Šta je novo?

Problem sa servisom: Computer browser...

|bacteria|

Slavan
Učlanjen(a)
23.10.2006
Poena
319
Razmisljao sam da li da stavim ovde temu ili u "Mreze" .. pa ako sam pogresio molio bi moderatore da prebace.

Ovako. Mreza, 4 kompjutera i server HP ML150 G5. Na kompjuterima windows xp sp2 profesional (licencirani) a na serveru windows server 2003 64 bit (data center edition. isto licencirani). Sve spojeno preko D-LINK DGS-1008D.

I nije prvi put da se ovaka konfiguracija mreze pravi. I prvi put se javlja sledeci problem:

Posle nekog vremena.. npr 10 minuta mreza se gubi :| . Znaci kada odem na microsoft windows network nista.. prijavljuje error.. (zaboravi koji sutra cu da napisem), (a posto na racunarima se nalaze programi za knjigovodstvo nista od posla.. jer vuku sve sa servera).

Posle jedno 20 minuta ustanovio sam da servis: Computer Browser koji je zaduzen za:

"Maintains an updated list of computers on the network and supplies this list to computers designated as browsers. If this service is stopped, this list will not be updated or maintained. If this service is disabled, any services that explicitly depend on it will fail to start."

biva iskljucen. Jednostavno "pukne", prestane raditi. Racunari su cisti , nema virusa, spyware, malware i ostalih gluposti. Radjen reinstall (svih racunara u isto vrijeme)i problem ostaje. Provjereni kablovi.. ma sve sam provjerio. Na drugom mjestu sve isto, ista verzija windowsa, isti server, switch , isti programi za knjigovodstvo i nema problema.

Problem sam trenutno rijesio tako sto sam stavio da kada se servis prekine da radi recovery i to tako da ga restartuje poslije 1 minuta. To za sada drzi vodu, jedino im je problem kada nesto stampaju pa ako prekinu u toku stampanja moraju da ponove.

Je li se kome ovo prije desavalo i ima li iko ikakvu ideju sta raditi ???

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno