Šta je novo?

Problem sa sestrinim kompom

Sharpshooter

Slavan
Učlanjen(a)
03.12.2007
Poruke
1,789
Poena
350
Elem mašina stara nekih 4 godine, koliko sam provalio u njoj je neki Sempron 2400+ ili sl na ASUS M2N+-xy ploči (nisam kod kuće trenutno pa dajem odokativne podatke), mada to nije toliko ni bitno.

Problem je sledeći. Kada upalim komp, radi 3 sec i onda se ugasi sam od sebe. Probam 3-4 puta i od jednom radi skroz normalno. Pretpostavljam da je nešto na ploči riknulo, jer sam probao sa drugim napajanjem i isti su simptomi. Isčupano je sa nje sve što nije potrebno, ostavljen je samo konektor za paljenje (za slučaj zaglavljivanja reset dugmeta)

Da li je u pitanju neka sitna glupost na ploči koja može da se reši ili da joj kažem da sprema pare za novi hardware? :crash:
 
Meni se slicna stvar desila par puta kada je kuler bio bajat, pa mu treba par startovanja da dostigne normalan broj obrtaja, a matore ploce ispod odredjenog RPM detektuju kao da kuler ne radi, pa ugase racunar.
Zakaci neki drugi fan umesto CPU fan-a, pa vidi da li ce da se upali iz prve :crash:
 
Inače na njoj je CM TX2 sa kojim je ranije pravila probleme. Prilikom posta ploča je prijavljivala da vent nema dovoljan broj obrtaja, ali samo klikneš F1 i vozi dalje. Probaću danas da prvo isključim AMD CQ ili da vratim BOX cooler, mada sumljam da bi moglo da bude do toga.

Kondenzatore sam sinoć na brzaka pregledao i svi deluju OK, mada je bilo mračno. Pregledaću ih danas još jednom kada se vratim sa posla.
 
Nazad
Vrh Dno