš "mašina", compq neki, dajem mu oko 500-600 MHz. Pa dobro onda javiću ljudima zašto neće.

Sad mi pade napamet možda da probam još neku stariju verziju ako je izbunarim negde, jer prvo sam instalirao 4.2 pa kad nije hteo skinuo poslednju. Da li da jurim neki 2.xx?

Pa ono ne zapucava mi se na drugi kraj grada ako ne može, inače probao bih ja i da ne pitam. :D

Ako je do zahtevnosti skypa, to bi moglo da resi problem.
Medjutim ako je sistem los, baguje, onda treba probati reinstall sistema

Hvala. :)

Vrh Dno