Šta je novo?

Problem sa Sapphire 7850

Dragan.P

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
01.07.2012
Poena
169
Pa imam problem sa karticom jer nece a mi vidi HDMI port od kako sam updejtovo bios na maticnoj a pre toga je radilo sve ok i pokazivalo sliku pri paljenju racunara i moglo se ulaziti normalno u bios. Ploca je ASRock P67 Pro3 B3 ste strane sto se tice biosa je sve proslo ok ali problem se javlja u vidu kada resetujem racunar nema vise da mi prijavljuje uvodnu sekvencu maticne i da mogu da udjem u bios nego pocne da mi pisti komp i pise mi na crnom ekranu out of range 37.9 / 85 mhz.

Probao sam reinstaliranje drajvera sa 12.7 na 12.6 pa opet na 12.7 ali jednostavno problem je idalje prisutan.

Inace Dual-DVI ulazi je iskoricen da na njega prikljucim monitor dok je HDMI povezan sa LED TV-om.

HD7850_2GBGDDR5_PCIE_C02_634665451958108682_600_600.jpg

Ova graficka je upitanju!!!

Poslednja izmena:
Vrati stari bios ploče?
Ako nisi imao razloga da ga stavljaš: don't fix it if its not broken!! 😉

Raskaci napajanje pa uradi reset biosa. Proveri da li je kartica lepo legla u slot i svi kablovi propisno prikljuceni. Jel ti problem prikaza biosa samo na hdmi ili i na dvi prikljucku ? Probaj manuelno da podesis osvezavanja za svaku rezoluciju posebno.

Poslednja izmena:
Raskaci napajanje pa uradi reset biosa. Proveri da li je kartica lepo legla u slot i svi kablovi propisno prikljuceni. Jel ti problem prikaza biosa samo na hdmi ili i na dvi prikljucku ? Probaj manuelno da podesis osvezavanja za svaku rezoluciju posebno.

Ma kartica je u svom lezistu kako treba, kada izvadim HDMI kabl iz nje pali mi racunar bez problema i mogu da ulazim u bios najnormalnije. Inace racunar je nedavno sastavljen i dok nisam ubacio novi bios radilo je kako treba.

Vrati stari bios ploče?
Ako nisi imao razloga da ga stavljaš: don't fix it if its not broken!! 😉

Stavio sam novi bios iz razloga jer stari nije dobro ocitavao temperaturu maticne i procesora tako da je to bio razlog zasto sam to uradio.

No videcu mozda mu ovaj HDMI kabl nesto ne odgovara pa cu probati sa drugim da povezem jer je ovaj od mog PS3 mada kao sto rekoh dok je bio stari bios sve je bilo ok dok sada mu nesto ne odgovara.

Kupi neki krsteni 1.4a HDMI pa probaj.

Kupi neki krsteni 1.4a HDMI pa probaj.

Nije problem kupovina, nego sta ako idalje je problem prisutan onda je to po meni bacanje para. Ja sam vise za tu varijantu da prvo pokusam da probam neki drugi pa ako je problem eliminisan lako cu ja kupiti novi kabl.

Sta se desava kada zakacis na upaljeni komp HDMI kabli, da li daje sliku na TV?

Sta se desava kada zakacis na upaljeni komp HDMI kabli, da li daje sliku na TV?

Nedesava se nista dok ja rucno ne prebacim sliku sa kompa na led tv. Nije problem slika niti ista nego je problem kada se pali komp sto pisti i prikazuje mi poruku out of range.

Jel ti monitor i TV iste rezolucije?
Poigraj se malo u CCC, mora da tu nesto ne valja.

Vrati prethodni BIOS pa probaj, to te nista ne kosta...

Vrati prethodni BIOS pa probaj, to te nista ne kosta...

Ma zavrsio sam ja tu pricu, odneo sam ceo komp u servis i utvrdili su da je na grafickoj crko neki cip koji mi stvara te probleme. Znaci paljenje kompa i pistanje da je out of range, pa to oko hdmi kabla pa povremeno smrzavanje kompa pa onda sto mi je izbacivalo da mi pucaju drajveri na grafickoj, kako su mi rekli u servisu sve su to posledice zato sto je neki cip na grafickoj riknuo i da tu nema popravke nego da ce da poruce novu graficku i da je monitraju i da sve istestiraju ponovo da utvrde da nema jos nekih problema. Tako da se nadam vec koliko ponedeljak ili utorak da cu da dobijem nazad novi komp a ovaj stari da odlozim u stranu (sreca pa ga nisam odmah prodao).

I posle sedam dana jos nisam dobio svoj racunar nazad, a razlog je taj sto ne postoji nigde da se poruci ista kartica kao sto je moja. Tako da su mi nudili kojekakve modele u zamenu za moju, naravno sve su bile 7850 ali ja da sam hteo odmah bi uzeo neku od ponudjenih kartica tako da sam pozvao radnju gde sam kupio sve komponente i narucio novu AMD Radeon 7870 Powercolor GHz Edition 2GB/DDR5,/DVI/HDMI/DP/256bit ali stim da sam trazio korekciju cene jer ova kosta 29 hiljada a moja je kostala 25 hiljada pa da nebih placao punu cenu sam se pogodio sa njima. Jer ako vec ne mogu da mi obezbede ono sto sam imao neka naprave kompromis.

Sada cekam da mi jave sta je bilo i da li mi je odobrena korekcija cene, a ovu karticu sto hocu vec imaju u radnji tako da bih racunar vec koliko sutra mogo da dobijem nazad. Javljam kako sam prosao.

PowerColor ima dosta negativnih kritika na Newegg-u, i to zbog hlađenja, koje je preglasno. Razmisli još jednom - Sapphire je nečujan.

PowerColor ima dosta negativnih kritika na Newegg-u, i to zbog hlađenja, koje je preglasno. Razmisli još jednom - Sapphire je nečujan.

Sapphire sam imao 7850 i ona jeste necujana ako su ventilatori na neki 39% sve preko toga pocinje da se cuju kao turbine. A drugo PowerColor mi kosta 29 hiljada stim da sam u prodavnici gde sam kupio komponente trazio korekciju cene i koliko sam se sada sa njima cuo bice mi odobreno smanjenje cene graficke a sto se tice Sapphire 7870 modela ona kosta 34 dok u drugim radnjama kosta i vise a ja toliko para nemam a i da imam nebih doplatio toliko. I da sam trazio taj model Sapphire da mi izvrse korekciju cene ona bi kostala mozda oko 30 hiljada a to mi je opet puno da dajem toliko tako da je PowerColor bio najbolji izbor a evo o kom modelu graficke se radi:

51508A_Radeon_HD_7870_GHz_Edition_FrontView_10x10.jpg

Poslednja izmena:
Pa ti si nereferentnu 7850 koja je sjajna menjao za referentnu 7870 ?? Ne znam zasto ?

Nazad
Vrh Dno