Šta je novo?

Problem sa Sezamom ili...?

Bocy

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
619
Vec vise od 10 dana ne mogu da pristupim sajtu

http://distrowatch.org

Posto sam na Sezamu, da li se to desava i ostalima ili ne?

Drugar sa kablovskog potpuno normalno pristupa tom sajtu.

Ima tu jos nekoliko sajtova na koje vise ne mogu da odem. Tehnickoj podrsci sam pisao, ali ne odgovaraju.

Ista pricha i kod mene! Isti sajt, Sezam 256/64 , Nish..

BTW: od sinoc je ponovo moguce otvoriti distrowatch.org. Pojma nemam u cemu je bila fora, jer na sajtu nema obavestenja da je bio down..

Sajt distrowatch.org i nije bio down, vec je izgleda problem sa Zezamom.

Procitaj jos jednom moju poruku i videces da u vreme kada ja nisam mogao da pristupim sajtu da je drugar sa kablovskog sasvim normalno pristupio.

Ja nisam mogao ni sinoc, a ni dalje ne mogu da pristupim ni tom ni jos nekoliko sajtova.

Meni je juče pukao ADSL kod sezama na par sati. Pretpostavljam da su neki radovi u pitanju.

Mogu se kladiti da je kad ne možete da pristupite vaš IP bio iz opsega 77.0.0.0 - 77.255.255.255

To je novi opseg IP adresa koji je nedavno izgleda dodeljen Sezamu a neki serveri ga i dalje filtriraju kao "bogon range" i sprečavaju pristup. Bojim se da Sezam tu ništa ne može da učini, krivica nije njihova.

Mogu se kladiti da je kad ne možete da pristupite vaš IP bio iz opsega 77.0.0.0 - 77.255.255.255

To je novi opseg IP adresa koji je nedavno izgleda dodeljen Sezamu a neki serveri ga i dalje filtriraju kao "bogon range" i sprečavaju pristup. Bojim se da Sezam tu ništa ne može da učini, krivica nije njihova.

Da, u pravu si. Bas sam pogledao i adresa mi se nalazi bas u tom opsegu.

Hvala na razjasnjenju!

Sto ce reci da treba malo vremena da prodje da se unormali, jel?
Ubi me vise ovo. Account server na BF2 takodje ne pusta ovu adresu.

Hvala wiz011 no ovome,izgleda da je ovo razlog zasto DC++ uopste ne radi na beotel adsl-u(ni active ni pasive mod).Adrese su 91.xxx.... i pripadaju bogon range-u.Sta sad da radimo,ne mogu da skinem nista sa neta(ako ne racunamo rapidshare) ,a imam adsl :S:

91.x Beotel IP adrese su novijeg datuma tj. aktivirane su 7 dana posle aktivacije novih Sezamovih IP adresa tako da verovatno jos uvek nisu svuda dozvoljenje. Inace dc++ radi solidno, ali oko 15% manjom brzinom nego kada se konektujes sa /ip, sa obicnim konektovanjem username@beotel u aktiv i pasive modu sa verzijom 0.698 obicnog dc++.

91.x Beotel IP adrese su novijeg datuma tj. aktivirane su 7 dana posle aktivacije novih Sezamovih IP adresa tako da verovatno jos uvek nisu svuda dozvoljenje. Inace dc++ radi solidno, ali oko 15% manjom brzinom nego kada se konektujes sa /ip, sa obicnim konektovanjem username@beotel u aktiv i pasive modu sa verzijom 0.698 obicnog dc++.

Hvala Geom.
BTW kako mozes da radis u active modu sa NAT adresom?Kad se logujes bez /ip,pod NATom si i nema active moda.
U svakom slucaju hvala na odgovoru,i nadajmo se da ce skinuti nas addres range sa blocked bogon liste :(.

Poslednja izmena:
NP, ivanbo2003
Nesto su radili sa IP adresama i dobijam sa IP adresom iz "NAT"a pristup i RSh sto je pre bilo jako tesko, mozda nas caste za Novu ce nas u NAT ubaciti kasnije ponovo i kako mi je covek iz Beotela rekao da rade na nekoj novoj opremi pa su moguci problemi. Nase IP adrese bi trebale da postanu normalne(skinute sa blocked bogon liste) 7 dana nakom ovih iz Sezama tako da cemo videti.
Za sada mi dc++ ide od 18 do 20 dok ostalih 6-7 koristim za RSha i surf, dok je up normalan kao i pre.

Poslednja izmena:
NP, ivanbo2003
Nesto su radili sa IP adresama i dobijam sa IP adresom iz "NAT"a pristup i RSh sto je pre bilo jako tesko, mozda nas caste za Novu ce nas u NAT ubaciti kasnije ponovo i kako mi je covek iz Beotela rekao da rade na nekoj novoj opremi pa su moguci problemi. Nase IP adrese bi trebale da postanu normalne(skinute sa blocked bogon liste) 7 dana nakom ovih iz Sezama tako da cemo videti.
Za sada mi dc++ ide od 18 do 20 dok ostalih 6-7 koristim za RSha i surf, dok je up normalan kao i pre.

Hvala na informaciji prijatelju ;) .
Aj da se nadamo da se normalizuje sto pre.

Poz

Ma ja sam i dalje sa ovim fuckin' 77.xxx.xxx.xxx izblokiran na valjda 10% servera (a u 95% slučajeva Sezam mi da tako neku adresu). Nemam nikakvu ideju koliko to deblokiranje traje, Yahoo Canada je stvar rešio za dan-dva, ostali izgleda nisu ni približno toliko ažurni.

hehe: evo opet sam izgleda u tom nesretnom opsegu: opet nema distrowatch.org i projetcw.com

Od napomenutih sajtova koji ne mogu da se otvore dodajem i www.digg.com , http://jonas.seph.ws i moj 2GB FTP server na koji ne mogu da pristupim već danima a imam jako bitne stvari tamo...

Više nemam nerava... Pričao sam sa tehničkom podrškom 3-4 puta, prilikom uplate razgovarao...
Staviću ih na moju ISP black listu... I verovatno ću da raskinem ugovor.

P.S. I verovatno da pošaljem ove lude klince iz kraja da ima razbiju izloge...

Od napomenutih sajtova koji ne mogu da se otvore dodajem i www.digg.com , http://jonas.seph.ws i moj 2GB FTP server na koji ne mogu da pristupim već danima a imam jako bitne stvari tamo...
Kao priručno rešenje rekonektuj se koliko puta treba dok ne dobiješ adresu iz opsega koji nije 77*, meni prođe iz 1/2og, a adresa "traje" dovoljno dugo, tako da to eventualno treba da ponavljaš svaki 7 dan.

Kao priručno rešenje rekonektuj se koliko puta treba dok ne dobiješ adresu iz opsega koji nije 77*, meni prođe iz 1/2og
Možda kad to radiš preko dana. Probaj noću, po pravilu ćeš uvek iznova dobijati onaj isti 77.xxx

Molim? Plaćam 20€ 256 paket i da se glupiram sa rekonektovanjem!!?? Ne mogu da verujem šta čitam... Umesto da im svi šaljete mailove tražeći da se problem reši... Vi se rekonektujete!!!???

Poslao sam im pre 2 dana mail sa tracert-ovim koje su mi tražili za digg, server i još neke sajtove... Evo ga odgovor:

Kod:
Postovani/Postovana ................,

Zahvaljujemo se i vama na saradnji. Udaljeni sistemi koji dobiju informaciju o
dodeli novih IP adresa nasem sistemu moraju podesiti svoje pristupne liste i
dozvoliti saobracaj koji potice iz opsega novih IP adresa. U ovom slucaju
jasnoje da udaljeni sistemi nisu uneli nase nove blokove IP adresa u svoje
access liste, pa je pristup odredjenim prezentacijama onemogucen.
Uputicemo zvanican dopis ovom sistemu da izvrsi potrebne izmene, kako bi
problem bio otklonjen.

Srdacan pozdrav,
Antic Sasa
SezamPro korisnicki servis
Međutim od jutros sličan problem. Ne mogu da otvorim www.samsung-europe.com

Sutra idem da platim pa videćemo... Neće se potresti verovatno, ali je to sigurno bolji način nego da se rekonektujem i rešavam tuđe probleme.

Ako dobro shvatam, da je Sezam "aktivirao" ovaj opseg ranije i pustio ga da "odlezi" dva meseca pa tek onda ga "pustio" korisnicima - do svega ovoga ne bi doslo?

Upravo! Ali zato počnu da šalju mailove 15 dana pre nego ti istekne ADSL uplata. Svaki da dobijem mail kako imam još 15 dana do isteka... 14 dana... Svaki dan!!! Ne smem da startujem e-mail client zbog njih...

bas sam se ismejala.

meni verat nije poslao mail godinama. Secam se jednom 2004te su mi cestitali novu godinu. (i to sam se veoma iznenadila)
Ali nikad mi ne kazu jel treba da se plati ili ne samo ...ni koliko ni sta ni kako ..ni nistaaaa. Niko ziv mi ne pise. (osim spamova)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno