Šta je novo?

Problem sa SE C905

ale

Slavan
Učlanjen(a)
11.12.2010
Poena
415
Posle 4 godine koriscenja,juce sam prvi put ispustio telefon,i to ne mojom krivicom,mada sam za problem ja kriv.

Dok sam sinoc vezao psa,koristio sam lampicu na C905.U jednom trenutku pas me udara sapom u ruku i telefon pada sa visine oko 1m.Naravno,telefon se ugasio i ja sam pozurio u kucu da ga ocistim.Uzeo sam vate i alkohola i `dobro` ga ocistio.

Posle pola sata ja ga palim,i ima sta i da vidim :zgran: Na ekranu se vide kao neke velike tacke,i svetlo je priguseno.Na samom ekranu nema ostecenja,vec se ispod onog stakla vide ti krugovi.Zatim jos jedno iznenadjenje-blic :wall: Blic je skroz pobeleo,uopste se ne vidi.Kao i ekran i on radi,ali je i on prigusen jer je pobeleo.

Napominjem da sam za ove 4 godine telefon uvec cistio na isti nacin-vata i alkohol,i nikada nije bilo nikakavih problema.

Mozda sam sada preterao sa kolicinom alkohola,pa sam dobro nakvasio,nemam pojma vise,jer sam bio veoma :mad: kada sam ga ispustio,jer mi je to bio prvi put za 4 godine.

Jel ima neko da mi moze reci,sta se moze uraditi?Telefon odlicno radi,ekran,blic samo imam problem koji sam naveo.Sta da radim?Da li da ga nosim u servis da vide sta je u pitanju,ili da se odmah pomirim sa cinjenicom da je ekran zreo za zamenu :wall: A sta da radim sa xenonom? :wall:

Da je samo ekran rekao bi da je flat, al i to sa xenonom nemam pojma sta bi mogao problem da bude.

Servis druze. Nema druge.

Ako imaš čime, slikaj, ne mogu da razumem kakvi su to krugovi u pitanju. Mogu samo pretpostaviti da je u pitanju polomljen ekran. Ne bih se začudio da je flet oštećen.

Što se tiče ksenona, možda je polomljen i on. Mada to nikada nisam video do sada... :\

Servis je najbolje rešenje. Nemoguće je ovako tačno reći šta mu je.

Ajde videcu nekako da slikam sutra.
Ekran nigde nije razbijen,cak nema ni ogrebotinu.Xenon takodje radi,ali kao da je zamaglio iznutra.

Susio sam ga dva dana,i sada su se krugovi smanjili,ali i dalje ima sitnih.

Slikacu sutra,pa cu postaviti ovde,ali uvece,imam nekih poslova u toku dana.

Oces prodajes to? :D

Edit: kako si ga cistio? rasklopio ga i brisao alkoholom ili samo spolja?
nisi probao da ga upalis cim ti je ispao? mozda se samo baterija pomerila,prekinuo kontakt i fon ugasio..a da je tvoja "greska" i to sto si ga cistio,..

Od alkohola se pojavljuju fleke po ekranu,...a mozda je malo upalo i kod blica,pa..ko zna sta se tu desilo..

Poslednja izmena:
Nema sanse da ga prodam :D Bas sam vezan za njega,zato mi je toliko i krivo sto se ovo desilo.

Kada mi je ispao,telefon se ugasio i kada sam usao u kucu nisam ga ni palio(sto je greska),i odmah sam ga spolja ocistio alkoholom.

Posle sam ga upalio i imao sam sta da vidim.
Radi on normalno,samo se na ekranu to vidi,i blic je slabiji,jer u njemu kao da ima neke magle.Ekran nije pukao,nije se ni ogrebao.

Poslednja izmena:
Oduvek sam ga cistio sa alkoholom i nikada nije bilo problema.

Jel si ga rasklapao nekad? te fleke su sigurno od alkohola.. ako ga nisi rasklapao kad si ga cistio..zadnji put..mozda je od pada negde malo zevnula maska,pa usao alkohol.. a za blic mi nije jasno..
ako ti treba nesto od delova za njega javi..imam par komada za delove.

Pa nisam ga nikad rasklapao.Ne mogu nikako da odem do SM do prodavnice gde sam ga kupio...vlasnik servisa je oldican covek,nekoliko puta mi je vec pomagao,za neke probleme dao mi je instrukcije kako da ih otklonim.Ja se nadam da cu ove nedelje otici,pa ako je nesto za menjanje,javicu se.

Nigde maska nije pukla,evo bas sad opet gledam,nema nista.

Bas bedak.. mozda je to znak da ga menjas :D
Pogledaj,neka strucnija pomoc..sto rece tetrapack - mozda je i do flat-a..

A ne,ne nema menjanja dok ne izadje neki Sony sa ksenonom :D Pa ne verujem da je flet,nema nikakvog prekida kada otvorim slajder...osim ako ne postoje jos neki simptomi za koje ja ne znam.

pa moze da slabi sve i svasta..da prekida zvuk,..zavisi koja zicica na fletu gubi kontakt ili sta vec..ne verujem da je do flat-a,ali postoji sansa.. opet kazem: neka srtucnija pomoc :D
ma c905 je zakon..i k850 je dobar telefon..brzi su,nemaju bagova..barem ne koliko nokia i samsung.. imaju vrhunske kamere i displeje..ok je zvuk.. samo sto c905 ima bas taj problem..sa zvucnikom,crkava..

ma da,ako se telefon pazi,sto ti kazes cisti,cuva od padova,... trajace..sem ako nije neki felerican fabricki.

npr: imao sam k700..telefon ima dzojstik se-k700-350x300.gif
ko god ga je imao,zalio se na dzojstik,a meni ni u jednom trenutku nije ni zabagovao..savrseno je radio.

( aj da ga ne drvim vise..iskreno ukljucio sam se u temu da bi nabio postove,da mogu da okacim oglas..a fan sam SE,i imam iskustva sa njima,pa reko da se ukljucim,mozda pomognem :D )

Evo kako to izgleda:

30uz9g9.jpg

10cqgc5.jpg

Alkoholom si ga zeznuo. Koristio si običan alkohol kada si ga "dobro" očistio?

Obe stvari si napravio alkoholom.

Nazad
Vrh Dno