Šta je novo?

Problem sa setovanjem RAID-a

neninb

Slavan
Učlanjen(a)
20.02.2009
Poena
304
Dakle, imam instaliran 32-bitni WinXP instaliran na Raptoru, i pokusavam da namestim raid10 na preostala 4 diska. U BIOS-u (Asusova p5e64 ws evolution ploca) podesim Sata Configuration na RAID i definisem niz. Medjutim, prilikom dizanja Windows-a dobijam BSOD (bez da stignem da procitam sta kaze) i sistem se resetuje.
Pokusao sam ponovo da instaliram Windows, ali mi prilikom Setup-a prijavljuje da nemam ni jedan disk. :trust: (Pri cemu mi pokrece instaliran Windows sa Raptora, i zakuca se u nekom momentu.)
Pretpostavljam da je u pitanju driver za RAID, koji treba da instaliram pre instalacije Win-a, ali nisam siguran da je (samo) to u pitanju.

Ima li neko iskustva/ideja i moze da mi pomogne?

Pozdrav,
Bojan

I ja imam slican problem.
Drugar je uzeo Raptora za sistemski disk i htio bi stavit 2x320GB WD u RAID 1 (mirror) za beckup podataka.
Kako ovo da se odradi?
Da li postoji mozda neki program da se to softverski odradi iz windowsa?

Na p5e64 ws evolution imas dva sata kontrolera, sistemski disk stavi na drugi kontroler i njega stavi da ti radi u istom modu kao i kontroler na kome ti je bio raptor, ako je bio u ide modu trebalo bi da radi, ako je bio u ahci modu mislim da ima negde na forumu kako prebaciti kontroler u ahci mod bez instaliranja win-a

onaj prvi kontroler sad mozes da prebacis u raid i trebalo bi da radi pod uslovom da sa drugog kontrolera moze da se butuje (moze da se desi i da taj drugi kontroler nije butabilan, potrazi na netu)

Nema potrebe da se za pomenutu situaciju koristi drugi RAID kontroler.

Ja sam svoj problem na kraju resio tako sto sam ponovo instalirao Windows. Odnosno, pre nego sto sam instalirao sistem, napravio sam floppy sa drajverom za Intel-ov storage controller (ICH9R) i isti sam dao Windows-u "na uvid", pre nego sto je poceo sa instalacijom, i sve je proslo ok. :D

@ DjP
Dakle, dovoljno je da gurnes diskove (redom u sata1, sata2 i sata3), da u bios-u ukljucis RAID, definises niz (na ta dva WD-a od 320), napravis pomenuti floppy (ili USB "disk"), i da ponovo instaliras sistem. ;)

Pozdrav,
Bojan

Dakle, dovoljno je da gurnes diskove (redom u sata1, sata2 i sata3), da u bios-u ukljucis RAID, definises niz (na ta dva WD-a od 320), napravis pomenuti floppy (ili USB "disk"), i da ponovo instaliras sistem. ;)

Ovako je i odradjeno:)
Hvala na odgovoru:wave:

Nazad
Vrh Dno