Šta je novo?

problem sa SATA MAXTOR hardom

zexta

Slavan
Učlanjen(a)
14.10.2006
Poena
301
Imam Maxtor-ov 120 gb hard sa sata konekcijom mislim da je on problem jer mi sistem pada skoro svakih par nedelja.
Mislim da su drajveri u pitanju ili nesto drugo u vezi harda.
Pri gasenju racunara cini mi se da se previse brzo gasi i da hard neuspeva da sacuva podatke.
Imam ASUS maticnu plocu sa VIA RAID chip set-om.
POMAGAJTE LJUDI KO BOGA VAS MOLIM:wall:

Poslednja izmena:
Jesi li probao da reinstaliras drajvere za cipset (VIA)?

To da se tvoj hard gasi suviše brzo da bi sačuvao podatke jednostavno zaboravi..

Što se tiče pada sistema svakih par nedelja,prvo se uveri da nije u pitanju ljudski faktor,tj. nestručno korišćenje operativnog sistema i aplikacija od strane korisnika. Imam komšije kojima takodje bar jednom mesecno pada sistem,a kompjuteru ništa ne fali-kupili su ga od mene.. :D Deca prvi put dobila kompjuter,brišu šta stignu,instaliraju šta god dohvate od igrica,podžapaju se pa ga iščupaju iz struje,a o održavanju sistema i diska ni govora...I kada dodjem,u start up natrpano 30 aplikacija,obrisani sistemski fajlovi,30GB smeća na hardu,itd..

To da se tvoj hard gasi suviše brzo da bi sačuvao podatke jednostavno zaboravi..

Što se tiče pada sistema svakih par nedelja,prvo se uveri da nije u pitanju ljudski faktor,tj. nestručno korišćenje operativnog sistema i aplikacija od strane korisnika. Imam komšije kojima takodje bar jednom mesecno pada sistem,a kompjuteru ništa ne fali-kupili su ga od mene.. :D Deca prvi put dobila kompjuter,brišu šta stignu,instaliraju šta god dohvate od igrica,podžapaju se pa ga iščupaju iz struje,a o održavanju sistema i diska ni govora...I kada dodjem,u start up natrpano 30 aplikacija,obrisani sistemski fajlovi,30GB smeća na hardu,itd..

ovo ima logike, disk moze da zeza ali ne i da cuva podatke operativnog sistema par nedelja, pa da ih zaboravi

Sa ovim se ne bih bas u potpunosti slozio. Davno, na mom prastarom MSI BX-Master-u (BX chipset) sam imao identican problem, sistem se rusio kada se radi Shut Down, ali naravno ne uvek. Kada sam shvatio da je u tome problem, uvek sam radio Restart pa kada se racunar restartuje ja ga ugasim na dugme. Tim postupkom nikada vise nije pao sistem! :)

Nazad
Vrh Dno