Šta je novo?

Problem sa Sbb-ovim modemom

delfinNS

Cenjen
Učlanjen(a)
16.11.2009
Poena
154
Cao svima!

Evo mene ponovo nakon par dana i imam jedan problem.

Skinula sam USDownloader (za download preko RS) i IP Changer za sbb i krenula korak po korak po prilozenim uputstvima za promenu MAC adrese. Jedino sto sam dobila je to da sbb-ov modem (nakon sto ga je ta skripta, da tako kazem, rebootovala) vise nema vezu sa kablovskom mrezom.

U cemu je problem?

EDIT: ***Zapravo, dok sam kucala ovo pitanje, modem se povezao na net ali od pokretanja skripte je proslo skoro pola sata!!!

Poslednja izmena:
Taj USDownloader i IP Changer u kombinaciji su praistorija i totalno neprakticni.

Heheheh, pa i ja sam praistorija :D i ne znam onda ima li nekakve alternative za to ili ne? Kako da resim rekonekciju?

Ne funkcioniše SBB modem kao većina, da se resetom dobije nova adresa.

Moraš promjeniti MAC adresu onoga na šta je modem prikačen. Ako je modem prikačen na ruter, nađeš u ruteru opciju da resetuješ njegovu MAC adresu. Ne vjerujem da to može automatski, nego da moraš svaki put ručno. Ali bolje i to nego ništa.

Aha...

Hvala Shaddow, znaci ako skidam nesto dok sam uz komp, onda u router menager, pa probam da promenim MAC (ako mi to podje za rukom) a ako nisam, onda neka ceka 15 min na rekonekciju.

Malo sam se navikla na tu brzu rekon. sa adslom, ali kad potpisem ugovor i predjem na 4Mb/s onda mi nece smetati cekanje izmedju download dva fajla.

Hvala! :)

Vrh Dno