Šta je novo?

Problem Sa Satom Na Xp Sp2 ?

djoni

Slavan
Učlanjen(a)
11.02.2005
Poena
319
Potpuno sveža instalacija i nov komp ...došao iz servisa sa pogrešnim vremenom i datumom - ja podesio clock i teraj dalje ...Zbog prirode namene kompa /kidzzzzzz/ aplikovao sam mu malo programce PCTIME-registruje vreme koliko je komp bio uključen - besprekorno radi na drugom kompu, čim ga otvoriš, on ti pokaže koliko je taj komp bio uključen u poslednjih mesec dana, po danima, prosek / a samo 220kb/ - LM,ja uključim na tom novom kompu PC TIME , i on mi pokaže neke nebuloze - pa čak i to da je komp bio uključen onda kada sam 100 % siguran da to nije mogao biti...Reinstalirao sam program, ali ništa...Predpostavljam da je neka kvaka sa time što je komp već stigao kod mene sa pogrešnim date/time ....možda grešim ...POMOĆ !!!!

da odem u off gde moze da se skine taj pctime

ok, dao sam link...ima li predloga ?

Vidi prvo vreme u BIOS-u. Posle pogledaj da je uključen servis Windows Time u Services (C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\Administrative Tools > Services). Ako je disable-ovan, ti ga enable-uj. Onda update-uj vreme preko interneta.

problem ...komp nije i NECE skoro biti na netu ...rekoh /kidzzzz/...btw, kako da vidim vreme u bios-u ? Za win time service cu se jos i snadjem...sorry, amater

Kada uključić računar pritiskaj delete taster dok ne uđeš u BIOS. Kada se otvori plavi ekran sa belim redovima teksta, uđi u "Standard CMOS Features". Dalje ćeš videti sam. (ima 3 opcije :) ).

BIOS screenshot (da ti bude lakše, ovo je standardan BIOS):
Phoenix_-_AwardBIOS_CMOS_Setup_Utility.jpg

Izvinjavam se zbog velike slike, ali nemam drugu.

Poslednja izmena:
i ..sta onda da se dela Ronnie ? To mi je terra incognita total - ako je u BIOS -u prob, malo mije frka da brljam po tome

Poslednja izmena:
Onda odes u Standard CMOS Features i podesis pravilan datum i vreme.

Zar vreme u win i biosu nije jedno te isto? Ako se ne varam kada promenis jedno promenio si i drugo?

Problemi u 90% slučajeva polaze od BIOS-a.

Proverio sam tamo gde si mi rekao - sve izgleda u redu, pravilni su i datum i vreme.....

Hm, a koliko ta /kidzzzzzz/ imaju godina ? Mozda ne vole parental supervision pa su malo haknuli sistem :D

Salu nastranu, ja bih rekao da je problem do windows-a: neki servis koji je neophodan za rad programceta je iskljucen, ili problem s (verzijom) nekog dll fajla, ....

Program je reinstaliran par puta, u BIOS-u pokazuje tačan date/time....od servisa je isključen jedino security center sa sve firewall i updateima -pošto komp nije na netu uopšte, ne želim da smara sa tim....

Hm. Jesi li gledao kako je podesena Time Zone ?
A sto se tice servisa, kazes da na 2. masini radi. Uporedi servise na te dve masine pa vidi da li se razlikuju.
Mozes da probas da uradis update koristeci AutoPatcher...
Ako nista ne pomogne, onda jedino reinstal sistema...

Sve je sada podeseno potpuno isto - i time zone /vec bila ista/ i servisi u servces.msc - ali pctime brljavi , pa brljavi .... konkretno - nije uopste registrovao da je komp bio ukljucen preko sat vremena .....grrrrr

Jos nesto mi pade na pamet: da nemas neki AntiTracks program instaliran ?
Mogao bi ovde i da postujes sliku aktivnih procesa iz task manager-a.

Verovatno je program ostavio neki fajl na sistemu kada si ga uninstalirao, pa je posle sledece instalacije pokupio doticni. Znaci, ili da nadjes taj fajl ili reinstall sistema.

Vrh Dno