Šta je novo?

Problem sa sistemom 5.1 na Win 7 Ultimate

alexa021

Cenjen
Učlanjen(a)
18.01.2011
Poena
180
Moja oprema  
Mobilni telefon
Xiaomi 13 pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav svima!

Ne znam da li sam na pravom delu foruma postavio pitanje..

Potrebna mi je pomoc oko podesavanja audia na kompjuteru..konkretno, 5.1 sistem mi ne radi kad pustam filmove i igram igrice, a radi na primer kad pokrenem realtek-ovu aplikaciju za testiranje zvuka, tada se svih 5 zvucnika + subwoofer "javi". Skinuo sam sa neta najnovije drajvere (mislim da je u pitanju alc887) ali to nije pomoglo.

Sta mi je ciniti ?

Koristim Win7 Ultimate 32bitni, ploca je asus p8h61.

Hvala unapred

Jos jedna stvar... kad gasim racunar cuje se ne pucketanje, vec pucanje 3-4 puta kao da su mi u zvucnike zalutali neki nemci i partizani :)

Poslednja izmena:
Ma nije to to :) Dok sam imao WinXP tu je gruvalo na svih 6 zvučnika ma šta god da pustim, film, online radio, ma sta god.

Video sam na netu da se dosta ljudi žali na ovaj problem...nesto sam pročitao od svega toga ali ništa nije rešilo prob.

To kako ti je radilo na XP, nije onako kako je zamišlljeno da radi.
5.1 materjal treba da se čuje na svih 6 zvučnika.
Ono što je stereo treba da se čuje kod takvih sistema na 3 (2.1) zvučnika i tačka.
Kod nekih kartica postoji opcija downmix i upmix. Prva je da 6 kanala slušaš na 2 zvučnika, a druga da ono što je stereo, čuješ na svih 6 ili 8 zvučnika.

Poslednja izmena:
Fora je u tome sto win7 kao i vista imaju problema sa upmix-om kod realtec-a. I kada se ukljuci da stereo radi preko svih 6 zvucnika on ce da se cuje na prednjim, a na zadnjim ce da se cuje blagi eho sa prednjih. Totalna katastrofa, ne znam samo kako toliko godina ne zele krstene drajvere da napisu. Moj savet ti je da ako zelis upmix kako treba ostanes na xp-u ili ako zelis win7, kupis neku jeftinu creative ili xonar zvucnu.

Da, pročitao sam tu foru sa downmix i upmix, mislim da se opcija u Win7 zove Sound fill ili Speaker fill.. kad se to ukljuci na ova dodatna dva zvučnika se čuje jako tiho i sa velikim zakašnjenjem u odnosu na ostale zvučnike... loodnica.

Skinuo sam sa neta Harry Pottera u Blue Ray i bas se lepo iznenadio kada su svi zvučnici radili.

ok, šta je tu je.
Hvala

Vrh Dno