Šta je novo?

Problem sa SBBom - cudna ocitavanja

jorgovan

Čuven
Učlanjen(a)
13.03.2002
Poena
825
Ogranicena mi je brzina na 70000bits/sec. Evo sta dobijem:

Downstream Channel
The data shown in the table below provides information about the signal coming from the network to your cable modem.

Downstream Status Operational
Channel ID 0
Downstream Frequency: 703000000 Hz
Modulation: 64QAM
Bit Rate 70000 bits/sec
Power Level 6.1 dBmV
Signal to Noise Ratio :39.5 dB

Upstream Channel

Upstream Status Operational
Channel ID 4
Upstream Frequency 34000000 Hz
Modulation QPSK
Bit Rate 30000 bits/sec
Power Level 44.0 dBmV

Inace imam paket 128. Zasto mi je brzina smanjena? Da nije nesto do kabla i kolike su vama vrednosti za Power Level i Signal to Noise Ratio???

Sta da radim? Da proveravam kablove i kako ili da vidim sa njima??? Mazda jesam malo vise skidao, ali nigde ne pise da ne smem da skidam koliko hocu...

Zovi, zovi ... i opet zovi, dok ti ne naprave to. Budi dosadan kao buva u gacama inace ces da zaglavis nedeljama tako "ogranicen".

p.s Samo nesto da primetim. Kada se ovde pricalo o game serverima koji su kao trebali da budu aktivirani na SBB-u vodila se ziva rasprava i par likova sa SBB su ucestvovali u njima. Bas me zanima gde su sada, i zasto nikad nisu pokusali nekom da odgovore kad ima ovakav problem. Pilicarska firma... Ali, nema veze neka nastave tako, svi polako prelaze na ADSL, a kada ja budem dobio uslove za ADSL, taman da bude 5 puta jevtiniji SBB ima da predjem...Ok dosta :bottle:

Poslednja izmena od urednika:
J Lo je napisao(la):
Zovi, zovi ... i opet zovi, dok ti ne naprave to. Budi dosadan kao buva u gacama inace ces da zaglavis nedeljama tako "ogranicen".

p.s Samo nesto da primetim. Kada se ovde pricalo o game serverima koji su kao trebali da budu aktivirani na SBB-u vodila se ziva rasprava i par likova sa SBB su ucestvovali u njima. Bas me zanima gde su sada, i zasto nikad nisu pokusali nekom da odgovore kad ima ovakav problem. Pilicarska firma... Ali, nema veze neka nastave tako, svi polako prelaze na ADSL, a kada ja budem dobio uslove za ADSL, taman da bude 5 puta jevtiniji SBB ima da predjem...Ok dosta :bottle:

Zvao sam i kazu da je nesto telekom kriv i da su svim korisnicima morali da ogranice i smanje protok.

milos1985 je napisao(la):
Zvao sam i kazu da je nesto telekom kriv i da su svim korisnicima morali da ogranice i smanje protok.

Super, znaci i mi cemo manje da placamo SBB-u...mislim, zbog telekoma, jel? 😀

BruceLee je napisao(la):
Super, znaci i mi cemo manje da placamo SBB-u...mislim, zbog telekoma, jel? 😀

Mozda, sli u nekom drugom zivotu...

Pa ne znam kako to SVIM korisnicima... Evo, meni recimo nije ogranicen sad sam proverio. U svakom slucaju ako to potraji trazi produzenje flat-a ili nesto, meni recimo ako ne radi ceo dan zovem ih kazem ne radi ceo dan izvolite dodajte mi jedan, i obicno uspem u tome.

MOTORS MOTORS MOTORS

a dragi SjeBeBre me je mesec dana vukao naokolo kao imam mogucnosti za net, dolaze monteri, neko ce vas kontaktirati.. i onda lepo na kraju, kao "izvinjavamo se, greska u komunikaciji izmedju operatera, ipak nemate mogucnosti, soriska, ko vas ****!!"

FUJ

@Miloš
pravi screendump stanja modema svaki dan (ili više puta dnevno), kači u attach, i šalji im mail-om. Sve dok ne otklone. I gnjavi ih telefonom
Nije rešenje da tražiš beneficije u ceni/trajanju paketa (ko što reče J Lo), jer ako ti to učine, pristaješ na smanjenje brzine.
A što ti to, onda, ne bi ponovo uradili? Na, recimo, 50kbps?
Pozivaj se na njihovu ugovornu obavezu po pitanju brzine.
A možda je najbolje da u attach uvek kačiš i kopiju ugovora.
Naravno, spam, i to sa svoje @sbb.co.yu adrese!

Meni oborise sa 256 na 160. Jer zna neko koja je inspekcija zaduzena i koji je broj telefona za Nis. Prvo uplad a sad ovo, stvarno su prekrsili svaku meru. Jedared i ja da ispadnem pametan i sacuvam racun

Vracen mi je protok. Mozda je stvarno bilo do kvara. Ali bi mogli malo da povedu racuna. Vrtelo se na njihovom info kanalu da im je neko na pantaleju sekao mal kablove. Ocigledno im neko radi isto sto su oni radili pogledu dok nije pristao da ga kupe.

Verovatno su zaista imali kvar neki. Bilo bi lepo samo kada bi SBB imao svoj link ka svetu jer ce uskoro imajuci u vidu porast korisnika zaista imati potrebu za time.

Sada mi DL uopste ne radi. Naime radi samo upload. Ocigledno imaju fes nekih problema. Da nema to veze sa ovim problem koji ima Sezam. Preko koga ide SBB preko Vetara ili??? Verat najavljuje prekide za sutra...

Inace na koju adresu mogu kao korisnik iz Nisa da se zalim. Imaju li uopste dezurnu podrsku???

Vec par dana imam problem ponovo. Sastoji se u tome da ne mogu normalno da surfujem. Naime strane se sporo ili nikako ne otvaraju. A ftp dl mi radi odlisno, zakucano na 14kbs. Ocigledno da im neki portovi dobro, a neki ocajno sljakaju trenutno.

A Kako Proveravate Brzini...malo Sam Pocetnik...sta Da Se Radi

Provalio sam sledece. Naijme imam ogranicenja i probleme sa protokom samo na odredjenim portovima. Tj ftp port 21 radi najnormalnije i sa njega vuce kao ludo, dok sve sto ide preko porta 80 ne ide dobro i mrljavi. Ocigledno tu ima necega.

uopste mi ne da da odem na one linkove za proveru...
sta li je sad to?

zavisi izgleda od modela modema koji si dobio od SBBa ... crni i beli... kod crnih radi...
tj. tako sam chuo

IzNoGooD je napisao(la):
zavisi izgleda od modela modema koji si dobio od SBBa ... crni i beli... kod crnih radi...
tj. tako sam chuo

Radi sta? Provera? Ova provera radi samo za proizvodjaca WebStar jer je to njihov sajt.

milos1985 je napisao(la):
Radi sta? Provera? Ova provera radi samo za proizvodjaca WebStar jer je to njihov sajt.
ja imam WebStar modem i ne radi mi sajt... moj modem je bele boje...
poznanik ima crni i njemu radi...

ako greshim rado tju se ispraviti...

Nazad
Vrh Dno