Šta je novo?

problem sa shutdown...win98

• Začetnik teme Začetnik teme Floyd
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Floyd

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
620
treba mi pomoc,naime racunar na opciju shutdown reaguje kao na restart i tako u nedogled,inace se normalno ugasi u prvih sat vremena posle ukljucenja ,ali kasnije pocinje da brlja i radi restart,namestih da se gasi na dugme(po ispisivanju poruke"it is now...." ),kao sa AT napajanjem,ali bih hteo da radi normalno gasenje iz win-a(mozda treba ceo sistem da se reinstalira?).Konfig. je msi kt266a,gf4mx440(detonatori 29.xx),XP1600+, sve to pod win98

Ne bih da zalazim konkretno u problem, nego samo nesto uopsteno:
98 jeste imao problema sa gasenjem, koliko se secam postojao je neki patch...generalno, malo je nepredvidivo kako tako star OS reaguje na tako moderan hardware i koji sve tu problemi mogu da se pojave...

Dakle moj ti je savet da batalis i instaliras OS koji ce znati i moci da izvuce maksimum iz te konfiguracije, bez preblema i bez hiljadu podesavanja, a to su (ako govorimo samo o Windows-ima) Me, 2000 SP2/3 i XP (SP1).

Mozda sam subjektivan, ali meni je jednostavno neprirodno uparivati taj OS sa tim hardware-om...

Shutdown Patch kod Win98 je resavao problem kada racunar nije hteo da ispise poruku za gasenje, jednostavno krene da gasi masinu i ukoci. Mada mislim da ti to nece resiti problem, ukoliko zelis poslacu ti pa ga probaj. Mozda ne bi bilo lose da instaliras drugi OS, a ukoliko zelis da zadrzis Win98 instaliraj njega opet.

Nazad
Vrh Dno